Annonce

Corona: Lønkompensation forlænges og undervisningsmateriale om Muhammedtegninger

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
En hektisk uge i danske medier og dansk politik er overstået.

Mink-afhøring af statsministeren. Nyt liv til hjælpepakker for erhvervslivet og heftig debat om Arne-pension er bare nogle af de emner, vi på Netavisen Pio har skrevet om.

Nu er det weekend og vi binder sløjfe på ugen med at fortælle om en trepartsaftale om lønkompensation til lønmodtagere, hvis arbejdspladser lukker pga. coronarestriktioner. SF tvinger regeringe til at producere undervisningsmaterialer om Muhammed-tegningerne, og så er inflation for gang i mange år et emne i samfundsdøkonomien.

 

Metoo krise Trepartsaftale genopliver lønkompensation

Torsdag blev der indgået aftale om hjælpepakker til erhvervslivet, og i dag kom så en trepartsaftale, der forlænger  den midlertidige arbejdsfordelingsordning og ordningen om lønkompensation for tvangslukkede virksomheder.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet.

Arbejdsfordelingsordningen forlænges frem til udgangen af marts. Desuden er regeringen og arbejdsmarkedets parter enige om, at lønkompensationsordningen for tvangslukkede virksomheder fortsætter.

Det betyder, at natteliv, spillesteder mv., der lukkes direkte som følge af restriktionerne, kan hjemsende deres medarbejdere på lønkompensation.

Læs flere detaljer om aftalen her.

 

Regeringen i mindretal om Muhammed-tegninger i skolen

SF har bragt regeringen i mindretal i spørgsmålet, om der skal udarbejdes undervisningsmateriale om Muhammed tegningerne til folkeskolen. Det skriver Politiken.

SF's politiske ordfører, Karsten Hønge, siger, at undervisning skal foregå på en måde, som gør eleverne klogere, og ikke for at skabe splittelse.

”Det er derfor naturligvis hverken et mål om at chikanere eller træde på religiøse følelser eller at krænke nogen,” siger Hønge.

Ifølge Ritzau kommer initiativet til beslutningsforslaget fra Nye Borgerliges Mette Thiesen. Hun ser gerne, at det bliver obligatorisk at undervise i Muhammedtegningerne.

For godt et år siden blev den franske geografi- og historielærer Samuel Paty blev dræbt, fordi han havde undervist sine elever i Muhammedtegningerne.

 

Højeste inflation i 13 år

Efter at danskerne i mere end et årti har vænnet sig til endog meget lave prisstigninger, tog Danmarks Statistiks forbrugerprisindeks i november det største hop i 13 år.

Priserne i november lå 3,4 procent over niveauet året før. Det er især stigninger i benzin-, el- og gaspriserne de driver stigningen.

Derudover er det især priser på forbrugsvarer, der er skudt i vejret.

Cheføkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), Erik Bjørsted, peger på, at en del af stigningen er drevet af midlertidige forhold.

 

"Der er problemer med at skaffe råvarer til produktionen, og det er svært at få varer frem. Det presser produktionsomkostningerne op, og det har til en vis grad smittet af på de priser, vi forbrugere betaler,” siger Erik Bjørsted, som dog advarer mod at inflationen bliver så høj, at, der bliver sat gang i en løn-pris-spiral.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Forbrugerpriserne stiger, men overførselsindkomster og kørselsfradrag stiger ikke i samme takt....

At lave undervisning om Muhammed-tegningerne er kun et oplæg til uroligheder, som de borgerlige med NB og DF i spidsen er interesserede i. At de får Hønge med i vognen må bero på naivitet hos SF.
I en perfekt verden ville det selvfølgelig være relevant undervisning, men muslimer/islamister vil bruge enhver lejlighed til at blive krænkede. De vil ønske at få en undskyldning til at lave terror eller boykot m.m. Mantraet " vi skal ikke ligge under for terror" vil straks lyde fra de blå. Husk at fortælle det til evt. ofre. Det vil sikkert være en stor trøst.
Men igen forsømmer de borgerlige ikke en lejlighed til at lave uro og splitte Danmark.

Det er da skammelig at børn skal undervises i tegninger med med muhammed,hvad med at lade dem blive undervist i hvordan den borgelig regering fik os med i en krig fyldt med løgn som slog en del af vores ungdom ihjæl,så kan børn lære hvordan de borgelig manipolere med befolkningen.

Annonce