Så hvad er Blue Labour?

Ceveas analysechef giver her et overblik over, hvad Blue Labour er og står for politisk.

Annonce

Hvorfor blå?

Blå som i konservatisme med lille k. Labour skal lægge mere vægt på tradition og igen tage ved lære af sin historie fra før 1945. Dengang hvor solidaritet og fællesskab var i højsædet.

Hvordan adskiller det sig fra traditionel socialdemokratisme?

Blue Labour mener, at socialdemokrater hidtil har fokuseret for meget på staten og markedet, i stedet for civilsamfundet. Det vigtigste for at skabe det gode liv og det fælles bedste er mening, identitet og relationer mellem mennesker. Derfor skal socialdemokratismen fokusere på det lokale og det nære.

Hvilke råd har Blue Labour til Ed Miliband?

At Labour og Socialdemokratismen skal gøre op med markedskræfterne, der ikke viser respekt for hverken traditioner, steder eller mennesker.

Hvem er med i projektet?

Jon Cruddas, som er en kultfigur på Labours venstrefløj, har stor indflydelse på projektet. James Purnell, forhenværende beskæftigelsesminister, er også med på vognen sammen med Glasman.

Er dette den store idé, som Miliband har efterspurgt?

Blue Labour har gjort stort indtryk på medierne, særligt siden Miliband gjorde Glasman til et medlem af det britiske overhus i anerkendelse af hans arbejde med community organizing i London. Mange kommentatorer har dog sat spørgsmålstegn ved, om projektet er for nostalgisk.


Kommentarer fra Facebook