Annonce

Politikere vil have flere fra den virkelige verden med og parti skifter navn

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen tilbage til Netavisen Pios daglige nyhedsoverblik Aktuelt, som vender tilbage efter en begivenhedsrig sommerferie, hvor Danmark i den grad har været optaget af Tour de France og Jonas Vingegaard.

Tillykke til ham.

I dagens udgave af Aktuelt har vi historien om en gruppe politikere, som vil have en særlig gruppe til at søge ind i politik, et politisk parti som har lavet det man i markedsføring kalder en re-branding af sig selv og en nyhed om en gruppe flygtninge, som prøver at få asyl andre steder end i Danmark.

Og som altid, tak fordi du læser med.


Toppolitikere vil have flere erhvervsaktive med

Normalt har politikere travlt med at pleje deres egen karriere og holde andre fra fadet, men for få folkevalgte har erfaring fra civilsamfundet, og det vil en gruppe politikere selv gøre op med.

De har dannet et politisk akademi, som skal få flere danskere med erfaring fra "den virkelige verden" til at vælge en politisk karriere.

Det skriver DR.

"Vi er i den situation, at der faktisk kun er to procent af os, der er medlem af et politisk parti. Det er for lidt, og vi føler, vi har et problem, for det demokrati, vi alle holder så meget af, er lidt iltfattigt," siger de radikales Martin Lidegaard, der er en initativtagerne til foreningen Demokratifronten

I foreningens bestyrelse sidder blandt andre Maria Reumert Gjerding, der har siddet i Folketinget for Enhedslisten, tidligere Aarhus-borgmester for Venstre Louise Gade.

Af andre medlemmer i foreningen er tidligere S-minister og nuværende chefredaktør på Børsen, Bjarne Corydon, tidligere uddannelses- og forskningsminister for Venstre Tommy Ahlers og Connie Hedegaard, der har været minister og EU-kommissær for Konservative.

Læs hele historien her.

 

Veganerpartiet bliver til Grøn Alliance

Har man som virksomhed været igennem en række dårlige sager, så kan det ind imellem godt betale sig at få et nyt navn, som f.eks. da udlejningsgiganten Blackstone skiftede navn til det mere hyggelige navn Kereby.

Veganerpartiet har i den grad også været igennem en del ballade på det seneste, med en del formandsskifter og intern uro, men nu har partiet valgt at fusionere med det meget lille parti De Grønne - ikke at forveksle med Frie Grønne - og fremover vil de gå under navnet "Grøn Alliance".

Det blev slået fast 24. juli, da medlemmerne af Veganerpartiet med et stort flertal stemte for ændringen, hvorfor ansøgningen til Indenrigs- og Boligministeriet er sendt afsted, skriver Veganerpartiet i en pressemeddelelse ifølge TV 2.

Veganerpartiet blev opstillingsberettiget i 2020, mens De Grønne havde langt til de nødvendige godt 20.000 underskrifter. De havde i den seneste optælling indsamlet 680 underskrifter.

Læs hele historien her.

 

Syrere forlader Danmark: Søger asyl andre steder

Flere syrere forlader Danmark for at søge asyl i andre lande.

Det skriver Politiken på baggrund af en aktindsigt fra Udlændingestyrelsen.

Danmark har siden 2019 modtaget 593 anmodninger fra andre lande om at sende syrere retur. Tallet er højere end tidligere år.

Antallet af anmodninger vurderes som højt af eksperter – herunder juraprofessor Thomas Gammeltoft-Hansen.

"Det bekræfter, at Danmarks asylpolitik har en indirekte afskrækkelseseffekt. Det vil sige, at ved at stramme reglerne herhjemme forsøger vi ligesom at presse asylansøgere videre til andre lande. Men det rammer så også nogle, som er kommet ind i det danske asylsystem," siger han til avisen.

Udlændingeministeriet kunne i løbet af sommerferien offentliggøre en opgørelse, der viser, at Danmark er faldet længere ned på listen over EU-lande, som modtager flest asylansøgere per indbygger.

Tallene viser, at Danmark i 2021 endte på en 20. plads, hvilket er den laveste placering nogensinde på opgørelsen.

Læs hele historien her.

 

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"ved at stramme reglerne herhjemme forsøger vi ligesom at presse asylansøgere videre til andre lande"
eller også
forsøger vi at få syrerne til at bidrage til samfundet isf at 'nasse', blive assimileret og ikke kræve særregler
.