Annonce

Venstre: Solidaritet er diskrimination!

Det er rent ideologisk vrøvl, når Venstre stempler Akutpakken som diskrimination. Den hjælper tusindvis af danskere, der til januar står uden forsørgelse pga. Venstres nedskæringer.
Carl Holst, der er regionsrådsformand i Region Syddanmark, stillede sig i onsdags forrest i koret af kritikere ved lanceringen af den længe ventede Akutpakke II, der, i modsætning til Akutpakke I, indeholder seriøse og brugbare tiltag mod, at tusindvis danskere står uden forsørgelse, når de efter årsskiftet falder ud dagpengesystemet.

Job til den arbejdsløse er diskrimination mod den nyuddannede. SU til den studerende er tyveri fra den faglærte. Folkepension til den ældre går ud over den unge. Uddannelse til de unge er at pisse på de voksne og hjælp til den syge er at tage fra den raske. Dette er Carl Holsts og Venstres holdning i en nøddeskal.

Holst stemplede akutpakken som 'diskrimination', fordi den tilbyder offentlige og private arbejdsgivere en bonus på 25.000 kroner, hvis de ansætter et menneske på vej til at falde for den to-årige dagpengegrænse. Sammenhængen skulle være, at sådanne ansættelser sker på bekostning af andre arbejdsløse, der ikke har hævet dagpenge så længe.

Umiddelbart kan Carl Holsts logik måske virke meget tilforladelig, men kratter vi lidt i overfladen står det hurtigt klart, at argumentet er udtryk for noget langt mere alvorligt. Nemlig den ur-liberalistiske tankegang om, at en fælles håndsrækning til mennesker med særlige behov i en vanskelig situation sker på bekostning af alle os andre. Hvis din nabo får noget, er du blevet snydt!

Job til den arbejdsløse er diskrimination mod den nyuddannede. SU til den studerende er tyveri fra den faglærte. Folkepension til den ældre går ud over den unge. Uddannelse til de unge er at pisse på de voksne og hjælp til den syge er at tage fra den raske.

Dette er Carl Holsts og Venstres holdning i en nøddeskal. Men det er ikke holdning, vi må lade vinde indpas i det danske samfund. Hvis vi lader vores nattesøvn forstyrre af frygten for, at der går noget fra os, hvis vi hjælper nogen, der har det værre, er det begyndelsen til enden på vores unikke danske samfundsmodel med vægt på solidaritet og sammenhængskraft. Så nidkære, snæversynede og egoistiske borgere, kan dette land trods alt ikke være befolket med.

Lad os skride til præmieoverrækkelsen: Ugens fidusbamse uddeles til Venstre repræsenteret ved Regionsformand Holst for at formulere den gamle modstand mod årtiers dansk tradition for fælles løsninger, der tilgodeser dem med de største behov, på en hel ny måde. Solidaritet er diskrimination!


Flere artikler om emnet