Minister om voldskultur på Herlufsholm: “Ekstremt alvorligt”

Tidligere elever står frem i TV 2-dokumentar og fortæller om vold, grov mobning og seksuelle krænkelser
Foto: Les Kaner
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S)
Tidligere elever står frem i en TV 2-dokumentar, der sendes torsdag aften, og fortæller om en voldelig kultur med vold, grov mobning og seksuelle krænkelser på den prestigefyldte privatskole Herlufsholm.

Ifølge TV 2 bortviste Herlufsholm Kostskole sidste år fire gymnasieelever.

Ifølge skolens øverste ledelse har de bortviste optaget videoer af forskellige former for krænkelser, som de også har deltaget aktivt i.

Ved en af episoderne blev en elev bundet på hænder og fødder og slæbt ind i en bruser

Ved en af episoderne blev en elev bundet på hænder og fødder og slæbt ind i en bruser. Overgrebet blev også filmet.

Forældrene til de bortviste elever anklager ledelsen på Herlufsholm Kostskole for at vende det blinde øje til en voldelig kultur blandt eleverne på skolens kostafdeling.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) under Børne- og -Undervisningsministeriet, der fører tilsyn med landets privatskoler, har siden februar haft en omfattende korrespondance med privatskolen.

Undervejs er børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil (S), blevet orienteret om sagen.

“Aldrig set noget lignende”

Det fremgår, ifølge TV 2, af akterne, at ministeren betegner beskrivelserne af den voldelige kultur på Herlufsholm som ”ekstremt alvorligt”.

Til TV 2 siger hun, at hun ”aldrig har set noget, der er lige så alvorligt.”

Kronprinsesse Marys fond, der kæmper mod mobning og udstødelse, er chokeret over beretningerne om krænkelser på Herlufsholm.

Direktør i fonden, Helle Østergaard, betegner beretningerne fra tidligere elever om voldskulturen på skolen som både “chokerende” og “voldsomme”.

Også kronprinsesse Mary ser med alvor på sagen:

Jeg har endnu ikke set udsendelsen, men det lyder meget voldsomt, og det skal tages alvorligt

“Jeg har endnu ikke set udsendelsen, men det lyder meget voldsomt, og det skal tages alvorligt,” siger hun til Ekstra Bladet.

En af kronprins Frederik og kronprinsesse Marys børn går på Herlufsholm. Nemlig prins Christian. Det er desuden planen om kronprinseparrets ældste datter, prinsesse Isabella, skal starte i 9, klasse på Herlufsholm efter sommerferien.

Herlufsholm iværksætter uvildig undersøgelse

TV-dokumentaren “Herlufsholms Hemmeligheder” indeholder ikke alene kritik af elevernes adfærd og trivsel, men også kritik af den daglige ledelses håndtering af sager om elevernes adfærd og trivsel.

Ledelsen og bestyrelsen på Herlufsholm “kan ikke genkende det billede, som programmet fremstiller om Herlufsholm Skole, og har derfor ønsket at gennemføre en uvildig undersøgelse af de forhold, som programmet kritiserer”.

Det skriver Herlufsholm i en pressemeddelelse, som er underskrevet skolens rektor, Mikkel Kjellberg og bestyrelsesformand Torben von Lowzow.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

.
MACHO-KULTUR SKADER SAMFUND
Kommer det bag på en, at Herlufholm Kostskole, fra de riges parallelsamfund i "det fine bedre borgerskab", dyrker macho-kultur og dominans. Næh, overhovedet ikke. Elitens børn skal jo oplæres i at se ned på andre mennesker. At sparke nedad i samfundet. At de som "rige velhavere" er øverst i hierakiet, øverst i samfundet. Og at drenge skal blive til macho-mænd der skal udnytte andre, de ser som undersåtter, til at opnå magt.

Lidt "hårdt skåret op", men...
Rigmandsghettoen og islam-ghettoen har meget tilfælles. Macho-kultur, grådighed, dominans, egoisme og kriminalitet stortrives begge steder. Begge steder udnytter/undertrykker de gerne andre mennesker for at opnå magt/penge (overmagt over andre). Begge steder benyttes/udøves bedrageri, snyd, løgne, manipulation, svindel, m.m. og til tider vold i dominans. Begge steder interesserer de sig for at studere jura, for at kunne finde huller i lovgivingen, bedrage, og forsvarer sig selv hvis deres ulovligheder opdages (eller muslimer der vil forsvare deres egne muslimer og religion imod danskerne og danskernes lovgivning). Begge steder hader de stat, lov og skattebetaling. Den rigeste elite ser andre mennesker som "undersåtter". Islam ser kristne og jøder som "andenrangsborgere" og ikke-religiøse (vantro) skal bekæmpes/udryddes, ifølge Koranen. Hvis islam-tilbedere i deres macho-kultur med mandedominans fornærmes, så tyr de til vold, våben, terror, mm. Begge steder vil de gerne opdele samfund og opbygge deres egne parallelsamfund med en mur omkring sig selv. Rigmandsghettoen vil have privatskoler, privatgymnasier, privatsygehuse, privatplejehjem, kun til dem selv i rigmandsghettoen og vil absolut ikke mixes med andre "undersåtter" af arbejdende danskere, m.fl. (eller med muslimer), og desuden kun med danske hvide ansatte i de riges samfund i feks Nordsjælland. De rige vil have lov at fravælge børn på "deres" skoler. Selv tv2 Lorry skal opdeles, da de vil have deres egen kanal i Nordsjælland. Islam-ghettoen ønsker at opbygge/bevare deres eget religiøse macho-muslim-samfund på dansk jord med koran-skoler, koran-gymnasier, kønsopdeling, socialkontrol, moskeer, ægteskab med egen religions-race, og egne religiøse love og regler, og vil absolut ikke mixes med "vantro" danskere, dansk demokrati eller danske værdier. Muslimske drenge skal lære at blive nogle macho-mænd i Allahs navn, og Danmark bidrager naivt med "arkiverings"penge til macho-bokseklubber, macho-fodbold, macho-mande-koran-foreninger, KUN for drenge/mænd, imens der er projektmidler til syklubber og madklubber, KUN til piger/kvinder.

Når de gængse hæderlige danskere, der ikke dyrker indspiste egoist-religioner, kritisere islam-ideologien, så smider muslimer typisk "racisme-offerkortet" og kalder alle (kartoffel)danskerne og stat for racister. Imens de selv tilbeder en yderst diskriminerende racistisk Koran, i deres forbandede gude-hjernevask i deres macho-kultur, hvor Allah er eneste sandhed. Vor herre bevares, siger jeg bare. Herboende muslimer synes tydeligvis heller ikke "de der racist-flygtninge" fra Ukraine er velkommen i Danmark hvor islam-samfund har bosat sig, men i deres "spil for galleriet", udnytter de krigen til at sætte fokus, kun på dem selv og deres "egne", imod danskerne og Danmark, igen.

Når de gængse anstændige danskere, der ikke er griske og grådige og heller ej dyrker indspiste konservative og liberalistiske egoist-ideologier, kritisere grådigheden og egoismen hos de rige i eliten i det "fine bedre borgerskab", så smider de rige typisk "misundelse og jantelov-offerkortet". Vor herre bevares siger jeg bare. De rige dominanser tror selv de er gud med eneste sandhed, og at alle danskere er misundelige på rige macho-røvhuller. Øhh nej.
Ole Birk kaldte danskerne for indre "svinehunde" på talerstolen forleden, og mon ikke Islam-macho-tilbedere synes det samme.

Religion, grådighed, egoisme, macho-kultur er roden til meget lort i verden, og herhjemme.

De rigeste i macho-kultur smider konstant deres "friheds-offerkort" og "jantelovs-offerkort" herhjemme, ved bare det mindste, hvor de skal vise hensyn og have empati overfor andre mennesker i fællesskab, end kun sig selv og egen næsetip. I deres grådige griskhed og alt deres evige utilfredshed over Danmark, de arbejdende danskere, og det danske velfærdssamfund med frisind, frihed, lighed, velfærd, og fællesskab der løfter i flok, som alle de arbejdende "leverpostejsdanskere" (plus fagforeningers kamp for bedre arbejdsvilkår) har været med til at opbygge, fordi de som "undersåtter" råbte op i tidernes morgen, og ikke ville finde sig i undertrykkelse fra den rige elites dominans, der skulle sidde på (penge)magten og diktere/dominere/eje andres liv, der blot skulle udnyttes og udsultes, til udbytte for "det fine bedre borgerskab".

Nye Borgeliges (mfl.) hede drøm, er at de selv, i overklassen, skal leve som "grever og guldbaroner" (som i gamle dage, hvor de rigeste sad på magten og pengene, og hvor bønderne var slaver for dem. Og når slave-bønderne blev ubrugelige kunne de få lov at rådne op i rendestenen eller på fattiggården på vand og grød).
I skattelypartiet Nye Borgeliges løgn og manipulation kører de macho-spin på "frihed til folket" i hvidvask-løgn, og udnytter derved gerne "undersåtterne" til at opnå "de riges frihed om magt og penge", kun til dem selv. Corona blev flittigt udnyttet til at kører hvervekampagne på FB, og bidske macho-Boje skulle opsnuse og indfange "undersåtterne" af "revl og krat" af macho-typer; Corona-trodsige, Men in Black (white), sølvpapirshatte, hooligans, fodboldtosser, nynazister, stats-hadere, ballademagere, mv., som kan udnyttes som "medlems-tilbedere", der forblændede skal kysse den opmærksomhedskrævende tøs Pernille Vermunds fødder (der findes såmænd også machotyper af kvinder – de benytter manipulation).
Frihedsgudindens land cencur-macho-USA har lige indført, at kvinder ikke længere må bestemme over egen krop mht. abort, i deres kristne religiøse konservative normer i dominans. Trump har ikke anerkendt han blev demokratisk valgt fra og kalder det løgn i hans egen macho-løgn, fordi han selv mener at have eneste sandhed.

Men "frihed til riges magt" i macho-dominans over andre, de ser som "undersåtter" er jo den ultraliberalistiske ideologi med macho-kultur, og i deres hede drømme om overmagt over andre, der kan udnyttes og udsultes mest muligt, til at få mest udbytte i magt og penge, KUN til sig selv og de rigeste. Ligesom Alex V., så mener macho-typerne jo selv de er "guds gave til menneskeheden", og alle andre skal underkaste sig deres dominans. Ligesom Islam dyrker og hædre macho-kulturen i dominans.

Vores skønne danske semi/ikke-religiøse land, Danmark, med frisind, velfærd og dansk friheds-kultur, der en gang var, men som både Liberale tilbedere, Islam-tilbedere og EU-tilbedere er godt i gang med at smadre og ødelægge i deres egne egoistiske magt-snæversyn. De snæversynede ideologier/religioner har ikke forstået at den danske velfærdsmodel, lighed og økonomisk tryghed giver frihed i fællesskab til at tænke frit og følelsen af friere liv, for ALLE, der gerne vil give slip fra macho-kultur og "gude"ideologier.

De gængse danskere med danske værdier gider ikke at finde sig i at blive tromlet af en eller anden rigmand, der tror han bare skal eje alt og alle. Og danskere lagde biblen på hylden for mange år siden, fordi religion ikke skal styre eller dominere noget som helst, heller ikke Koranen. Derfor fik vi demokrati fællesskab i velfærd. Sååeee...
De rigeste og Islam kan absolut ikke lide selvstændige danskernes frisind og frihed til frie tanker og frihed til at debattere, eller kritisere. Ligesom Putin heller ikke kan lide demokrati.

Så tja, hvem er det egentlig der gerne vil undertrykke andres frihed?
Måske der skal noget mere fokus på macho-kultur, der dyrkes i visse kredse.

Og nu står macho-Putin og Putin-macho-tilbedere og truer hele Europa med bomber, desværre, og forsøger i manipulation at opbygge mere had fra mellemøsten, og macho-muslimer kan derved udnyttes, ved at kalde hele Europa for nazister. Herboende muslimer ser sikkert tv fra mellemøsten med russer propaganda. Udemokratiske lande/ideologier/religioner kan kun finde ud af at bruge macho-våben i "kommunikation".

Om det er den ene eller anden indspiste religion/ideologi med macho-kultur, der tilbedes hos Nye Borgelige, Liberal Alliance, Trump, Islam-ideologien, Putin, Kina, Berlingske, EB, Konservative, Herlufholm, mfl... Tja, så er jeg bare mega træt af macho-kultur i deres egoistiske magtsyge om magt, penge, råstoffer, olie, narko og dominans over andre.

