Narko – så kom dog videre!

Der er brug for en 180 graders omlægning af kursen i narkopolitikken, da den nuværende kurs kun fører til øget kriminalitet og flere ulykkelige skæbner.
I disse dage har regeringen forhandlet sig frem til en ny aftale om kriminalforsorgen indeholdende blandt andet flere fængselspladser. Og stort tillykke med det – det er der åbenlyst brug for.

Igennem 40 år har den danske stat og stort set hele den vestlige verden stået stejlt på, at enhver lempelse er vejen ud af et moralsk skråplan, hvor vi legaliserer det farlige. Narkotika skal i stedet bekæmpes ved at afsløre bagmænd, reducere udbuddet, øget straf og skræmmende oplysningskampagner. Konklusion er efter 40 år med dette eksperiment krystalklar: Det virker ikke!

Netavisen Pio vil dog – generøse som vi er – gerne stille regeringen i udsigt, hvordan man kan spare endnu flere penge og ligefrem nedlægge fængselspladser i fremtiden. Det kræver blot, at man forholder sig til fakta, og at embedsmandsvældet er en anelse moderne indstillet. Sidstnævnte skal nok vise sig at blive det sværeste.

Sagen er helt enkelt, at der siden februar har kørt en forsøgsordning, hvor nogle narkomaner får muligheden for at få udleveret gratis heroin. Det er de såkaldt svageste narkomaner, som er omfattet af ordningen, cirka 230 stk. - og de er alle årelange misbrugere.

De foreløbige meldinger fra forsøget? Jo, mange af dem har fået lejligheder, kan leve et ikke-stressende liv, skal ikke stjæle og skal ikke prostituere sig. Kort sagt: De har lige pludselig fået chancen for et værdigt liv igen. Og her taler vi om en gruppe af narkomaner, som typisk har haft et omfattende sidemisbrug og alskens sygdomme som følge af deres jagt på at skaffe det daglige fiks.

Og nu kommer så den store matematiske hjælp til regeringen og embedsværket. Se, hvis vi antager at der er 10.000 narkomaner i Danmark (Sundhedsstyrelsen regner med 27.000, men lad os endelig holde det lavt), og vi antager at de ikke er milliardærer, så skal de skaffe 1000 kr. netto om dagen til stoffer (hvilket også er lavt sat).

Lad os endvidere antage, at halvdelen, dvs. 5000 narkomaner, begår tyveri for at skaffe de 1000 kr om dagen. Det svarer så til, at narkomanerne årligt skal skaffe 365.000 kr. og ganget med en faktor 5000 bliver det til den nette sum af 1,825 mia. kr.

På markedet for tyverier er afregningsprisen (ifølge Netavisen Pios sikre oplysninger) cirka 20% af købsprisen for en vare. Ergo, et stjålent TV til 5000 kr. giver 1000 kr. Derfor bliver narkomanernes behov for tyveri de 1,825 mia kr. X 5 = 9,125 mia kr.

Sidste år var der 46.000 indbrud i danske hjem. Antallet af tyverier fra butikker er ligeledes astronomisk.

Andelen af indsatte i fængsler, som er narkomaner, er tårnhøjt og de fortsætter forresten deres misbrug derinde og opbygger en kæmpe gæld. Mængden af timer, som politiet skal anvende for at optage rapporter om indbrud og tyverier, efterforske selvsamme, afhøre alle involverede, foretage arrestationer etc. må beløbe sig til adskillige mandår. Det samme gælder for domstole og anklagemyndighederne.

Det tog 15 år (!) at få gang i forsøget med de 230 narkomaner. Konservative embedsfolk og diverse moralister skal nok gøre sit for at få ødelagt dette forsøg og skabe hindringer for at nye fremskridt kan nås.

Forsikringsselskabernes tidsforbrug og erstatninger tårner sig op, og ikke mindst for de mennesker som får krænket deres bolig og frarøvet personlige ejendele er prisen meget høj.

Igennem 40 år har den danske stat og stort set hele den vestlige verden stået stejlt på, at enhver lempelse er vejen ud af et moralsk skråplan, hvor vi legaliserer det farlige. Narkotika skal i stedet bekæmpes ved at afsløre bagmænd, reducere udbuddet, øget straf og skræmmende oplysningskampagner. Konklusion er efter 40 år med dette eksperiment krystalklar: DET VIRKER IKKE!

Antallet af narkomaner bliver ved med at være højt. Dødeligheden blandt narkomaner er skræmmende høj, og alligevel kommer nye misbrugere til hver dag.

Det tog 15 år (!) at få gang i forsøget med de 230 narkomaner. Konservative embedsfolk og diverse moralister skal nok gøre sit for at få ødelagt dette forsøg og skabe hindringer for at nye fremskridt kan nås.

Men apropos konservative, så er det faktisk hjælp at hente her. Tom Behnke (K), som tilmed har praktisk erfaring fra politiarbejdet, har fremlagt en stribe gode forslag om, hvordan vi kan tackle problemet fremadrettet. Forslag som vi vil dække her på Pio i den kommende tid, og som vi håber at regeringen vil lytte til. Der må og skal sadles helt om – vejen frem er at udvide og permanentgøre det nuværende forsøg. Til gavn og glæde for alle.


Kommentarer fra Facebook

Annonce