Hvad har Dansk Folkeparti gjort for dig?

Jeg kan lige så godt sige det med det samme: At stemme på Dansk Folkeparti er som at blive overtalt til at tisse i bukserne.
Først føles det rart, man får jo varmen og alt er fryd og gammen. Lidt efter opdager man, at det hele er en slem skuffelse. Ens bukser er gennemblødte, og det hele begynder hurtigt at lugte.

I ti år stemte mellem 12 og 15 procent af de danske vælgere på Dansk Folkeparti, heriblandt gode danske lønmodtagere, der i bedste intention har troet, at Dansk Folkeparti var det parti, der kunne bringe den almindelige danskers bekymringer ind i de politiske overvejelser på Christiansborg.

Men hvad har Dansk Folkeparti egentlig gjort for dig?

I ti år sad Dansk Folkeparti ved magten. Ti år de kunne have brugt på at skabe resultater og en reel forskel for danske lønmodtagere. Men i stedet for at skabe tryghed, retfærdighed og stabilitet i vores samfund, valgte Dansk Folkeparti at sprede frygt. Frygt for de fremmede, frygt for EU og frygt for globaliseringen.

Dansk Folkeparti har aldrig været i stand til at levere svar på problemer, de er blevet stillet overfor af danskerne, man har blot talt os efter munden. I ti år kunne man have gjort en aktiv indsats mod social dumping, man kunne have forbedret vores folkeskoler, og man kunne have indrettet en arbejdsformidling, der kan få folk i job.

Men man valgte i stedet at indføre grænsebomme, pointsystem og lede Danmark i krig i Irak.

Hvad har det gjort for dig?

Jeg lyder måske heller ikke helt fair, og det passer heller ikke, at Dansk Folkeparti ingenting har gjort for dig i 10 år. De har aktivt blandt andet været med til at afskaffe efterlønnen, forkorte dagpengeperioden, indføre loft over fradrag for fagligt kontingent, forringe retten til opkvalificering og efteruddannelse og givet skattelettelser til de mest velhavende.

Politik handler om at skabe forandring i et samfund, og for mig handler det om, at forandringen skal være retfærdig. Det er ikke det, politik handler om for Dansk Folkeparti. Her handler det blot om igen at overtale folk til at tisse i bukserne.

Indlægget er oprindelig bragt i Århus Stiftstidende den 24. februar.


Kommentarer fra Facebook

Annonce