Annonce

Ikke plads i ministerbilen: Disse socialdemokrater røg ud

Ni hidtidige socialdemokratiske ministre kom ikke med på SMV-ministerholdet
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Her er SMV-regeringens ministerbiler linet op foran Statsministeriet torsdag morgen for at kunne køre ministrene til Amalienborg
Socialdemokratiet besætter 11 ud af SMV-regeringens 23 ministerier.

Den hidtidige S-regering havde 20 ministerier. Det betyder, at der ikke blev plads til ni af de hidtidige S-ministre i den nydannede SMV-regering.

Største overraskelse er, at der ikke blev plads til den hidtidige erhvervsminister Simon Kollerup (S) i den spritnye brede SMV-regering.

Største overraskelse er, at der ikke blev plads til den hidtidige erhvervsminister

Kollerup fik en rimeligt pænt valg i Nordjyllands Storkreds med 9.947 personlige stemmer, samme kreds hvor Mette Frederiksen scorede flest personlige stemmer af alle med over 60.000 personlige stemmer.

Der blev heller ikke plads til den hidtidige udenrigsminister Jeppe Kofod, der ikke opnåede at blive valgt til Folketinget i Sjællands Storkreds. Derfor var det ventet, at han ikke kom med på ministerholdet.

Rasmus Prehn, den hidtidige fødevarer, landsbrugs- og fiskeriminister, blev der heller ikke plads til. Hans afgang var også ventet.

Han har været forfulgt af flere sager om brug af kreditkort, og var den socialdemokrat, ud af syv valgte i Nordjyllands Storkreds, der fik færrest stemmer.

har været forfulgt af flere sager om brug af kreditkort

Der blev heller ikke plads til den social- og ældreminister Astrid Krag, transport- og ligestillingsminister Trine Bramsen, uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen, indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen, miljøminister Lea Wermelin samt udviklingsminister og minister for nordisk samarbejde Flemming Møller Mortensen.

De må nu alle, bortset fra Jeppe Kofod, tage turen tilbage til folketingsgruppen.

Den nye SMV-regering består som nævnt af 23 ministre. 11 ministerier besættes med socialdemokrater, syv besættes med Venstre-folk og fem ministerier besættes med politikere fra Moderaterne.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

23 ministerier mod før 20!

nye udgifter fra første sekund - det tegner godt
.

Rasmus Prehn “forfulgt af flere sager om brug af kreditkort”.
Ligefrem forfulgt? Havde han ikke selv taget fælleskassens kreditkort med, når han var på date?

Mette F burde have skiftet han ud langt tidligere - det havde sendt et godt signal om at en 'hjerneprut' ikke er accepteret

Han var helt klart det svageste led, og skal bare være glad for, at den gik så længe.

Ja Thor - men hvorfor kom den erkendelse ikke til overfladen i S langt tidligere - erkend dog fejltagelser - det giver også modstanderne et skud i bøssen mindre
.

I en helt anden boldgade, Thor: I Meny's seneste tilbudsavis optræder en rødvin ved navn THOR.
Hele navnet er THOR DIO DEL TUONO (Thor - Tordenguden), en blanding af Negroamaro og Zinfandel/Primitivo. Den blanding plejer at give yderst velsmagende vine. DKR 59,95, garanteret pengene værd. God jul.

HAKKEORDEN

det var sgu sjovt at holde øje med ministerbilerne i går -
så vidt jeg kunne se var der kun en af AUDI A8'erne med 12 cylindre - gæt hvis
.