Annonce

Netavisen Pio lancerer ny podcast: Hvad vil det sige at være et offer?

Det forsøger ny podcast at svare på gennem samtaler med ofre for forskellige forbrydelser og en lang række fageksperter.
Svindel, seksuelle overgreb og ulykker.

Der er hårde emner på programmet i Netavisen Pios nye podcastserie, 'Offerbidrag'. 

Her får ofrene ordet. Bag mikrofonen kan de sårbart og ærligt dele deres historie om at være  et offer. Afsnittene giver et ærligt indblik i de udfordringer, som ofrene møder og lever i.

Er offerrollen en, som de medvirkende er fanget i, eller kan den vendes til en styrke? Og er offerrollen en, som vi alt for sjældent taler åbent om? 

Vært Yasser Ghanbari gør brug af sin egen personlige historie som offer, og tager de svære emner op sammen med de medvirkende og en lang række fageksperter.

Tinder Swindler 

I første afsnit af 'Offerbidrag' taler Yasser Ghanbari med Pernilla Sjöholm. Hun blev kendt fra Netflix-dokumentaren 'Tinder Swindler'.

Han er endnu ikke dømt, han er stadig derude

Som 35-årig matchede Pernilla med Simon Leviev på Tinder. Hun håbede på at finde kærligheden, og de udviklede hurtigt et venskab, der involverede luksusferier med privatfly og dyre middage.

Brug for penge

Men lykken varede ikke ved. Simon påstod, at han var udsat for dødstrusler, og at flere mennesker var ude efter ham. Han måtte angiveligt lukke sine bankkonti for at passe på sin sikkerhed. Da Pernillas og Simons venskab havde vokset sig stærkt, begyndte han at spørge, om han måtte låne penge fra hende.

Pernille lånte sin ven pengene, og selvom han efter sigende var velhavende, fik hun aldrig sine penge tilbage. Beløbet endte på knap en halv million kroner.

Spørgsmålet er simpelt; Hvordan kommer man videre i livet? 

Efterhånden gik det op for hende, at Simon hverken var rig eller ærlig. Han var en storsvindler, der udnyttede kvinders tillid til at lokke penge ud af dem. Dokumentaren på Netflix var derfor et forsøg på at forhindre andre kvinder i at blive svindlet.

“Vi tog på en mission for at fortælle folk, at han var en svindler. Han er endnu ikke dømt, han er stadig derude,” fortæller Pernilla Sjöholm.

I podcasten deler hun sin oplevelse, og lytterne får et unik indblik i hendes liv efter seriens udgivelse.

Spørgsmålet er simpelt; Hvordan kommer man videre i livet? 

Pernilla Sjöholm er i hvert fald godt på vej.

“At lave dokumentaren har været den bedste terapi. Jeg får det bedre hver dag, vidende at jeg har gjort en positiv forskel,” siger Pernilla Sjöholm.

Klik her, og lyt til første afsnit:

Podcasten 'Offerbidrag' er produceret af Netavisen Pio og støttet af Offerfonden.

Sarah Gruszow Bærentzen er projektkoordinator på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet