Annonce

Ekstra Bladets chefredaktør klager over kritisk Deadline-indslag

Chefredaktør Knud Brix har klaget til DR over at blive kaldt løgner i Deadline, men klagen er afvist af DR
Foto: Ekstra Bladet/Jan Sommer
Knud Brix, ansvarshavende chefredaktør, Ekstra Bladet
Ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet, Knud Brix, har det meget skidt med at blive betegnet som løgner.

I al fald har Knud Brix, ifølge onlinemediet Altinget, klaget til DR over at blive beskyldt for at lyve i DR2’s Deadline  om fyringen af Henrik Qvortrup som ansvarshavende chefredaktør på netop Ekstra Bladet.   

Ifølge Altinget betegner Knud Brix i klagen til DR anklagen mod ham for at lyve, som en “alvorlig anklage”, som han har bedt DR om at berigtige.

Det har DR dog, ifølge Altinget, afvist.

DR vil hverken be- eller afkræfte oplysningerne over for Altinget.

Brix: Det er oplægget, det er galt med

Knud Brix afviser over for Netavisen Pio, at han har klaget til DR over selve interviewet. Det er oplægget til interviewet Knud Brix er utilfreds med:

“Nej, jeg har ikke klaget over interviewet i Deadline, har intet at udsætte på det,” skriver Knud Brix i en sms og fortsætter:

Derfor bad jeg DR om dokumentation for påstanden eller rette det

“I oplægget blev jeg uden forbehold beskyldt for at lyve, det bad jeg Lotte Folke om dokumentation for - men fik det ikke. Derfor bad jeg DR om dokumentation for påstanden eller rette det.”

Qvortrup indrømmer løgn

Forhistorien er, at JP/Politikens Hus 6. april udsendte en pressemeddelelse, hvor det hævdes, at Henrik Qvortrup selv har opsagt sin stilling som ansvarshavende chefredaktør efter blot ni måneder i jobbet.

“Han (Knud Brix, red.) afløser Henrik Qvortrup, som har ønsket at hellige sig journalistikken,” hedder det direkte citeret i pressemeddelelsen.

afløser Henrik Qvortrup, som har ønsket at hellige sig journalistikken

Om formiddagen 8. april erkender Qvortrup i et opslag på Facebook, at det var en sandhed med store modifikationer. For hans afgang var alene formelt set frivillig. For havde han sagt nej til at træde af som ansvarshavende, var han øjeblikkeligt blevet fyret, forklarer Qvortrup.

“Ja, formelt frasiger jeg mig frivilligt chefredaktørposten. Formelt. Jeg må dog være ærlig og tilføje, at det nok er en af den slags beslutninger, som andre formodentlig havde taget for mig få nanosekunder efter, at jeg ikke selv var nået frem til den. At påstå andet er mere Komiske Ali, end jeg bryder mig om at være.”

Qvortrup forklarer også, hvorfor han tidligere på ugen stak offentligheden en plade:

Jeg er ked af forløbet. Skuffet over det. Og læg dertil: Ramt på min stolthed

“Jeg er ked af forløbet. Skuffet over det. Og læg dertil: Ramt på min stolthed.”

22. april indrømmer Henrik Qvortrup lige ud i mediepodcasten Q & A, at formuleringen i JP/Politikens Hus’ pressemeddelelse var løgn.

Ekstra Bladet om politikere: De lyver

Ekstra Bladet konkluderer ofte i sine spalter, at politikerne lyver.

Der er flere eksempler på, at lyve-påstanden fremsættes uden at der følger dokumentation med.

Senest skriver Ekstra Bladets opinionsredaktør, Mads Kastrup, i en kommentar  således, at han “tror, Nick Hækkerup lyver”.

“Jeg tror, Nick Hækkerup lyver. Selvfølgelig vælger han ikke en direktørpost for Bryggeriforeningen til. Han vælger jobbet som Danmarks justitsminister fra. Så det gode spørgsmål er: Hvad er det, Nick Hækkerup flygter fra?”

I kommentaren underbygger Mads Kastrup sin lyve-påstand ved opliste, hvad han selv betegner som “gætterier”. Kastrup - og dermed Ekstra Bladet - disker ikke op med dokumentation for lyve-påstanden.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet