Ville Pia Kjærsgaard udelukke sig selv?

En tosset kælling, kalder Pia Kjærsgaard tv-værten Camilla Plum, fordi sidstnævnte har valgt at ytre noget, Kjærsgaard åbenbart er uenig i.

Annonce

Hvis Pia Kjærsgaard var en almindelige Facebook-bruger, ville hun så være blevet bortvist fra sit eget partis Facebook-side? Det spørgsmål kan man passende stille efter, at den tidligere partiformand gik helt amok på tv-vært Camilla Plum, som hun var uenig med.

”Camilla Plum er en tosset kælling. Så er det sagt. Vorherre bevares,” sagde Pia Kjærsgaard til Ekstra Bladet torsdag den 20. november, som en reaktion på, at tv-vært og kogekone Camilla Plum havde skrevet på Facebook, at valget af stegt flæsk som ”nationalret” ikke var videre inkluderende, da indvandrere med muslimsk baggrund ikke vil spise det.

Debatten om tonen i den offentlige debat har ellers kørt de seneste uger, og Pia Kjærsgaard har da også selv deltaget i den. I et blogindlæg på Berlingske Tidende den 7. november skriver hun blandt andet:

”Hvis folk ikke kan holde en sober tone i debatten, bliver de hos os slettet og eventuelt også udelukket – og så bekymrer jeg mig ikke så meget om selve indholdet.”

Det åbner for en to-tre fortolkningsmuligheder. Enten er Pia Kjærsgaard en dobbeltmoralsk hykler, der føler sig hævet over de debatregler, hun selv udstikker for andre, eller også mener hun, at ”tosset kælling” er inden for rammerne af, hvad der kan kategoriseres som ”sober tone”.

Hvis det er sidstnævnte, der er tilfældet, har komikeren Michael Schødt en klar pointe, når han skriver følgende:

David Troels Garby-Holm er konstitueret chefredaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook