Ny formand for unge socialdemokrater

Katrine Evelyn Jensen er i weekenden valgt som DSU’s nye forbundsformand.
Foto: DSU
Katrine Evelyn Jensen, forbundsformand, DSU
Katrine Evelyn Jensen er i weekenden valgt som ny forbundsformand for den socialdemokratiske ungdomsorganisation, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU.

“Det er det største. Tusind, tusind, tusind tak for tilliden til DSU’s medlemmer. Det forpligter. Nu starter arbejdet,” skriver Katrine Evelyn Jensen på Facebook.

Katrine Evelyn Jensen har været næstformand i DSU indtil hun altså i weekenden blev valgt som ny formand:

"Det er et stort privilegium at blive valgt som DSU's nye forbundsformand. Jeg overtager formandsposten efter Frederik Vad Nielsen, som har gjort det storartet for vores organisation og bevægelse. Det er store sko at udfylde, men jeg vil arbejde benhårdt for, at DSU’s indflydelse forbliver stærk de næste to år.”

Det er store sko at udfylde

Ønsker en 10-årsplan for psykiatrien 

På DSU’s 44. kongres var psykiatrien det helt store politiske tema, hvor en enig kongres sendte et kraftigt signal til regeringen om, at en 10-årsplan for psykiatrien skal fremlægges nu.

”Regeringen gik i 2019 til valg på at fremlægge en 10-årsplan for psykiatrien. Nu siger året 2022, og planen er endnu ikke blevet fremlagt. Det er ikke godt nok. Der skal handling bag de gode intentioner, og det vil DSU fortsætte med at presse på for,” understreger Katrine Evelyn Jensen.

Mennesker, der kommer i kontakt med psykiatrien, har været stigende over flere år. Blandt andet er antallet af patienter i børne- og ungdomspsykiatrien øget med cirka 50 procent inden for en 10-årig periode.

Sårbare sind har ventet alt for længe, mener den nyvalgte DSU-formand:

Flere og flere mennesker, og især unge, kommer i kontakt med psykiatrien

”Flere og flere mennesker, og især unge, kommer i kontakt med psykiatrien. Men penge og hænder har ikke fulgt med i tilstrækkelig grad. Det skal fikses. Derfor ser DSU gerne, at 10-årsplanen bliver fremlagt nu med fokus på udrednings- og behandlingsgaranti for alle, og at flere hænder simpelthen skal i spil i vores psykiatri."

"Mennesker med et sårbart sind har ventet alt for længe med at få den hjælp, de har så hårdt brug for. De fortjener altså ikke at vente et sekund længere.”

2.000 medlemmer

Katrine Evelyn Jensen efterfølger Frederik Vad Nielsen, som har været forbundsformand gennem de seneste fem år.

DSU er en politisk ungdomsorganisation med ca. 2000 medlemmer og 50 lokalafdelinger fordelt i hele landet.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Kære Katrine Evelyn Jensen

Tillykke med valget!

Psykiatrien i Danmark er presset, især retspsykiatrien. Som alle nok ved, så er det ikke længere sådan, at det kun er danskere, der presser den. Det er kriminelle klienter fra hele verden, der dom efter dom slipper for hjemsendelse. Hvad med et ungesocialdemokratisk opgør med de konventioner, der tilsiger, at pakistanske LTF-ledere skal have 14 domme, førend de kan returneres til Pakistan?

Med venlig hilsen
Peter Jensen

Du sætter dæleme den nyvalgte formand på en hård prøve fra start. Giv hende lige en chance.

Tillykke til Katrine Evelyn Jensen!

Befriende hvis hun ikke er datter af en kendt socialdemokratisk folketingspolitiker / minister som det er tilfældet med Fie Hækkerup (https://piopio.dk/debat-socialdemokratiet-skal-selvfoelgelig-vaere-groent) og den politisk begavede (iflg. Sonja Harder - 19 marts, 2022 - 01:09 - #21423) Nikoline Linnemann Prehn (datter af Rasmus Prehn I ved ham der bruger ministerkort til private indkøb iflg. https://www.berlingske.dk/politik/foedevareminister-har-brugt-ministerko...
.

Annonce