Benny, Dyrby og Thomas er i spil

Der er mange bud på, hvem der skal være den ny skatteminister, men indtil videre går tre navne igen: Benny Engelbrecht, John Dyrby Paulsen og Thomas Jensen.
Efter Magrethe Vestagers udnævnelse som ny dansk EU-kommissær, og Morten Østergaards ny titel som Økonomi- og Indenrigsministeriet er gætteriet i fuld gang om, hvilken socialdemokrat der skal overtage Skatteministeriet. Tre navne er i spil. Alle tre er medlemmer af kaffeklubben ”Morgenmadsklubben”, som blandt andet tæller Henrik Sass Larsen og Hækkerup’erne.

Pio giver dig her et kort overblik over, hvem de tre kandidater er:

Benny Engelbrecht, erhvervs- og vækstordfører og twitterprins
Benny Engelbrecht blev første gang valgt til Folketinget i 2007 med 49,7 procent af alle de socialdemokratiske stemmer i Sønderborg-kredsen. Han er i dag formand for Folketingets transportudvalg og derudover medlem af blandt andet Skatteudvalget, Finansudvalget og Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget.

Benny Engelbrecht er en stolt ufaglært politiker. Han har ikke andet uddannelse end sin folkeskole, hvilket han ofte trækker frem, når debatter om politisk akademikervælde finder sted. Han har i årene inden Folketinget arbejdet meget med salg, kommunikation og marketing.

Han er opvokset i København, men han hører i dag hjemme i Sønderjylland, hvor han har boet i mere end 20 år med sin kone og lokalpolitiker Charlotte Engelbrecht (S).

Benny Engelbrecht har en fortid som musiker og spiller stadig på guitaren fra tid til anden. Derudover er han meget aktiv på de sociale medier, hvor han er blevet kåret til Danmarks mest svarende politiker. Han har tweetet mere end 8600 gange.

Benny Engelbrecht har været en trofast støtte over for den socialdemokratiske ledelse i hele regeringsperioden og har taget mange kampe for partiet i medierne.

John Dyrby Paulsen, udenrigsordfører og byrådsmedlem i Slagelse Kommune
John Dyrby Paulsen blev første gang valgt til Folketinget i 2007, men havde inde da været medlem af folketingsgruppen af flere omgange. Blandt andet i 2005 og 2006.

Han har i dag to ordførerskaber: grundlov og udenrigs. Derudover er han medlem Skatteudvalget, Forsvarsudvalget og Det Udenrigspolitiske Nævn. John Dyrby Paulsen er også næstformand for NATO’s parlamentariske forsamling, hvilket blandt har givet ham meget internationalt arbejde.

John Dyrby Paulsen er uddannet cand.polit. og har også en HD (erhvervsøkonomisk diplomuddannelse, red.) i udenrigshandel. Han har inden Folketinget arbejdet som konsulent blandt andet for revisions- og rådgivningsfirmaet Deloitte.

John Dyrby Paulsen overraskede ved kommunalvalget i 2013, da han pludseligt stillede op til valg i Slagelse Kommune. Han kom ind i byrådet, men Socialdemokraterne tabte samtidig borgmesterposten. John Dyrby Paulsen har således fået dispensation fra Socialdemokraternes hovedbestyrelse til at have dobbeltmandat.

John Dyrby Paulsen er tidligere blevet nævnt i forbindelse med ministerrokader. Blandt andet som en mulig forsvarsminister.

Thomas Jensen, skatteordfører, og silkeborgenser med stort S
Thomas Jensen har været medlem af Folketinget siden 2007. Han er i kraft af sit ordførerskab allerede godt inde i skattestoffet. Derudover er han medlem af blandt andet Finansudvalget, Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget og Kommunaludvalget.

Thomas Jensen har en bachelor i statskundskab og har tidligere arbejdet med arbejdsmarkeds-, beskæftigelses- og erhvervspolitik i LO. Han kan derudover bryste sig af at have været formand for Frit Forum Roskilde.

Thomas Jensen er ren Silkeborg-dreng. Han har kun været væk fra byen i forbindelse med sit studie i København. Det er en vigtig sag for ham at få Silkeborg på dagsorden og er blandt andet initiativtager til det politiske samarbejde ”Stem Silkeborg, stem personligt”, som har haft til formål at få lokale folketingsmedlemmer, der vil tale Silkeborgs sag i Tinget.

Thomas Jensen blev efter kongressen i 2013 ”afsløret” som værende manden bag tumblr-bloggen ”Sossebekendelser.” Thomas Jensen afviste dog hurtigt, at han skulle være bagmanden, og bloggens ophavsretsmand blev aldrig fundet.


Kommentarer fra Facebook

Annonce