Anders Samuelsens mystiske vognmand

Liberal Alliances formand Anders Samuelsen påstår, at regeringens dagpengeløsning får arbejdsløse til at trække jobansøgningerne tilbage.
Har Anders Samuelsens endnu engang begået et lille tænkt eksempel for at understrege en politisk pointe, når han påstår at en vognmand oplever, at potentielle jobansøgere alligevel ikke job?

Regeringen præsenterede i går den længe ventede løsning på dagpengereformen og ikke mindst en redningskrans for de knap 30.000 mennesker som står til at miste deres forsørgelsesgrundlag, når deres dagpengeperiode udløber.

Det var ikke alle der var lige begejstrede for den løsning, herunder Liberal Alliances formand Anders Samuelsen der på Facebook skrev følgende:

Vognmand: "Indtil rygterne om "regeringens redning" havde jeg jobansøgere som var udfaldstruede - i dag ringede de og sagde at nu ønskede de ikke jobbet alligevel.
Det historie fortæller alt. Også i fremtiden vil rigtig mange job i DK blive taget af udlændinge.

Det er naturligvis et problem, hvis det er sådan, at folk på kanten af dagpengesystemet ligefrem trækker deres jobansøgninger tilbage og jublende vender tilbage til Jobcenter, nytteløs aktivering og udsigten til en månedsløn på maksimalt 13.800 kroner om måneden.

Hvem denne vognmand er, kan man dog ikke sådan lige får svar på. Adskillige har på Facebook spurgt om ikke Anders Samuelsen ville uddybe og evt. forklare hvem denne vognmand er. Indtil videre uden at få svar fra Samuelsen, der til gengæld har lavet en update om at han har været ude og se Bakkesangerinder.

Det ville ikke være første gang, at Anders Samuelsen opfinder eksempler til lejligheden, som ikke rigtigt har bund i virkeligheden, som da han i en annonce i 2010 påstod, at han havde haft besøg af en dyr blikkenslager. Problemet var bare, at det havde han ikke haft.

”Jamen, blikkenslageren findes ikke. Det er et tænkt eksempel for at illustrere en situation, som mange danskere står i. Vi skrev det sådan for at gøre det så virkelighedsnært som muligt,” sagde  Anders Samuelsen, den gang til Politiken.

Det er naturligvis helt i orden, hvis Anders Samuelsen og Liberal Alliance gerne vil fremme en dagsorden om at danskerne er dovne og ikke gider at tage arbejde, fordi de sociale ydelser er alt for høje, men hvis det skal være andet end bare en tom påstand, som man bare kan ryste på hovedet af, så må man tage debatten på et reelt grundlag og ikke bare opfinde sine egne tænkte eksempler og små skrøner og præsentere dem som sandhed.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook