Vælgerne foretrækker ikke Lars Løkke som statsminister

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen er ikke det oplagte valg til en blå statsminister, mener vælgerne. Det viser en meningsmåling, som Avisen Kommunen har fået lavet.

Annonce

Selvom Lars Løkke er udråbt til oppositionens leder og dermed også højrefløjens bud på en statsministerkandidat, så er han med 29 procent ikke den mest foretrukne blandt vælgerne.

Faktisk finder en tredjedel af vælgerne Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti mere populær end Lars Løkke. Og lige bagved Lars Løkke ligger de Konservatives Søren Pape. 25 procent foretrækker ham som blå statsminister.

Det tætte løb viser, at Lars Løkke stadig har et dårligt ry, og at en stor del af vælgerne ikke finder ham egnet til jobbet som landets leder, siger valgforsker fra Københavns Universitet, Kasper Møller Hansen, til Avisen Kommunen:

”Det er tydeligt, at der stadig ligger en kraftig udfordring for Venstre i at få rystet vandet af sig efter skandalerne og diskussionerne om Løkkes troværdighed.”

Derudover indikerer undersøgelsen også, at De Konservative og Dansk Folkeparti har større chance for at trække vælgere over midten end Lars Løkke og Venstre:

”Det er tegn på, at Lars Løkke ikke kan trække stemmer over midten. Han har ikke fat i de brede vælgerskarer her, og i forhold til at flytte vælgere over midten har Thulesen Dahl og Pape bedre muligheder,” siger Kasper Møller Hansen.

Du kan læse hele artiklen på Avisen Kommunens hjemmeside.


Kommentarer fra Facebook