Rekordmange ikke-vestlige indvandrere og efterkommere i beskæftigelse

"Flere indvandrere kommer i arbejde. Jeg er derfor en glad integrationsminister," siger Mattias Tesfaye (S).
Foto: Udlændinge- og Integrationsministeriet
Mattias Tesfaye (S), Børne - og undervisningsminister
Tallene for lønmodtagerbeskæftigelsen i 2021 er nu opgjort, og de viser, at særlig ikke-vestlige indvandrere og efterkommere er kommet i beskæftigelse.

Det skriver Udlændinge- og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

I de seneste år er langt flere kommet ud på arbejdsmarkedet. Og hvis man zoomer ind på tallene, er fremgangen særlig markant blandt ikke-vestlige indvandrere og efterkommere.

Mens 44,5 procent af de ikke-vestlige indvandrere og efterkommere var i lønmodtagerbeskæftigelse i 1. kvartal 2015, er tallet steget til 60,2 procent i 4. kvartal 2021. En stigning på næsten 16 procentpoint.

større end den stigning i beskæftigelse, der er sket blandt personer med dansk oprindelse

Bedste tal

Det er den højeste beskæftigelsesfrekvens målt for ikke-vestlige indvandrere og efterkommere i de seneste 11 år, hvor opgørelsen er blevet lavet.

Stigningen blandt ikke-vestlige fra 1. kvartal 2015 til 4. kvartal 2021 er større end den stigning i beskæftigelse, der er sket blandt personer med dansk oprindelse eller personer med vestlig oprindelse i samme periode. Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere har dog fortsat en lavere beskæftigelsesgrad.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) glæder sig over, at det går fremad - om end langsomt - med beskæftigelsen blandt ikke-vestlige indvandrere og deres efterkommere:

Den gode nyhed er, at det går langsomt fremad

“Den gode nyhed er, at det går langsomt fremad. Flere indvandrere kommer i arbejde. Jeg er derfor en glad integrationsminister.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Kommentarer

Den grænseløse masseindvandring til Danimakistan fra den afvigende fremmedkultur, der aldrig nogensinde bliver forenelig med vores, fortsætter stadig dag for dag. Hvert eneste sekund, hver dag, året rundt, bliver vi danskere fortyndet og udvandet til fordel for den nye befolkning. Vi har ikke stoppet noget som helst endnu, selvom enhver dansker inderst inde godt ved, at det er dumt. Vi bliver stadig bildt ind af Socialdemokratiet, Venstre og Det Konservative Folkeparti, at såkaldte "internationale forpligtelser" er hævet over alt, selvom det er løgn. Der gælder et forbehold om ordre public. Det betyder, at ingen konvention kan binde eller forpligte et land til at ødelægge sig selv. Det er derfor, at der ikke findes gruppevoldtægter, bandekrige og advarsler om udvisning i lande som Tjekkiet, Polen, Japan og Australien.

Annonce