Thulesen Dahls udenomssnak

Dansk Folkeparti halverede dagpengeperioden sammen med Venstre og Konservative. Nu har Thulesen Dahl fortrudt og kræver handling fra Socialdemokraterne. Det skortede ellers ikke på advarsler.

Annonce

Søndag (15.9.2012) blev Kristian Thulesen Dahl ny formand for Dansk Folkeparti, og i den forbindelse holdt han på årsmødet i Herning en lang tale om Danmark, hygge og svinekød. Thulesen Dahl talte især indigneret om dagpengegrænsen. Til diskussionen om hvor mange tusinder, der mister dagpengene til Nytår, leverede Thulesen Dahl kun lidt storladen udenomssnak:

”Jeg ser mennesker og ikke et tal. Jeg ser skæbner, ikke en statistik. Jeg ser ufølsomhed og parade-snak, hvor jeg vil se politisk mod og handlekraft! (..) For mange af dem som får problemer har måske et lille hus, de har betalt på kvartal for kvartal i årevis, lavet småreparationer på, udvidet med et børneværelse, da det blev nødvendigt. Det er deres hjem. Det er ikke bare et hus, det er en families hjem.”

Thulesen Dahl hoppede let hen over, at netop Dansk Folkeparti var med til at afkorte dagpengeperioden; en beslutning der til januar vil ramme tusindvis af danske familier hårdt. Det er underligt at høre DF-formanden efterlyse ”mod og handlekraft” vendt imod en politisk beslutning han selv er en af de hovedansvarlige for. Kristian Thulesen Dahl, som nu står ved håndvasken, skylder som en af reformens bagmænd selv et svar på, hvorfor Dansk Folkeparti lagde stemmer til den dagpengeforkortelse, som han nu lægger så stor afstand til.


Kommentarer fra Facebook