Knyt sylten og køb dit halal-slik eller lad være

Facebook-brugere går amok over udsigten til mere halal-slik i butikkerne. Men der er ikke noget underligt i, at virksomheder tilpasser deres sortiment til efterspørgslen, og forbrugerne kan jo lade være med at købe de nye produkter.
EkstraBladet skriver i dag, at konfekture-giganten Cloetta Danmark nu satser på halal-mærket slik. Det sker for at imødekomme en efterspørgsel fra danske muslimer.

Det har fået sindene i kog på de sociale medier. En Facebook-bruger skriver ”Hvad fanden sker der lige her, hvorfor dælen skal vi alle æde det lort, bare fordi der kommer nogen der ikke kan lide lugten i bageriet?”, mens en anden skriver ”Jeg troede, det var Danmark, vi levede i.” Andre skriver ”Nu må det godt nok stoppe med alt deres halal. Og om lidt skal vi vel alle være muslimer?” og ”Det kommer ikke til at ske her. Så må de børn undvære [at spise slik, red.]!

Enhver fornuftig virksomhed må sørge for, at den har de produkter, som deres forskellige kundemålgrupper efterspørger, hvis den fortsat vil afsætte varer. Det vil virksomheder sjovt nok gerne. Det er deres job.

Kritikken lyder altså på, at det ikke hører til i Danmark, og at det er en form for særbehandling. Men lad os lige slå et par ting fast.

Enhver fornuftig virksomhed må sørge for, at den har de produkter, som deres forskellige kundemålgrupper efterspørger, hvis den fortsat vil afsætte varer. Det vil virksomheder sjovt nok gerne. Det er deres job. Det er helt logisk og naturligt, at hvis der er stor nok efterspørgsel efter bestemte produkter, så tilretter virksomheden sit sortiment.

Det virker som om, at de mange utilfredse danskere føler, at de får taget noget fra sig. Men hvad er det reelt de mister ved det her? Ingenting! Der er ikke noget, der bliver taget fra nogen. Der er tale om nye produkter på markedet, som henvender sig til et bestemt segment, så muslimske og jødiske børn nu i højere grad får adgang til slik, der er i overensstemmelse med deres tro.

De utilfredse danskere kan købe det halal-godkendte slik, eller de kan lade være og købe andre produkter fra andre producenter. Det er et frit land, vi lever i.

Public affairs- og pressekonsulent hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Tidligere student på Netavisen Pio


placeholder

Annonce