Se listen: Her er Danmarks bedste faglærte

DM i Skills sluttede i weekenden med uddelingen af 45 guldmedaljer til årets vindere. Over 50.000 gæster var forbi konkurrencen.
Foto: Lasse Lagoni
Anlægsgartnerne Anton Snedker og Casper Dam Mogensen modtager guldmedaljer af børne- og undervisningsministeren ved DM i Skills 2023.
I weekenden blev 45 faglærte kåret som Danmarks bedste inden for lige så mange forskellige fag ved DM i Skills. I alt deltog 300 unge fra erhvervsuddannelser over hele landet i konkurrencen, som i år blev afholdt i Fredericia.

”Jeg har til dette DM set nogle fuldstændig dedikerede unge mennesker, som bringer en glæde over at være her med sig. Det er virkelig de bedste af de bedste, og det giver en positiv ånd blandt alle de mange mennesker, der har været forbi gennem de sidste tre dage. En positiv ånd over for det at tage en erhvervsuddannelse,” sagde Søren Heisel, formand for SkillsDenmark i en pressemeddelelse.

Ifølge arrangørerne var der i år 51.000 gæster til konkurrencen, som er blevet afholdt siden 2011.

Kronprins Frederik åbnede arrangementet torsdag, og medaljerne blev ved vinderceremonien lørdag uddelt af børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye(S), som selv har en baggrund som murersvend.

Danmark har brug for faglærte

Formålet med DM i Skills er, udover konkurrencedelen, i høj grad at vise de forskellige fag fra erhvervsuddannelserne frem på en måde praktisk måde.

På det 22.000 kvm store udstillingsområde kunne unge lade sig inspirere til at vælge en erhvervsuddannelse. Danmark kommer nemlig til at mangle faglærte i fremtiden.

”En stor udfordring for Danmark er, at vi kan se på alle analyser og prognoser, at vi kommer til at mangle faglærte. Derfor handler det om at kunne tiltrække de unge, sagde Simon Neergaard-Holm, direktør for SkillsDenmark til Netavisen Pio forud for arrangementet.

Se alle årets vindere her.

Emil Vendelbo Johansen er souschef, journalist og redaktionssekretær på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Kommentarer

Skills er virkelig godt..🙂
Det er om og anerkende de unge der vil Deres ET fag...der skal flere til, tror det "opforde" unge der er mange muligheder inden for den faglærte / Erhvers branchen..
Flot Kronprinsen åbner messen
Og Tesfay også taler det op, Mesterlære er ligeså god som førhen🚩

Annonce