Lars Løkke: Hovsa, det var en fejl, jeg ikke nedsatte en Støjberg-kommission

Den tidligere statsminister erkender nu, at hans regering burde have nedsat en kommission, der skulle undersøge adskillelsen af unge asylpar
Mens Lars Løkke Rasmussen var statsminister gjorde han alt for at beskytte sin udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

Selv efter at ombudsmanden 23. marts 2017 rettede en skarp kritik mod Inger Støjberg for at beordre en adskillelse af unge asylpar uden forudgående individuel vurdering, fortsatte den daværende regeringschef og formand for Venstre med at holde hånden over Inger Støjberg.

Løkkes beskyttelse af Inger Støjberg fortsatte til sidste minut - til og med folketingsvalget i 5. juni 2019, hvor Løkke tabte regeringsmagten til Mette Frederiksen og Socialdemokratiet.

“Sket er imidlertid sket”

Men mandag - dagen hvor rigsretten takserede Inger Støjberg ageren i asylpar-sagen til 60 dages fængsel - erkender Lars Løkke Rasmussen pludselig, at det var en fejl, at der - mens han havde regeringsansvaret - ikke blev nedsat en Støjberg-kommission:

Det har jeg et ansvar for, at den ikke gjorde

“Sagen kunne altså have være endt anderledes. Det har jeg et ansvar for, at den ikke gjorde. Vi burde have initieret nedsættelse af det, der senere blev ’Instrukskommissionen’, medens vi endnu havde regeringsansvaret, hvorved sagen formentlig ikke var endt i rigsretten.

Sket er imidlertid sket – og det skete kommer til at danne præcedens, politisk og juridisk,” skriver Lars Løkke på sin hjemmeside.

Teksten er også lagt på Lars Løkkes Facebook-side. Og her spørger tidligere justitsminister, Lars Løkkes tidligere meget nære allierede, Søren Pind, hvem Lars Løkke mener med “vi”:

“Hvem “vi” burde have initieret en kommissionsdomstol?”

Lars Løkke svarer:

I denne kontekst: "Mig"

“I denne kontekst: "Mig", hvilket også fremgår klart af sammenhængen: "Det har jeg et ansvar for (...) Vi burde ..."”.

placeholder

 

Netavisen Pio har bedt Lars Løkke Rasmussen uddybe, hvorfor det var en fejl, at han ikke fik nedsat en Støjberg-kommission, mens han selv havde regeringsansvaret, men Lars Løkke har ikke reageret på vores henvendelser.

 

S: Endnu en Løkke-kovending

I Socialdemokratiet korser man sig - uden for citat - med himmelvendte øjne over, hvad man betegner som “endnu en Lars Løkke-kovending.” 

I S-lejren understreges det, at Lars Løkke, da han var statsminister, end ikke tog et møde med Inger Støjberg om asyl-sagen i kølvandet på, at Ombudsmanden fastslog at Inger Støjbergs ordre om adskillelse af asyl-par, hvor den ene var mindreårig og uden individuel vurdering, var ulovlig.

Lars Løkke skriver videre - både på sin hjemmeside og på Facebook -, at når rigsretten har dømt Inger Støjberg til 60 dages fængsel, så er hun ikke værdig til at sidde i Folketinget:

Man er ikke værdig til at sidde i Folketinget, når man er idømt 60 dages ubetinget fængsel

“Og her er jeg ikke i tvivl: Man er ikke værdig til at sidde i Folketinget, når man er idømt 60 dages ubetinget fængsel, medmindre man opnår nyvalg efter udstået straf.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hun skulle have haft en næse og så hade man sparet millioner på kommisionen

Og hvad med om medierne finder og spøger de kvinder der har valgt at forsætte
med at være adskilt fra deres mand som de åbenbart blev tvunget til at
være sammen med og gift med og fik børn med og hvor gammel var de da de
blev gravid ???

Om man fandt 100 kvinder, det er lige meget, det drejer sig om lovbrud og menneskerettigheder ikke om andet

Lars Løkke Rasmussen er lige så flydende, som en badebold. Hvor end vinden blæser, følger han med.

