Genudsendelse i sort hvid

Aftenens debat mellem Manu Sareen og Pia Kjærsgaard bliver lige så forudsigelig som skinger og ukonstruktiv.
I aften er der indkaldt til såkaldt ’værdipolitisk topmøde’ mellem Manu Sareen og Pia Kjærsgaard i programmet Debatten.

Det bliver med statsgaranti en gentagelse af den sort-hvide ’værdidebat’, der har domineret de sidste femten år. I stedet for at eksperimentere med Debatten og tage en fremadrettet diskussion, bliver tv-seerne præsenteret for en tarvelig kopi af den samme velkendte udsendelse med et skingert lydspor, som vi desværre kender alt alt for godt i forvejen.

Netavisen kan allerede nu – før udsendelsen har fundet sted – bringe de væsentligste replikker og passager fra aftenens debat. Vi advarer om, at der kan forekomme såvel ironi som hyppige flashbacks.

Pia Kjærsgaard

”Det er simpelthen så dejligt at kunne have en fri debat i et frit land. Denne type af frihed i Danmark er desværre truet. Det så vi med det rystende angreb på Lars Hedegaard forrige tirsdag. Tænk sig at man kan blive angrebet, blot fordi man tør sige sandheden og stå ved sine holdninger. Og hvad gør regeringen, spørger jeg? Gudhjælpemig om de ikke fortsætter den slappe holdning fra 90’erne, hvor vi prædiker ’forståelse’ og ’dialog’. Nu havde vi i 10 lange år kæmpet for at rydde op efter socialisternes slappe udlændingepolitik. Og hvad er det første de gør, da de erobrede regeringsmagten – med løgnagtige løfter, vil jeg gerne tilføje – er at gøre grænserne pivåbne igen og sige ’velkommen islamister’.”

Manu Sareen

”Jeg synes måske Pia overdriver en smule, men jeg er glad for at vi kan samles her i dag og snakke om ting, der er langt vigtigere end beskæftigelse og dagpenge. Det er vigtigt at vores samfund bliver mere åbent og tolerant. Danmark er stadig domineret af gammeldags heterosexistiske familie- og samfundsmønstre. Det kan jo ikke passe at folk skal stemples som mænd eller kvinder og at børn skal nøjes med at have en far og en mor. Se, det mener jeg er ægte problemer i dagens Danmark. Og der er Dansk Folkeparti endnu engang gammeldags og tilbageskuende.”

Pia Kjærsgaard

”Jamen, helledusseda, hvilken svada! Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan du overhoved kan tænke på at give flere rettigheder til homoseksuelle. Det er jo unaturligt, som de render rundt til deres parader og alt sådan noget. Man kan jo næsten sige, at de er handicappede. Og ikke nok med at de skal have særrettigheder og sidde i bestyrelser – men nu vil de også have børn! Tænk sig at mene det! Det ville jo være unaturligt og børnene ville blive moppet. Jamen, tænk sig at det er dagens Danmark.”

Manu Sareen

”Pia, jeg må sige, at du snakker meget Danmark. Men noget af det mest danske er netop vores tolerance og forskellighed. Og derfor vil jeg sige, at jeg elsker Danmark, men jeg elsker også andre lande. Faktisk er det et stort problem for mange danske kolonihaveejere, at de ikke må hejse andre landes flag. Hvis man eksempelvis vil hejse Angolas flag, så må man bare ikke det. Der skal vi have mere frihed til forskellighed. Lad os straks få lavet det om. Ellers sender vi jo et signal om at nogen lande er bedre end andre og at nogle kulturer ikke er velkomne her hos os.”

Pia Kjærsgaard

”Har man hørt mage! Her står vi – midt i finanskrise og med indvandring op til begge ører – og så skal man høre en minister kæmpe mod det danske flag. I forvejen er EU i gang med at tvinge Dannebrog væk fra vores nummerplader. Det er jo et kulturelt forfald af dimensioner, hvis ikke Dannebrog får lov til at pryde landets biler. Faktisk vil jeg sige, at det er endnu et eksempel på de nede i EU tager magten fra danskerne. Igennem tusindevis af år har nummerpladen med Danneborg været en dansk værdi. Det er vanvittigt siger jeg bare, at regeringen ligefrem giver EU ret til at trampe på danske værdier på den måde.”


Kommentarer fra Facebook