Her afgjorde Landsretten, at Danish Crown havde ansvaret for at tre tidligere slagterimedarbejdere blev smittet med Covid-19 på arbejdspladsen.
Fødevareforbundet melder sig nu klar til at gå i gang med arbejdet for hundredvis af lignende sager.
“Vi har 217 sager i skuffen. Og dem skal vi grovsortere i første omgang,” udtaler Per Hansen, forbundssekretær i Fødevareforbundet NNF til Netavisen Pio.
Han fortæller, at man i fagforeningen allerede går i gang denne uge med det første arbejde i de mange sager.
“Vi ved godt, at de (Danish Crown, red.) har en ankefrist indtil den 7. februar. Men vi kan lige så godt gå i gang med at grovsortere i sagerne i mellemtiden,” udtaler Per Hansen.
Han oplyser, at stort set alle sagerne kommer fra Danish Crown.
Første skridt er at afgøre, hvorhenne smitten kan være opstået.
“Vi kigger på om det er sandsynligt, man har fået Covid-19 på arbejdet eller om man lige så godt kunne have fået det uden for arbejdet,” fortæller Per Hansen.
For at afgøre det kigger Fødevareforbundet NNF på en række forskellige faktorer:
“Hvis man ellers har opført sig som myndighederne bedte om, så er det nok ikke derhjemme, man er blevet smittet. Og hvis der er et smitteudbrud på arbejde, så er det jo højst sandsynligt, at man er blevet smittet der,” siger Per Hansen.
Det er hele grundkonceptet for, at man kan få sygdommen anerkendt som en arbejdsskade: At det er sket på arbejdet
“Det er hele grundkonceptet for, at man kan få sygdommen anerkendt som en arbejdsskade: At det er sket på arbejdet,” tilføjer han.
Kommentarer
"Bedte om"
??
Bad hedder det vidst.