Flere partier vil have mindsteløn for EU-domstol og Løkkes vil give millioner til de rigeste

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Så er det blevet mandag og tid til Netavisens Pios korte nyhedsoverblik Aktuelt med en række af døgnets vigtigste og mest interessante nyheder.

Tak fordi du læser med.

 

Endnu et parti vil sende mindsteløn til EU-domstol

Mindstelønsdirektivet er "et direkte frontalangreb mod den danske model", siger Danmarksdemokraternes folketingsmedlem Dennis Flydtkjær.

Det skriver A4 Medier.

Inger Støjbergs nye parti melder sig i det voksende kor af partier på Christiansborg, der mener, at beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) bør trække EU for domstolen i sagen om mindstelønsdirektivet, da de anser det som en overtrædelse af EU's egne traktater.

I forrige uge blev en samlet FH-fagbevæglelse enig om at opfordre beskæftigelsesministeren til at lægge sag an mod EU for traktatbrud. Og der er efterhånden et større antal partier, der bakker op om den opfordring.

Enhedslisten, SF, Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti og nu også Danmarksdemokraterne har indtil videre erklæret sig enige med FH.

Læs hele historien her.


Løkkes plan vil give mere mere til de rigeste

Lars Løkke Rasmussens parti Moderaterne slår sig selv op på hverken at være et rødt eller et blåt parti.

Men partiets nye skatteplan er en gavebod til landets allerrigeste.

Det skriver Ekstra Bladet som henviser til beregninger fra Skatteministeriet.

Landets 100 rigeste personer kan nemlig hver se frem til en årlig skattelettelse på 12 millioner kroner, hvis partileder Lars Løkke Rasmussens plan om at sænke aktie-indkomstskatten markant føres ud i livet.

Udvider man personkredsen til de 1000 rigeste, så får de i snit hver 2,7 millioner kroner mere til sig selv om året i sparet aktieskat, viser tallene.

Læs hele historien her.

 

Endnu en DF'er siger farvel

Dansk Folkepartis eneste byrådsmedlem i Skanderborg kommune, Martin Frausing Poulsen, melder sig ud af partiet.

Det oplyser han til TV2 ØSTJYLLAND.

Han fortæller, at det gennem længere tid har været svært at være i et Dansk Folkeparti, hvor flere og flere fra partiets kerne er faldet fra.

Martin Frausing Poulsen oplyser, at han vil fortsætte i Skanderborg Byråd.

Han fortæller, at det er sandsynligt at han fortsætter i Danmarksdemokraterne, når partiet engang åbner op for at man kalde melde sig ind.

Martin Frausing Poulsen er blot den seneste i en lang, lang, lamg række af folketingsmedlemmer, byrådsmedlemmer og parti-aktive DF'ere, som har valgt at forlade partiet siden Morten Messerschmidt blev formand.

Læs hele historien her.


Højrefløjen vinder i Italien

Højrefløjs-alliancen anført af Giorgia Meloni og hendes parti, Italiens Brødre, blev de store vindere ved søndagens valg i Italien.

Den foreløbige optælling viser, at højrefløjspartierne har fået 44 procent af stemmerne, Socialdemokraterne 26 procent, den populistiske Fem-stjernebevægelsen har fået 15 procent, mens de liberale Action - Italia Viva har fået 7 procent.

placeholder

Det betyder at Giorgia Meloni kan sætte sig i spidsen for en højrefløjsregering, med et solidt mandat i ryggen - noget der er temmelig usædvanligt i italiensk politik.

Læs mere om valget her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Løkke vil gøre, sige og mene hvad som helst for at sippe for at skulle ud og tage et job. Og hans lakajer i Moderaterne gider jeg ikke engang forholde mig til.

Annonce