Annonce

Afsløret: Partiledernes reaktioner på åbningstalen er lækket

Netavisen Pio giver et eksklusivt kig i krystalkuglen og afslører allerede nu, hvad oppositionen og andre politikere mener om Helle Thornings åbningstale til Folketinget.
I eftermiddag, efter statsminister Helle Thorning Schmidt (S) har givet giver sin åbningstale og forladt Folketingets talerstol, vil samtlige journalister på Christiansborg jagte oppositionen for kommentarer til hendes tale.

Men der er absolut ingen grund til at bide neglene ned i spænding over, hvad oppositionen og andre ledende politikere mener om talen, for Netavisen Pio har allerede skaffet alle dagens reaktioner.

Lars Barfoed (Konservative)

"Det var en virkelig skuffende tale fra statsministeren. Som konservativ mener jeg, at der er behov for ærkekonservative, borgerlige, konservative reformer. Der er et behov for et nyt borgerligt, konservativt fokus på at lette skatter og afgifter for erhvervslivet, så det bliver nemmere og mindre bureaukratisk at drive virksomhed i Danmark. Og som konservativ mener jeg, at børnene skal lære noget mere i skolen. Der er ikke brug for mere ræverød politik."

Lars Løkke Rasmussen (Venstre)

>> "De har fået fat i Lars Løkke Rasmussens automatiske telefonsvarer. Jeg har taget et par feriedage i Rio, men vender tilbage, når valget nærmer sig. Ønsker du en kommentar om, hvad Venstre nu mener, henviser jeg til politisk ordfører Ellen Trane Nørby." <<

Ellen Trane Nørby (Venstre)

"En virkelig skuffende åbningstale fra statsministeren!  Venstre mener ikke, at det skal være dyrere at være dansker. Derfor skal fedtskatten og sodavandsafgifterne væk øjeblikkeligt. Det kan godt være, at vi selv fik det gennemført, men det er regeringens skyld. Så endnu engang oplever vi et klokkeklart løftebrud fra statsministeren."

Kristian Thulesen Dahl (Dansk Folkeparti)

"Statsministerens tale var præget af, at hun er i lommen på kommunisterne i Enhedslisten og bureaukraterne i Bruxelles. Regeringen har efter blot ét år ved magten afskaffet den stramme udlændingepolitik og åbnet op for ubegrænset indvandring. De har bl.a. fskaffet pointsystemet og rullet udlændingepolitikken hele vejen tilbage til 2010, hvor der som bekendt var pivåbne grænser. Dette skal stoppes nu! Derfor vil vi i Dansk Folkeparti med glæde hjælpe statsministeren og lægge stemmer til Finansloven, hvis vi blot får visse indrømmelser. Handicappede flygtninge skal ikke længere kunne nasse på danske handicaptoiletter og -parkeringspladser. Dagpengene for borgere over 50 år skal fordobles, da denne gruppe har særligt svært ved at finde jobs. Og alle indvandrere skal pålægges at demonstrere fire gange om året i alle de vestlige storbyer for at takke myndighederne for, at de nu ikke længere bor i ufrie, elendige og fattige lande."

Joachim B. Olesen (Liberal Alliance)

"Det var en meget skuffende tale, men det havde jeg på mange måder forventet. Alle ved jo, at kvinder ikke har tilstrækkelige ambitioner til at holde gode taler."

Johanne Schmidt Nielsen (Enhedslisten)

"En helt igennem pissedårlig tale, der ærlig talt har gjort mig skidesur. Thorning er en klaphat, der pisser på de arbejdsløse. Hvorfor er der ikke en løsning på dagpengene? Hvorfor er klimaforandringerne ikke stoppet? Og hvorfor eksisterer den private ejendomsret til tandbørster fortsat? Der er jo ingen forskel på Helle Thorning og Lars Løkke Rasmussen."

Margrethe Vestager (Det Radikale Venstre)

"Jeg synes, at åbningstalen endnu engang viser, at Helle Thorning slet ikke er så dårlig en statsminister, som alle går rundt og siger. Hun formår at sætte foden ned på de vigtige problemstillinger, som vi står over for, nemlig at skabe nok arbejdsudbud i 2020. Og at vi nu får vist tydeligt, at det, som de Radikale siger før valget, også er det, som regeringen gennemfører efter valget. Og er jeg rigtig glad for, at hun fik understreget, at dagpengereformen er hele regeringens politik. For sådan er det jo."

Per Ørum Jørgensen (Det Demokratiske Parti)
"Jeg hørte ikke talen. Men jeg vil lige oplyse om, at jeg stiller op til Borgerrepræsentationen i København i et håb om, at kunne gøre noget for Udkantsdanmark."


Flere artikler om emnet