DR3: Fremragende underholdning for yngre mennesker

Danmarks Radios tv-kanal DR3 fejrer i dag et års fødselsdag. Det er god og vedkommende underholdning.
Indrømmet. Jeg har ikke den mest repræsentative Twitter-strøm i forhold til den almindelige befolkning. Dem jeg følger, er folk der interesserer sig alt for meget om politik. Virkelige nørder med et nærmest umætteligt behov for nyheder om politik og samfundsforhold.

Derfor havde jeg nok også forventet en mindre flodbølge af Tweets om finansminister Bjarne Corydons optræden i Deadline i går. Nogen kom der da også, mest markant da den socialdemokratiske finansminister fik et dødskys af Børsens chefideolog Christopher Arzrouni, der valgte at betegne Corydon som en hædersmand.

Men det var ikke det, dem jeg følger på Twitter talte om. Det var i stedet de to tv-værter Emil Thorup og Thomas Skov, der med elektroder på kroppen gennemgik en fødselssmerte, der ”trendede på Twitter” som det hedder.

Programmet ”Smerteeksperimentet” var bare endnu et i rækken af små pletskud på DR3. Mens man på hovedkanalen er gået fuldstændigt i stå med at udvikle nye underholdningsprogrammer, og bare kører på med klassikere til ”det modne publikum” som Hammerslag, Kender Du Typen? og ikke mindst konstante genudsendelser af samtlige britiske krimiserier med Inspector Barnaby og Inspector Morse.

Bortset fra DRs årlige dramaproduktion, senest med Arvingerne, så er der ikke meget nytænkning på DR1.

Det er der til gengæld på DR3, som det seneste års tid, har formået at lave både interessant og vedkommende fjernsyn til et yngre publikum, uden at forfalde til stand-up komikere og kendisser på glatis i Zulu Kvægræs, Zulu Djævleræs og Zulu Shitparaden, som man gør det på en af de konkurrende kanaler.

Med programmer som Gift Ved Første Blik satte kanalen en spændende dagsorden om parforhold og med programmet Selvoptaget kommer man bag om facaden på en af tidens helt store tv-trends, nemlig reality.Programmet Bøssestudier gav taletid til homoseksuelle, der hverken hed Jim Lyngvild eller Gustav. Og endelig Mirakler i Midtjylland hvor man følge tre unge Jesus-freaks, som bare er helt vilde med Jesus ... og chips. Der er oplysende tv uden løftede pegefingre, men ikke uden at tage stilling.

Man kan selvfølgelig problematisere, at DR3 ligesom andre kanaler fylder sendefladen ud med amerikanske og britiske tv-serier (Altså kvalitets-serier som Family Guy og Sherlock!), som ligeså godt kunne være blevet sendt på en kommerciel kanal, men jeg har forståelse for, at det koster at lave egenproduceret indhold.

I en tid hvor YouTube, Netflix og Apple-TV udfordrer traditionelt flow-tv og hvor Danmarks Radio kæmper en sej kamp for fortsat, med nogenlunde god samvittighed, at kunne sende licensopkrævninger på tusindvis af kroner ud til danskere under 40, der ellers ikke ser Danmarks Radio, er DR3 et virkelig godt argument for fortsat at støtte op om godt public service-tv.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce