Afviser anklager

Jeg har ikke forfalsket en underskrift, lyder det fra Jon Stephensen om opsigtsvækkende lydfil.
Foto: Moderaterne
Jon Stephensen (M), medlem af Folketinget
Moderaternes meget omstridte folketingsmedlem Jon Stephensen afviser at have forfalsket en underskrift.

Det fortæller han selv fredag morgen ved hjemkomsten fra en studietur med Udenrigspolitisk Nævn til Indonesien.

"Jeg har ikke forfalsket en underskrift, og jeg har ikke mere at sige. Den slags skal afgøres i retten, hvor lydfilen skal evalueres og lægges frem. Det håber jeg, I har respekt for," lyder det korte svar fra folketingsmedlemmet til DR.

Jon Stephensen er i flere medier blever beskyldt for at have forfalsket DBU's kommununikationschef Jakob Høyers underskrift på et dokument om udskiftning i bestyrelsen på Aveny-T-teatret.

Det frederiksbergske teater hvor Jon Stephensen frem til maj 2022 var teaterchef.

Afvisningen kommer efter at Børsen kunne offentliggøre en lydfil, hvor en mand - der kunne lyde som Jon Stephensen - siger Jakob Høyer, mens man kan høre noget, der lyder som om der bliver skrevet på et papir. Personen slutter meget tilfreds af med at sige: "Det ser da meget godt ud, ik'".

Lydfilen understøttes af dokumentet selv. Avisen B.T. har fået eksperter til at sammenligne Jakob Høyers egen underskrift, med underskriften på dokumentet. Og deres vurdering er, at det ikke er den samme person der har skrevet den.

Men om det så er Jon Stephensen, det må en domstol nu afgøre.

Sager, sager, sager

Udover sagen om den forfalskede underskrift er en lang række små og store sager fra Jon Stephensens tid som teaterdirektør på flere københavnske teatre dukket op

Sager som blandt andet handler om, at han har tilbudt medarbejdere penge for at optræde, selvom de pågældende var syge, ødelagte malerier og uberettiget brug af Aveny-T-teatrets midler til privat brug.

I denne uge er en lang række tidligere medarbejdere desuden ude og fortælle historier blandt andet om, at Jon Stephensen har brugt billeder, som en skuespiller synes var upassende, samt voldsomt grænseoverskridende adfærd.

Efter at han indledningsvis bedyrede, at han ikke kunne genkende det billede, som blev tegnet af ham, valgte Jon Stephensen onsdag at skrive et opslag på Facebook, hvor han skrev at "gerne vil give til en uforbeholden undskyldning" til dem som har haft "dårlige oplevelser" med ham som kollega og teaterchef.

Han forklarede det blandt andet med, at "når man arbejder på et teater med dedikerede mennesker, kan bølgerne gå højt. Både på godt og ondt. Det skulle jeg, set i bakspejlet, have håndteret bedre."

Løkke: Det ser ikke godt ud

Hos Jon Stephensen partifæller i Moderaterne har man indtil i onsdags haft den linje, at sagerne ikke har noget at gøre med politikeren Jon Stephensen, og at man nu måtte lade sagen køre ved domstolene.

Efter undskyldningen udtalte Jon Stephensens formand, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, sig om sagen.

Han synes ikke, at det ser godt ud for sin partifælle.

Kaldte det en politisk fyring

Også partiets nummer to, kulturminister Jakob Engel-Schmidt har kommenteret sagen.

I B.T.s podcast 'Slottet & Sumpen' forklarer Jakob Engel-Schmidt, at det er hans opfattelse, at bliver man dømt for at forfalske en underskrift, så kan man ikke sidde i Folketinget.

Jakob Engel-Schmidt har tidligere anklaget Aveny-T-teatrets bestyrelse for at fyringen af Jon Stephensen var sket af politiske årsager, fordi Stephensen havde skrevet en kronik sammen med Lars Løkke Rasmussen.

I den førnævnte podcast siger kulturministeren nu, gentagne gange, at han overhovedet ingen viden har om sagen - og at han ikke har talt med Jon Stephensen om den.




 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

David Troels Garby-Holm
Det er sgu da klart. Hvad fanden havde I forventet, at han havde indrømmet til en tilfældig bladsmører? Tag jer lid sammen og brug den smule hjerne, i er udstyret med.

Det var jo DR, som spurgte ham, så der er vist ingen grund til at rette al den vrede mod Garby-Holm, som her blot er budbringeren.

Annonce