Annonce

Dybvad lander milliardstor boligaftale - uden om De Radikale

Politisk aftale afsætter 10 milliarder til en fond, der skal skabe mere blandede byer.
Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten og Kristendemokraterne besluttet at etablere "Fonden for blandede byer", som tilføres samlet 10 milliarder kroner frem mod 2035.

Aftalen skal give bedre mulighed for, at folk med almindelig lønindtægter får mulighed for at bo i de større byer.

Det skal ifølge en pressemeddelelse fra Boligministeriet ske gennem en stribe initiativer, som skal bidrage til at skabe mere blandede byer gennem opførelse af almene boliger og skabe sammenhængende byer, hvor kultur og fællesskab er i højsædet.

Tusindvis af nye bloliger

De 10 milliarder kroner, der skal udmøntes frem til 2035, skal blandt andet bruges til at bygge tusindvis af nye kvalitetsboliger.

Den nye fond skal bruge 870 millioner kroner til at omdanne af private udlejningsboliger til almene boliger og 675 millioner kroner til at ombygge erhvervsejendomme til almene boliger.

Aftalen giver cirka 22.000 flere almene boliger.

Det sker ifølge Boligministeriet for at få flere almene boliger i centralt beliggende bydele, som allerede er fuldt udbyggede.

Derudover afsættes 1,8 milliarder kroner til at købe byggegrunde, som skal gøre det muligt for almene boligselskaber at købe byggegrunde i områder med høje grundpriser.

Desuden afsætter aftalen penge, som skal sænke huslejen i 1.800 allerede eksisterende almene boliger, ligesom aftalen åbner for 2.250 særligt billige boliger, som kommunerne vil have fuld anvisningsret til.

Aftalen betyder også, at den såkaldte fristad Christiania i København på sigt skal huse almene boliger.

Radikale er ikke med

"Aftalen giver cirka 22.000 flere almene boliger. Samtidig vil vi næste år gå ud og sætte huslejen ned med et par tusind kroner i nogle almene boliger, når loven træder i kraft," siger bolig- og indenrigsminister Kaare Dybvad Bek (S) ifølge Ritzau.

Da aftalen var i hus lagde SFs boligordfører Lisbeth Bech-Nielsen dette billede på Twiiiter.

placeholder

De Radikale står uden for aftalen., Det gjorde partiet også, da Folketinget i 2020 vedtog det såkaldte Blackstone-indgreb.

 

 

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Aftalen betyder også, at den såkaldte fristad Christiania i København på sigt skal huse almene boliger."

Er det virkelig nødvendig? Nu har fristaden Christiania lægget der i over 50 år. Fristaden er verdensberømt og kendt i hele verden. Et vartegn på de danske frihedsværdier.

Jeg er godt nok jyde. Men jeg mener helt bestemt Christiania skal bevares. Faktisk bør den fredes. Ikke mindst fordi den måske er den første bydel i København og Danmark, som fungere bæredygtig. Et forbillede for en fremtidig bæredygtig livsstil, som vi alle kan lære noget af.

Og en verdenskendt turist magnet for København. Et unikt stykke Danmarks historie.

Kære Jeppe Lindholm
Med "almene boliger" menes boliger, hvor kommunen får anvisningsret. Kommunen har pligt til at anvise boliger til migranter fra mellemøsten og da ingen vil huse disse frivilligt, må man tvinge sig frem til deres bosættelser i Danmark med lov og magt. Der sidder lige nu +1.000 afghanere i Sandholm, som Forsvaret har fløjet ind, og venter på at blive bosat i Danmark med alt betalt. Der er også pirater fra Afrika på vej, som Forsvaret har samlet op og er ved at sejle til Danmark. Kaare Dybvad Bek har travlt med at bygge flere muslimske bosættelser i Danmarkistan for det hellige Projekt Mellemøsten i Danmark, hvor vi allerede i dag har fået +1.000.000 tilvandrede muslimske bosættere og efterkommere.

"Der er også pirater fra Afrika på vej, som Forsvaret har samlet op og er ved at sejle til Danmark". Sådan ender det forhåbentligt ikke.

Jo. Og i en lignende sag fra Holland, fik de efterfølgende ret til asyl. Vi er simpelthen for dumme.
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/ekspert-pirater-kan...

Peter, så må vi gøre som Lord Nelson: sætte kikkerten for det blinde øje.

NÅ SURT, NU ER DU DER IGEN!!!
STOP DOG MED DINE ÅNDSSVAGE FANTASIER!!!
YOU ARE MR 0

Fint forslag. Christania, det bliver jo i samarbejde med de der bor i Christania har jeg forstået, så lad os nu se. Og radikale lægger an til blå stue og samarbejde med NB.

Igen en fond hvortil der skal udpeges bestyrelsesmedlemmer.
Vennerne?
Velbetalt?
Bortset fra det, så håber jeg at de hjemløse vil blive tilgodeset.

Hvad er behovet for demokratiske boliger i Storkøbenhavn? Er disse 22,000 boliger altid for lidt over for lang tid ?