Var selv elev der i 1962 og forlod skolen efter 5 maaneder da jeg blev mobbeoffer, selvom udtrykket ikke var opfundet endnu.Der blev intet gjort fra lærerne for at stoppe det, selv i timerne var der en skik med at udstøde bestemte lyde naar en elev skulle høres i lektien. En gymnastiklærer havde for vane at klaske elever i ryggen eller paa laarene naar man hang hjælpløs i armene. samme lærer deltog ogsaa i mobningen.
De aldre tugtede de yngre.
Jeg oplevede at skolens forstander, en baron, knækkede en paraply i hovedet paa en gammel elev der prøvede at hjlpe sin lillebror i et aaba
enbart traditionelt slagsmaal.
Jeg husker en del begivenheder og navne som det var i gaar.

The world is ours.

Hvis ikke prinseriet og prinsesseriet skulle have haft deres gang på Herlof ville ingen have taget notits af det. Med en årlig betaling på 250.000 i skole penge, for at sikre pøblen ikke dukker op, har man naturligvis helt særlige privilegier.

At kongehuset finder det nødvendigt at sende deres børn derhen og ikke på et offentligt gymnasie er i sig selv en horn mod folket - Vi er bedre end Jer. Noget særligt, som fortjener at være uden Jer. Lige bortset fra skattefinansierede apanagen. Naturligvis. Den vil vi gerne have. Og den får lige meget, hvor mange nedskæringer folket udsættes for. Det simple folk.

Jeg mindes da jeg var lille i 60'erne. Da kunne man støde på kongefamilien ved stranden ved Vemmingbund Strand ved Gråsten her i Sønderjylland og bade sammen som med en hver anden med Kong Frederik d. IX og Dronning Ingrid sammen med børnene herunder kronprinsesse Margrethe, i dag Dronning Margrethe d. II, som en hel almindelig dag ved stranden.

Andre tider. Bedre tider. Tider med fællesskab og solidaritet for hinanden hele det danske samfund igennem. Ingen fine fornemmelser. Bare mennesker.

Men det Danmark er væk. Og det kan I takke det blå svindlerhold for, som har sat sig for opgave at ødelægge Danmark. I dag er vi ikke andet end en flok dansende youtube, TikTok, LinkedIn robotter uden personlighed.

Hvor er det trist at leve i et samfund, hvor medmenneskelighed er udskiftet med et tom samfund fyldt med penge. Og intet andet.

det blå svindlerhold

og det RØDE SVINDLERHOLD har hentet en etbenet pirat til Danmark
.

Herlofsholm er en perversion midt i det danske samfund. En perversion, som har til opgave at lade sine elever forstå de står over folket. Her lærer de, at de er noget helt helt særligt, som har ret til at lade andre mennesker underkaste sig deres vilje. Og her skal en kommende dansk konge i lære??? Sådanne værdier tildeles eleverne. Og at en forstander kan stå frem på åbenskærm og forklare han ikke har bemærket noget igennem de 23 år han har været ansat er en direkte løgn.

Hvis ikke kongehuset trækker deres børn ud af sådan et foretagende, vil det være første skridt mod republikken Danmark.

Herlofsholm er en skole, som uddanner blå rockere, tæskehold og bande medlemmer. Intet andet.

Luk den som samfundsfjendsk. Havde det været en muslimsk kostskole var den blevet lukket ned omgående.

Har de pågældende voldsudøvere slet ikke fået nogen opdragelse med hjemmefra?
.

Der er INGEN steder i de danske medier som Berlingske Tidende som forsvare Herlofsholm og deres "værdier". En overskrift man kan læse er "Rektor på Herlufsholm: »Jeg mener ikke, jeg har fejlet«".

Overskriften burde lyde "Rektor på Herlufsholm: »Jeg ville aldrig indrømme, jeg har fejlet«".

At fornægte man så helt åbenlyst har fejlet er i bedste Herlofsholm stil, som opdrager deres elever til eliten. Et parallelsamfund, som lever uden for de gældende samfunds værdier og normer. Et parallelsamfund, hvor man lever hævet over resten af samfundet og derfor aldrig indrømmer man fejler. Noget andet er så, hvis man fejler inden for egne rækker. Så er man ekskluderet fra oversamfundet. Og netop at indrømme at have fejlet over for det ordinære folk vil være utilgiveligt i ens egne overklasse kredses selvforståelse.

At kongehuset sender deres børn hen i sådan et parallelsamfunds univers med sådanne værdier siger vel egentlig mere end noget andet, hvad kongehuset reelt tænker om folket når de ikke lige stor på balkonen på Amalienborg og vinker til folket, som lystigt råber hurra og svinger med dannebrog.

Ha ha... Det observerede jeg nemlig også, Jeppe Lindholm, at Berlingske hurtigt var ude med to "top-støtte-artikler" og positive overskrifter på forsiden.

Naturligvis er snob-avisen Berlingske (avisen for det fine "bedre" borgerskab i Nordsjælland) straks ude at forsvare Herlufholm og den rige elite. Kommer det bag på en. Næhh.
https://www.berlingske.dk/samfund/tidligere-elever-tager-herlufsholm-i-f...

... og nej, selvfølgelig er der ingen der rør, de royales børn. De er jo på forhånd udråbt til at være højere hævet end alle andre mennesker i Danmark.
https://www.berlingske.dk/danmark/grevinde-alexandra-rystet-over-dokumen...

De royale sover vel heller ikke ligefrem på fælles sovesal (hvilket i sig selv er absurd at holde fast ved her i nyere tid), men de royale har vel deres egne gemakker, og med særlige hensyn og observation. Og velhaver-børnene vil vel alle gerne være "venner" (fedte sig ind) med de "særlige udvalgte", de øverste i hierakiet – fra Kongehuset.

At de royale børn skal gå på fine snob elite-skoler kommer sådan set ikke bag på en. Men man kan jo undre sig over, at Kongehuset, der gerne vil signalere at de er blevet mere "moderne", så NETOP vælger Herlufholm der dyrker og hædre meget gammeldags mande-macho-traditioner med en usympatisk kultur fra 1800-tallet, hvor adelen og "det finere bedre borgerskab" også skulle se andre mennesker som "undersåtter" (bønder som slaver). Og hvor deres fine piger i fine balkjoler skulle blive fine dannede kvinder, gjort klar til rig ægtemand.
Kongehuset vælger den gammeldags tradition på gammeldags borgelige konservative elite-skole – fordi "sådan har det jo altid været".
En kostskole, hvor de forkælede børn fra de rige snob-elite blot skal bekræftes i, at de er "finere, mere værd og bedre end andre", fordi de jo kommer fra den rige elite i overklassen, hvor man gerne må ydmyge og se ned på andre.

Herlufholms ledelse lukker da helt klart øjnene i deres hemmelig loge-kultur-kult/sekt, fordi det er jo "normal opførsel", at "undersåtter" skal ydmyges og sparkes på, og dem der ikke kan klare mosten i deres "Herlufholm-elitetræning", har ikke den rette macho-psyke. Det er de "svage" elever.

Det er altså ikke første gang den skole er i søgelyset, så SÅ STORT chok kan det sgu heller ikke være hos de royale, ledelse eller hos politikere, mfl. Men "lukke øjnene" fra virkeligheden og andre i samfundet, skåne de rige, det er eliten jo gode til. De har kun fokus på deres egen indspiste kredse og velhaverne. Og hvis deres "bedre-end-andre-børn/unge" bliver en del af de "populære piger" eller drenge øverst i mande-macho-dominans-hierakiet på skolen, så passer det vel fint hos macho-ledelsen og macho-forældrene i elite-borgerskabet. Fordi jo flere "save på albuerne" der bliver oplært og de unge kan tromle og udnytte andre, desto bedre. Jo mere rige-netværk der kan opbygges i egne inderkredse, jo bedre. Jo flere kan hjælpe "forældre" og deres børn med at komme lettere til job og karriere på høj løn. Det er kulturen. Den blå konservative borgelige liberalisme elitisme (eller hvad fanden de kalder deres syge ideologi). Man skulle næsten tro, at Herlufholm gerne vil skabe eventuelle kommende narcissister.

SNOB-AVISEN
Berlingske Media magtbestemmer i liberalistisk dominans, hvad deres journalister må skrive og ikke skrive. De ansatte hos Berlingske skal opdrages til at sparke nedad, og sparke på alle andre danskere der ikke er en del af overklassen. Berlingskes journalister skal opdrages til kun at varetage eliten, og at angribe ALT hvad der er rødt, og offentligt. Fordreje ord til den blå elites fordel. Det er set mange gange før. Og Berlingske Media står altid klar med nedladende hetz kampagner i bedste Cepos-stil på feks de arbejdende danskere, der har mistet jobbet. Hetz på de offentlige skoler eller plejehjem. På Mette F. i massiv aggressiv hadefuld hævntørst mink-hetz i langt over et år. Mv.

Gad vide hvad Journalistforbundet tænker om dette, at deres medlemmer af journalister skal sidde og skrive negativt om fagforeninger, a-kasse dagpenge, arbejdsløse, osv. Og at journalister selv sidder og undergraver deres egne lønvilkår og økonomiske sikkerhedsnet. Journalister er ikke fredet fra fyrresedlen. Deres blå macho-chefer kan vælge når som helst at smide dem ud i kulden på dagpenge. Men måske har de skyhøje lønninger som journalister, så de har egen kassebeholdning på kontoen, jeg ved det ikke.

Herlofsholm kæmper mod... Herlofsholm. En perversion som bør nedlægges. Rektor er blevet fyret af bestyrelsen. En bestyrelse, som selvfølgelig INTET viste. Hvis det er intentionen at bekæmpe parallelsamfund med vold og magt i Danmark, så skal Herlofsholm brækkes ned som det første. For det er et dansk parallelsamfund, som strider mod ALLE danske værdier.

Marianne, lad os udråbe Danmark til en republik inden russerne kommer ;-)

Undskyld min sarkasme. Men kan man næsten andet i tider som disse.

Nu kan jeg da også bare blive ved :-)

Men en institution som Herlofsholm har som første prioritet at skabe netværk. Netværk, hvor man lære at beholde sine privilegier hos egne rækker. Ikke giver noget til andre. For så mister man magt. Tænk på en som Kurt Thorsen i sin tid. Han gik økonomisk på røven. Ente i fængsel, men kom ud som en holden mand understøttet med millioner fra sine venner. Det samme gælder drukken bolten Anders Samuelsen, som efter sin tid som formand for det Lars Sejr Christensen ejede parti Liberal Alliances blev fanget fra deroute med en CEO post med en million gage af et Lars Sejer Christensen oprettet firma til opgaven som tak for indsatsen.

I ALLE såkaldte demokratier findes der sådanne elitære institutioner, som KUN har til formål at bevare magten i en sluttet elitær kreds. Et diktatur inden i demokratiet, som holder demokratiet i skak. Og det kan man ikke kalde et demokrati, men et oligarkti.

Berlingske Tidende er i øvrigt et af de danske medier, som modtager aller mest i socialistisk statsstøtte.

De røde har hentet en etbenet pirat til Danmark,de blå har sparet så meget på sundhedsvæsnet at ca,90 om året er blevet etbenet.

Ulla, det er en skandale - altså det med sundhedsvæsenet, det andet taler vi ikke om det er tabu
.

Ulla, her rammer du sømmet direkte på hovedet. Det blå svindlerhold er direkte ansvarlige for alle de ben, som fejlagtigt er amputeret gennem deres årelange ødelæggelser af det danske sundhedsvæsen og så meget andet.

Har du ikke en privat sundhedsforsikring i dagens velfærds Danmark er du ved at være alvorligt på røven i bedste blå svindlerholds mål.

Vågn nu op for Søren-Pind alle sammen. Kæmp imod. Vi har masser af energi og magt, hvis vi står sammen. Uanset hvad. Og hvad har vi at tabe i en situation, hvor det blå svindlerhold har kørt verden ud over afgrunden i en snarlig klimakatastrofe og atomar alt ødelæggende krig, hvor ALLE taber.

Der findes ingen vindere på den lange bane, som det blå svindlerhold står for. ALLE ender med at tabe. For Jorden kan slet slet ikke rumme den livsstil det blå svindlerhold repræsenterer.

Præfekt

fra latin praefectus 'forstander, tilsynsførende', af praeficere 'sætte i spidsen for, sætte til at lede', sidste led af facere 'gøre'.

Præfekt bliver alle hvor to mennesker er sammen. Måske blot et øjeblik! Øjeblikket kan blive afgørende for fremtiden! Livet er fyldt af øjeblikke hvor den voksne og ansvarlige må overlade ansvaret til en storebror, storesøster eller måske lillebror eller lillesøster, hvis den ældste er fysisk eller psykisk handicappet.

