Annonce

Dennis Kristensens mageløse dobbeltmoral

Rekorddyr administration, elendige afkast og rod i systemerne. Det går skidt for pensionsselskabet Pensam med FOA-formand Dennis Kristensen i spidsen.
Dennis Kristensen har været bestyrelsesformand i Pensam Holding siden 2003. Han har haft det øverste ansvar for Pensam koncernens ledelse. Der står direkte i regnskabet: ”Det er FOA, der har den bestemmende indflydelse” i selskabet, hvilket oversat til jævnt dansk betyder, at Dennis Kristensen bestemmer i bestyrelsen.

Det har desværre ikke været nogen god forretning for Pensams kunder at have Dennis Kristensen som formand, hvoraf de fleste også er medlemmer af FOA.

Selskabet har for høje administrationsomkostninger, for lavt investeringsafkast og en række it-problemer. Det sidste har betydet, at en række kunder hos Pensam i flere år ikke har kunnet få et overblik over deres pensionsopsparing - forfulgt af den slemme mistanke om at deres pensionsselskab slet ikke er klar over, hvor mange penge der er indbetalt på deres pensionskonto.

Rækken af dårlige nyheder fra Dennis Kristensen og Pensam har desværre vidtrækkende konsekvenser. Det skaber mistillid til de ellers så succesrige arbejdsmarkedspensioner og er dermed vand på de privatejede pensionsselskabers mølle, der ønsker at gafle arbejdsmarkedspensionerne til sig.

Rækken af dårlige nyheder fra Dennis Kristensen og Pensam undergraver generelt tilliden til de ellers så succesrige arbejdsmarkedspensioner.

Og hvad er så Dennis Kristensens svar på kritikken af det FOA-ejede Pensams dyre administration, elendige resultat og rod i systemerne. Jo, et krav til de kommende overenskomstforhandlinger om, at medlemmerne skal kunne vælge mellem flere forvaltere af midlerne til deres alderspension!

Dennis Kristensen påstår ganske vidst, at han er blevet "misforstået" i medierne, og har tidligere boykottet Berlingskes journalister, fordi de skrev "grimt" om Pensams forvaltning af medlemmernes pensionsmidler.

På sin Facebook-profil skrev Dennis Kristensens dengang:
"Berlingske er nået dertil i deres kampagne for at få de lønmodtagerejede arbejdsmarkedspensionsselskaber nedlagt, så de private kan komme til dette ret store fad..."
Magen til hykleri skal man lede længe. Og hvilken mageløs dobbeltmoral!

Det er Dennis Kristensen, der som bestyrelsesformand for Pensam Holding, har det øverste ansvar. Også for de øvrige Pensam-selskabers ledelser. Det endelige ansvar for Pensams dårligdomme er hans - og alene hans. I ethvert andet selskab ville direktionen for længst have fået sparket og bestyrelsesformanden skiftet ud.

I ethvert andet selskab ville direktionen for længst have fået sparket og bestyrelsesformanden skiftet ud.

Men ikke i Pensam!

Her opfinder bestyrelsesformanden i sin dobbeltrolle som fagforeningsformand, et krav, der kan fjerne fokus pensionsselskabets elendige forvaltning. Nemlig at kunderne skal kunne vælge en anden forvalter af deres alderspension. Med den behændige tilføjelse, at det kun bliver til noget, hvis arbejdsgiverne vil være med på ideen.

Det er mildt sagt ikke noget kønt syn, og måske arbejdsgiverne skulle stille med et modkrav til overenskomstforhandlingerne om, at Dennis Kristensen ikke længere kan være formand for Pensam Holding med henvisning til, at Dennis Kristensens optræden er dybt illoyalt overfor Pensam, selskabets 300 medarbejdere og titusindvis af pensionsopsparere.

Louis Pio er pseudonym for en eller flere skribenter, der blandt andet sætter den politiske dagsorden bag murene på Christiansborg i perspektiv.


Flere artikler om emnet