"Og hvad med om medierne finder og spøger de kvinder der har valgt at forsætte
med at være adskilt fra deres mand som de åbenbart blev tvunget til at
være sammen med og gift med og fik børn med og hvor gammel var de da de
blev gravid ???"
Og dem ved du findes? Eller er det bare noget, du slynger ud?
Inger Støjberg overtrådte bevidst loven. Det er hun dømt for. Havde blandt andre S haft en smule nosser i bukserne, var hun desuden dømt for alle de gange hun har løjet for og vildledt folketinget under forespørgselsdebatter og samråd. Men det er jo sådan noget, der kan ramme dem selv, så det tør de ikke.

Du og stort set alle i medierne, kommemntatorerne osv osv at måske havde og har Inger Støjberg en pointe omkring barnebrude, MEN det giver jo ikke mening at prøve at redde børn fra at blive barnebrud eller være det OG samtidig adskille børn fra deres familier!! Alt andet lige, så er en barnebrud betydeligt ældre end de små børn, der fik deres familie splittet ad og fjernet deres far, som blev flyttet til en anden adresse...
Det giver simpelthen ikke mening??

Så er Inger S. en kynisk politiker, der opdagede en god sag om barnebrude?
Og overser medierne igen igen børnene? Glemmer deres sysvinkel?

Den allerstørste værdi der er og det allerstørste ansvar er BØRNENE!! Det er helt indlysende, men lige som naturen, så har moderne fortravlede medier det med at glemme selv det helt indlysende og dermed SVIGTE...

Ja der var så mange der ville bestemme hvad Inger Støjberg skulle gøre, og tilsidst gjorde hun det. Nu kan I se hvad I har gjort.

"Lars Løkke: Hovsa, det var en fejl, jeg ikke nedsatte en Støjberg-kommission".
Ja, LLR, men du havde jo så travl med at holde ferie i fiskerens sommerhus, at rejse og nyde det på 1. klasse.

LLR: du er den sidste der kan udtale sig om andres habilitet. Uanset hvilket parti du stiller op for så er du utroværdig.

Kloge Løkke. Han ved lige præcis, hvornår han skal sige noget og hvornår kan skal holde mund. En taktisk mester. Her kan selv Pape Povlsen ikke følge med. Som i slet ikke følge med.

Men uærlig trav. Det er det. Den-Lille-Svindler.

Men han kan jo gøre det godt igen, ved at få Irak kommissionen genåbnet hurtigst muligt - Den var næsten færdig med sit arbejde, da Den-Lille-Svindler lukkede denne plettede sag ned. Forhåbentlig er sagen mapperne ikke sendt på forbrænding, men opbevaret et sikkert og tempereret sted og klar til at blive hevet ud af skuffen.

"Men mandag - dagen hvor rigsretten takserede Inger Støjberg ageren i asylpar-sagen til 60 dages fængsel - erkender Lars Løkke Rasmussen pludselig, at det var en fejl"

Hvis Den-Lille-Svindler havde vundet valget i 2019 (Gud forbyde det), så var Inger Støjberg gået fri og retssikkerheden i Danmark efterladt i alvorligt såret tilstand, hvor en minister kan opføre sig som en diktator.

Det skete så heldigvis ikke.

Jeppe, tre kommentarer på 8 minutter!
Tænk dig nu om INDEN du skriver og trykker 'Udgiv'.
På forhåne tak.

Løkke svigtede Støjberg og tilsynspligten, sammen med DF og konservative lukkede de øjnene. Hun trak jo stemmer. Man må sno sig sagde ålen, Løkke.

Og Ups, vi kom da lige til at nedlægge en Irak-kommission.
Ja, det kan vel ske for Løkke og for selv den bedste.

… men du var da fri for at skulle bevæge dig ud af hængekøjen … ( som i parantes bemærket nok er sponsoret af en kvotekonge eller skatteyderne )

Hvad vil du med magten, når du ikke rettidig kan håndtere magten?

Tænk, Lars Løkke, ikke “Det havde jeg et ansvar for” men “ansvaret for” at Støjberg fik lov at turnere, og nu sidder i fængsel.
Den tænkSomme

Må jeg minde dig om "Den Tænksomme" at Mette >Frederiksen har et kæmpe ansvar for forholdene på landets jobcentre, som hun hverken vil høre om eller påtage sig.
Til gengæld vil hun gerne undskylde forfædres gerninger - endda med tårer i øjnene.
Hun har ansvaret for at tusindvis af syge borgere hver eneste dag bliver sparket tril og ydmyget på landets jobcentre. Ja, de er jo hendes opfindelse.
Måske hun skulle lære noget af Løkkes alt for sene bortforklaringer, inden det bliver for sent.
Nå nej, Mette er ufejlbarlig! Ikke?

Ole, det er en skandale at de grønlandske børn der blev tvangsfjernet og Godhavns børnene ikke for meget længe siden har fået en undskyldning. Jeg vælger at tro på at MF mente det oprigtigt.

Ole . Nu handler dette opslag faktisk om Lars Løkke, alligevel får du drejet indslaget over på en kritik af Mette, vores statsminister! Hvad har du gang i og med hvilket formål?

Aksel Jensen - 15 december, 2021 - 00:47 - #17973
Når man har hørt Mette Frederiksen i de to seneste spørgetimer forstår man bedre hvorfor ingen af de ansatte i fødevareministeriet, justitsministeriet eller statsministeriet turde meddele “fruen” at hun var på afveje og manglede lovhjemmel i minksagen.

Hun lytter jo på ingen andre end sig selv.

Antallet af intensivpladser er faldet fra 400 til 300. I løbet af et år. Ikke rent fysisk. Men fordi der nu kun er personale til 300. Dette meddelte en af dem som ved noget!

Aleks forsøgte lidt klodset at fortælle statsministeren det samme.

Men hvad gør “vi alene vide- kvinden”. Dræber budbringeren.

I folketinget har statsministeren ingen magt over folketingsmedlemmerne!

Men i ministerierne kan hun valte og pjalte som hun vil!

Og det ved alle i ministerierne!

Kun socialdemokrater kan være i tvivl!

Og når kritikken så kommer!

Lad de andre stå, så ender jeg med kors og bånd og stjerner på!

I næste uge skal Inger Støjberg aflevere korset tilbage til dronningen.

Og hun styrede kun et ministerium!

I koordinationsudvalget styrer Fru statsminister Mette Frederiksen hele fem ministerier.

Og det gør hun bedre end en Inger Støjberg!

Men en dag lækker en simpel medarbejder i landbrugsministeriet sandheden!

Og dennes vidneudsagn lyttes der til snarere end en BBB.

Og så falder den juridiske hammer!

Politik bliver til jura!

Og i tyske aviser skriver de om føje år:

Dänemark hat jetzt eine TRUMPine

Magt korrumperer! Det ved Lars Løkke om nogen!

Spørgsmålet er om Mette Frederiksen får nedsat en rigsret hvor folk på gulvet får lov at “tale” frit!

Eller om hun fortsat nøjes med at vaske hænder som en anden Lars Løkke!

Inger Støjberg tog den for Lars Løkke!
Mogens Jensen tog den for Mette Frederiksen!

Lad de andre stå, så ender jeg med kors og bånd og stjerner på!

Eller….

Aksel det er utroligt, hvordan et indlæg vedr. Lars Løkkes ageren m.h.t. inger Støjberg, kan få dig til at skrive så negativt om vor statsminister. Hun har intet med opslaget at gøre. Jeg har læst dine mange oplæg og det virker for mig, som om du har et kompleks, over en så dygtig kvinde og statsminister som Helle. Måske skal du lære at erkende at dygtighed ikke er kønsbestem, det er den øverste del af legemet, hovedet med hjernen sidder!

Hvordan kan Inger Støjberg sige 2 modsatrettede oplysninger,
i samme sætning, "I Danmark vil vi ikke acceptere barnebrude"
og samtidig da hun var minister, blev en mindreårig pige, gift
med en ældre mand, ved et såkaldt KONGEBREV, det er da den danske
stat så tillader ar mindreårige gifter sig.
Jeg tror det skete i TULLELAND. parret blev først viet af en imam,
en religiøs leder, og derefter blev parret viet hos en Dansk Myndighed.
Dette ægtepar blev ikke skilt ved tvang, men levede lykkelig sammen.
Hvad var det for danske værdier som blev overtrådt.

Men stadigvæk sjovt at tænke, at hvis støjberg hade fået en næse
så var der ikke kommet en rigsretsag
og der ville ikke være en afstemning i folketinget den 21-12-2021
om støjbergs ærbarhed
Og støjberg ville forsat være MF

Stor stor forskel,, en næse,eller 60 dages fængsel

Inger Støjberg var Lars Løkke Rasmussens nyttige idiot. Derfor gjorde han ingen ting for at gribe ind.

Annonce