Præfekter er vi alle i masser af øjeblikke! Men når systemet systematiserer præfekter til det afgørende pædagogiske system læbes der en risiko.

Risikoen for at præfektens pædagogik er utidssvarende, uklog, ja, ligefrem skadelig, når den voksne ikke i øjeblikke er til stede!

Som en ven fortalte:

Han sad i byrådet for Socialdemokratiet. Når det var hans tur til gårdvagten gik han lige uden for døren, kiggede rundt og sagde: “Det ser jo stille og roligt ud som sædvanligt!” Hvorefter han gik ind på lærerværelset og læste Socialdemokraten. I skolegården herskede det socialdemokratiske Herlufsholm.

Eller som min mor fortalte.

Han sad i amtsrådet for de radikale. Hver gang en lærer havde brug for skoleinspektørens opbakning og støtte var han borte til udvalgsmøder og amtsrådsmøder! Inspektørens manglende tilstedeværelse gjorde at en gruppe af lærere styrede pædagogikken. Og ingen magtede at styre de evindelige slåskampe imellem to elevgrupper. Når amtsrådsmedlemmet trådte ud i skolegården kendte alle deres plads. Han genvalgtes i to årtier. Men i skolegården styrede de stærke elever!

Præfekternes pædagogik er afgørende!

Hvem styrer når to børn, unge, voksne er overladt til sig selv uden opsyn af overordnede voksne!

Når Herlufsholm afskaffer præfektsystemet stiger skolepengene mindst til det firedobbelte. Hvis man mener det alvorligt!

På det lokale plejehjem er der en nattevagt til 24 mennesker der behøver hjælp til stort set alt!

Det er det præfekt system en Mette Frederiksen kan tilbyde!

Efter ti års nedskæringer af præfekten Anders Foghs pædagogik!

Pape ønsker de samme skattelettelser!

Men kun på Herlufsholm skal der nu ske ændringer!

Præfekterne i vuggestuer, børnehaver og folkeskoler venter nu på Socialdemokraternes vrede!

De glæder sig til en voksen kan være til stede i alle døgnets øjeblikke!

Det kommer til at koste!

SF har forsøgt at være den voksne!

Sygeplejerskerne har forsøgt at være den voksne!

Lærerne kæmpede en gæv kamp for snart ti år siden!

Men nu er valgkampen begyndt!

Godt at socialdemokraterne fik Herlufsholm foræret af TV2.

Danmarks reelle præfekter er folketingspolitikerne!

fra latin praefectus 'forstander, tilsynsførende', af praeficere 'sætte i spidsen for, sætte til at lede', sidste led af facere 'gøre'

En nattevagt til 24 ældre der har brug for hjælp til stort set alt!

Tænk om Mette Frederiksen foreslog en fælles sovesal til alle 24!

Det ville gøre opgaven langt nemmere for nattevagten!

Og alle de pårørende præfekter behøvede ikke at møde op klokken tre om natten efter at den gamle havde ligget der en halv time på gulvet med mobiltelefonen i hånden!

Virkelighedens Danmark som TV2 endnu ikke har afdækket!

Så kunne de rødes bevillinger til TV2 jo forsvinde efter næste valg!

Vreden fra fødende kvinder på Sjælland kan nu samles om rektoren på Herlufsholm.

Hvad indad tabes, skal på Herlufsholm vindes!

“Ekstremt alvorligt”

Tænk hvis vuggestuebørn, børnehavebørn, folkeskolens stille eksistenser, eller de demente gamle havde en stemmme som de unge fra Herlufsholm!

Tænk!

fra latin praefectus 'forstander, tilsynsførende', af praeficere 'sætte i spidsen for, sætte til at lede', sidste led af facere 'gøre'.

Derfor Overvej nøje hvem du sætter i folketinget! Landets præfekter! Landets Herlufsholm rektorer!

Lederen på Herlufsholm er allerede fyret!

Hvem var det, der i sin tid kastede rød maling på Anders Foght i folketinget.

"Herlufsholms ledelse undlod at dele oplysninger om vold og seksuelle krænkelser med tilsyn"

I et parallelsamfund sørger man for sin egen justist uden om gældende statslige domstole. Man er sit egen politi, domstol og strafudyder. Man lever efter egne regler og normer helt uden for samfundet.

Annonce