LA: Syrien-krig skal dække over finanslov

Mens Folketingets øvrige partier diskuterer den danske indsats i den syriske borgerkrig, udbreder Anders Samuelsen konspirationsteorier om, at krigsindsatsen er taktisk spin.
Tirsdag eftermiddag meddelte statsminister Helle Thorning Schmidt (S), at den danske regering ændrede kurs over for det syriske regime og var rede til at intervenere militært i den blodige borgerkrig. Kursskiftet kommer oven på afsløringer af brug af kemiske våben mod den syriske civilbefolkning.

I Samuelsens univers er det ikke en tilfældighed, at den nye danske kurs falder sammen med fremlæggelsen af finanslovsforslaget, men tværtimod en gennemtænkt, taktisk manøvre.

I de danske medier er der en udbredt konsensus om, at forklaringen bag det danske kursskifte skal findes i den amerikanske optrapning over for Syrien, som efterfølgende er blevet bakket op af den franske og britiske regering. På forsiden af dagens Politiken kunne man under overskriften ’Kerrys tale årsag til Thornings gearskifte’ eksempelvis læse at:

Det var USA’s udenrigsminister, John Kerrys, stenhårde retorik mod den syriske præsident, Bashar al-Assad mandag aften dansk tid, der var det centrale argument bag det diplomatiske gearskifte, som i går forvandlede en mulig dansk medvirken i en koalition mod Syrien fra noget rent hypotetisk til en særdeles realistisk mulighed”.

Mens denne forklaring deles af de fleste politikere, medier og eksperter, mener Anders Samuelsen, formand for Liberal Alliance, at der er en helt anden årsag bag den nye aggressive danske kurs over for det syriske regime. I Samuelsens univers er det ikke en tilfældighed, at den nye danske kurs falder sammen med fremlæggelsen af finanslovsforslaget, men tværtimod en gennemtænkt, taktisk manøvre. På facebook udbreder han sin egen teori om, at årsagen bag den ændrede danske linje skal findes i dansk indenrigspolitik:

Samtidig undrer flere sig over, hvordan Anders Samuelsen forestiller sig, at Helle Thorning Schmidt har overtalt de amerikanske, britiske og franske statsledere til at optrappe konflikten med Assad blot for at lægge et røgslør over regeringens økonomiske politik.

Det er for at undgå at vi skal tale om en finanslov hvor underskuddet stiger, væksten falder og beskæftigelsen udvikler sig ringere end håbet. Så det er sådan set meget klogt at få os til at tale om Syrien i stedet”, skriver den liberale leder.

I følge Samuelsen udnytter regeringen altså den syriske borgerkrig som en afledningsmanøvre fra den økonomiske situation. Det er uvist, hvordan denne konspirationsteori harmonerer med, at væksten faktisk er stigende i forhold til sidste år.

Men optrapningen over for Syrien skal ifølge den liberale leder vise en handlekraftig regering:

Syrien skal vise en statsminister der handler. FFL14 (Finanslovsforslaget for 2014, red) viser en regering der ikke handler. Det sidste skal skjules”.

Flere anonyme socialdemokratiske kilder, som Netavisen Pio har talt med, betegner Anders Samuelsens påstande som ”vanvittige” og ”teenage-agtige” og mener, at det er Anders Samuelsen selv, der udnytter en tragisk borgerkrig som anledning til at fremføre sine synspunkter om den økonomiske politik.

Samtidig undrer flere sig over, hvordan Anders Samuelsen forestiller sig, at Helle Thorning Schmidt har overtalt de amerikanske, britiske og franske statsledere til at optrappe konflikten med Assad blot for at lægge et røgslør over regeringens økonomiske politik.

Enkelte peger også på, at det er svært for Anders Samuelsen at forstå baggrunden bag regeringens politik, da Liberal Alliance har erklæret, at de ikke har en udenrigspolitik.


Kommentarer fra Facebook