Pape er den mest troværdige og Metal indgår pilotoverenskomst med Mærsk

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
De Konservatives Søren Pape er den mest troværdige partileder. Regeringen udmønter sammen med Kommunernes Landsforening og Danske Regioner aftale om sundhedsreformen. Dansk Metal og Mærsk indgår overenskomst.

Og så springer Majbritt Berlau, næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation, ud som kommende generalsekretær for Sex & Samfund.

Dermed velkommen til dagens Aktuelt

 

Pape er den mest troværdige partileder

Det Konservative Folkepartis formand, Søren Pape Poulsen, indtager for tredje år i træk positionen som landets mest troværdige partileder.

Det viser en ny måling, som Megafon har foretaget for TV 2.

Næsten halvdelen, 49 procent, peger på Pape som den mest troværdige. På andenpladsen kommer SFs formand Pia Olsen Dyhr, skarpt forfulgt af statsminister Mette Frederiksen (S) og Liberal Alliances leder, Alex Vanopslagh.

Vanopslagh er i øvrigt undersøgelsens absolutte højdespringer. Han scorer 30 procent i opbakning mod blot 17 procent for et år siden.

I bunden af opgørelsen finder man Kristendemokraternes Marianne Karlsmose, Sikandar Siddique fra Frie Grønne og Alternativets Franciska Rosenkilde.

Læs mere om partiledernes troværdighed her.

 

Regeringen, KL og Danske Regioner er enige om udmøntning af sundhedsreformen

I maj indgik et bredt flertal i Folketinget en aftale om en sundhedsreform, der skal løfte indsatsen i det nære sundhedsvæsen og gøre sundhedsvæsenet mere robust.

Nu er regeringen, KL og Danske Regioner blevet enige om udmøntningen af de 2,4 mia. kr. samlet frem til 2029 og herefter 340,4 mio. kr. årligt, der blev aftalt med reformen. Desuden er der aftalt udmøntning af en pulje på 4 mia. kr. i perioden 2023-2028 til op til 25 nærhospitaler.

Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Regeringen, KL og Danske Regioner er enige om, hvordan de afsatte midler skal anvendes for at sikre en ny retning for sundhedsvæsenet med forstærket fokus på det nære.

Regeringen, KL og Danske Regioner er med aftalen enige om i forlængelse af aftalen om sundhedsreformen at arbejde målrettet for at skabe den omstilling af sundhedsvæsenet, der skal hjælpe borgerne til at tage vare på egen sygdom og udnytte de digitale muligheder til at mestre egen sygdom og kommunikere let og smidigt med sundhedsvæsenet. Omstillingen skal ruste sundhedsvæsenet til at rumme det stigende antal borgere med bl.a. kroniske sygdomme, med behov for hjælp og behandling, herunder sikre tid og kapacitet til de patienter, der fortsat har brug for indlæggelse.

Parterne har derudover fastsat rammerne for det videre arbejde med implementeringen af en national kvalitetsplan, der sætter nogle mere klare rammer for de tilbud, som sundhedsvæsenet har til mennesker med kroniske sygdomme.

Regeringen, KL og Danske Regioner vil årligt mødes for at gøre status for udviklingen i målsætninger samt udmøntningen af initiativerne, særligt på implementering af omstillingen til det nære sundhedsvæsen.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) siger:

“Med aftalen sikrer vi, at det nære sundhedsvæsen bliver styrket. Når færre genindlægges og mere behandling rykker tættere på borgeren eller helt hjem til den enkelte, vil det have mange fordele – ikke mindst for den enkelte patient. Stat, regioner og kommuner giver nu håndslag på en aftale, hvor vi sikrer et større fokus på det samlede patientforløb, især dem, der går på tværs i sundhedsvæsenet.“

Formand for KL Martin Damm (K) siger:

“Jeg er glad for, at vi nu kommer i gang med omstillingen af sundhedsvæsenet. Det er i den grad tiltrængt, og vi står over for en kæmpestor opgave. Nu er det helt afgørende, at vi benytter lejligheden til at nytænke sundhedsvæsenets tilbud til det stigende antal borgere med kronisk sygdom, så vi kan give borgerne en behandling, der er både rykker tættere på og er mere på deres egne præmisser – samtidig med, at vi også tager livtag med den kæmpemæssige rekrutteringsudfordring, vi står over for i både sundhedsvæsenet og ældreplejen.”

Formand for Danske Regioner Anders Kühnau (S) siger:

“Vi er glade for styrkelsen af det forebyggende arbejde og kvaliteten i det nære sundhedsvæsen, så færre skal unødigt på hospitalet. Vi ser særligt frem til en kvalitetsplan for det nære sundhedsvæsen, som er et centralt element til at fremtidssikre sundhedsvæsenet. Sammenhængende patientforløb er vigtige, og den praktiserende læge er oplagt til at fungere som tovholder for borgernes samlede forløb, så nu skal der arbejdes videre med at konkretisere hvordan.”

Med aftalen mellem regeringen, KL og Danske Regioner udmøntes samlet 2,4 mia. kr. til kommuner og regioner i perioden 2022-2029 og herefter 340,4 mio. kr. årligt fra sundhedsreformen.

Midlerne fordeler sig med 1,5 mia. kr. til kommunerne i 2022-2029 og 230,4 mio. kr. varigt og 830,9 mio. kr. til regionerne i 2022-2029, 110 mio. kr. varigt.

Desuden er aftalt udmøntning af en pulje på 4 mia. kr. i perioden 2023-2028 til op til 25 nærhospitaler, inklusive en delramme på 500 mio. kr. til it, teknologi og udstyr til hjemmebehandling og sammenhæng mellem sektorer.

Læs aftalen her og økonomioversigten her.

 

Mærsk og Dansk Metal indgår overenskomst

Mærsk er i gang med at etablere et nyt luftfragtselskab med nye fly, der skal flyve på nye interkontinentale ruter. Selskabet får base i Billund Lufthavn.

”Vi er stolte og glade for den nye aftale, der gavner dansk luftfart, og vi glæder os til at samarbejde med dygtige og kompetente piloter i Metal Luftfart," siger Peter Corfitsen, der er CEO & Accountable Manager i Maersk Air Cargo.

Flyene i Maersk Air Cargo skal flyves af piloter fra Metal Luftfart, der er en del af Dansk Metal. Den nye overenskomst er netop blevet underskrevet.

”Det er et godt udgangspunkt for samarbejdet i luften, at Dansk Metal har haft et årelangt samarbejde med Mærsk på det maritime område,” siger Dansk Metals formand Claus Jensen.

Det forventes, at aftalen giver ca. 75 nye pilotstillinger i år og på sigt flere hundrede nye pilotstillinger.

”Vi har lavet en moderne overenskomst, som skaber nye arbejdspladser og giver høj jobsikkerhed for danske piloter. Aftalen er baseret på tryghed og tillid, og det er med det udgangspunkt, vi går ind i samarbejdet. Aftalen sikrer samtidig konkurrencedygtighed for Mærsk,” siger Henrik Thyregod, der er næstformand i Metal Luftfart, som er en landsdækkende afdeling i Dansk Metal.

 

Majbrit Berlau ny generalsekretær i Sex & Samfund

10. maj meddelte næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation, Majbrit Berlau, at hun ikke genopstiller til kongressen i efteråret. Dengang nævnte hun, at hun havde brug for at få luft under vingerne, at hun ikke havde fået nyt job, og at fremtiden stod åben.

Mandag oplyser majbrit Berlau så, at hun efter sommerferien skal være ny generalsekretær i Sex & samfund.

“Det meste af mit 20-årige virke i fagbevægelsen, har gået på at kæmpe for rettigheder og gode liv. Det arbejde fortsætter jeg i Sex & Samfund. Kampen for rettigheder til at være den du er, elske hvem du vil og få de børn, du ønsker,” skriver Berlau på LinkedIn og fortsætter:

“Sex er sundt og sex er godt – når dine grænser ikke overskrides. Derfor er det vigtigt, at Sex og Samfund er med til at finde løsninger på, hvordan vi gør op med seksuelle overgreb og chikane. Det kræver en kulturforandring, hvor vi bliver bedre til at respektere hinandens grænser, krop og seksualitet. Kulturforandringen skal forankres bredt blandt både unge og ældre i de fællesskaber, hvor vi færdes.”

22. maj meddelte Berlau på Twitter, at hun netop havde afleveret en masterafhandling om konfliktmægling i sager om seksuel chikane.

placeholder

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvorfor er der ingen, der bringer Papes svindel med skattekroner frem, da han var borgmester i Viborg.

Men svindel er åbenbart troværdigt i dagens Danmark?🤢🤢🤢🤢🤢🤢

Søren Pape er sød og rar, men troværdig, nej, han er stille og rolig, og det er det der tæller åbenbart. Jeg giver ikke en dyt for den måling, den har intet med troværdighed at gøre.

Søren Stabil er gode nok, og var en ok som justitsministeren.

Søren Stabil er gode nok, og var en ok som justitsministeren.

Søren Stabil er gode nok, og var en ok som justitsministeren.

Søren Stabil er gode nok, og var en ok som justitsministeren.

At Søren Pape, fra rigmandspartiet Konservative, vælger at kører lidt mere stille under radaren i baggrunden, feks både under Corona og vedr. mink-smitten, er jo sådan set også en taktik – fordi så opstår der jo ingen "konflikter" eller modgang i "troværdigheden". Pape undgik at blive alt for "snavset" og hvirvlet ind i for meget "mudderkast".
Til gengæld så var det såmænd Rasmus Jarlov, der var sat ind på mink-posten til at angribe Mette F og co. Og sådan en tjans tager slipse-dyret jo gerne hvor han kan komme i rampelyset (med undtagelse i hans 8-10 måneders Corona-smitte-beskyttelsesorlov han fik i Corona-omsorg fra Borgen – selvom blå blok selv var mere ligeglade med de Corona-udsatte danskere, som Søren Pape kaldte for "Corona-politiet" i Aftenshowet).
Grundloven blev Jarlovs konstante skydevåben i stort set alt hvad han skulle argumentere. Lige fra at smitteaflivningen af mink blev sammenlignet med en motorvej til de 10 års levebrød og 10 års bagudrettet kompensation inkl. overpriser pr. mink mm. (Gad vide hvor der står i grundloven at de skulle have 10 års levebrød, og burde grundloven ikke beskytte menneskeliv frem for minkpelse?).
Målet var: De usle konkurstruet fusker minkavlere med underbetalte ansatte skulle forgyldes. Og selvom mink-Tage var tilfreds (og sikkert smilede hele vejen til banken), så var Jarlov stadig ikke tilfreds, og synes ikke Tage var grisk nok. Jo jo, men sådan er der jo så meget besynderlig adfærd.

Det kan godt tænkes, at nogle naive danskere og ældre damer tænker, at Pape ligner en venlig rar "hygge-onkel", men der tager de grueligt fejl. Fordi, ligeså snart "hygge-onklen" åbner munden, så gemmer der sig en koldhjertet og kynisk konservativ liberalist, der gerne sparker nedad på danskerne, der ikke lige er en del af den øverste rigeste elite.
Papes taktik med at holde lidt lavere profil, lykkedes. De rigeste i Nordsjælland og erhvervs-velhaverne i byerne, der kun interesserer sig for dem selv og ikke selv interesserer sig en skid for landbrug og mink ude på bøhlandet, blev da sikkert trætte af at høre om mink mink mink mink hos Ellemann, Løhde, Dahlin mfl. fra Venstre, der var blevet djævle-besatte af had og hævntørst imod Mette F., konstant. Så disse rige velhavere skiftede da nok deres tidligere Venstre-kryds ud med Konservative-kryds, og Nordsjælland blev pludselig en del mere "Konservativ grøn".

Annonce