Lars Løkkes ikke-undskyldning

Lars Løkke Rasmussens brev til Venstre-medlemmerne er ikke en undskyldning, men blot endnu et forsøg på at pege fingre af andre.
Han burde være mand nok for at give Venstre-medlemmerne og skatteyderne en rigtig undskyldning. I stedet for at forsøge at placere ”aben” hos alle andre end ham selv.

Det er ikke en undskyldning, men en opsummering af hændelsesforløbet pakket ind i et angreb på regeringen, som Venstre har sendt ud til deres 40.000 medlemmer.

Venstres Lars Løkke Rasmussen har siden partiets landsmøde været genstand for massiv kritik. Dels for sin kommentar om, at man knap kunne købe et par sko for 2000 kroner, dels for Venstres involvering i lækagen af afgørelsen i Helle Thornings skattesag og endelig for det massive rejseforbrug i forbindelse med formandsposten i klimaforummet Global Green Growth Institute (GGGI).

I et forsøg på at lukke sagen, har Lars Løkke Rasmussen forsøgt sig med en ”undskyldning”. Men læser man brevet, er der overhovedet ingen indrømmelse af skyld.

I sit brev skriver Lars Løkke Rasmussen indledningsvis: ”I ugen, der er gået, har der så været en stribe pressehistorier knyttet til mig, som har bragt Venstre i modvind. Det er naturligvis mit ansvar. Det beklager jeg.”

Det er altså en beklagelse af, at historierne har ramt medierne og skader Venstre, mere end det er en beklagelse af det konkrete indhold af de tre sager.

Til kommentaren om skoene er der ingen beklagelse eller undskyldning. Det var simpelthen bare et uheld og ikke en indrømmelse af, at hans kommentar i bedste fald var endnu et forsøg på at udstille Helle Thorning-Schmidt som et overklasseløg med alt for dyre vaner.

Mit kluntede forsøg på ”at slippe gækken løs”, som formanden for Folketinget havde opfordret til, faldt mildest talt uheldigt ud,” skriver han og gentager endnu engang argumenterne fra både landsmødet og spørgetimen om, at det ikke kan betale sig at arbejde i Danmark.

Om Venstres påståede involvering i skattesagen er der heller ingen indrømmelse af hverken skyld eller involvering. Her gentager han blot partiets "talking points" om, at man afventer kommissionens arbejde:

”Når den endelige beretning er klar, vil jeg og Venstre naturligvis forholde os til konklusionerne. Indtil da må alle væbne sig med tålmodighed,” forsikrer han.

Endelig er der sagen om de ekstravagante rejser i GGGI. Knap 800.000 kroner på at flyve ”first class” til Fjernøsten. Her er der ingen beklagelse af selve handlingen, men blot en konstatering af det faktum, at han har taget rejserne.

”Ja, jeg har flere gange rejst på 1. klasse som formand for GGGI, som min forgænger i jobbet gjorde det.”

Lars Løkke indrømmer, at han burde have ændret på reglerne noget før. Det har han nok ret i, men han burde også være mand nok for at give Venstre-medlemmerne og skatteyderne en rigtig undskyldning. I stedet for at forsøge at placere ”aben” hos alle andre end ham selv.

Læs hele brevet her (eksternt link)

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Annonce