Lad ikke frygten skabe grobund for ekstremismen

Tværtimod er det netop nu, vi skal forstå, at mistro og udelukkelse for fællesskabet kun skaber yderligere grobund for ekstremisme. Specielt vores politikere på Christiansborg har en særlig forpligtigelse til at gå forrest i den fælles forståelse og skabe sammenhold i stedet for splittelse.
De mørke kræfter må og skal ikke lykkes med at få os splittet som nation.

Kun kort efter den frygtelige hændelse i Paris i januar med attentatet mod Charlie Hebdo viste terroren sit frygtelige og modbydelige ansigt i Danmark i weekenden den 14. - 15. februar.

En 22 årig ung, radikaliseret mand født og opvokset i Danmark skød og dræbte Finn Nørgaard foran Krudttønden på Nørrebro i forbindelse med et debatmøde om ytringsfriheden. Senere samme nat skød og dræbte han den frivillige jødiske vagt Dan Uzan foran den jødiske synagoge i Krystalgade. I forbindelse med de to drab skød og sårede terroristen også 5 politibetjente, som var på arbejde for at beskytte og sikre arrangementet i Krudttønden, samt sikre området omkring den jødiske synagoge.

En på alle måder forfærdelig og grusom handling. Vi blev alle sammen naturligvis på en og samme tid både chokerede, vrede og bange.

Terror har ramt Danmark
Nu er terroren også kommet til Danmark – Men så meget desto vigtigere er det, at vi nu holder fast i vores fællesskab og vores værdier. Det værste, der kan ske, er, at vores vrede og angst resulterer i et splittet Danmark.

Det er nu vores værdier om demokrati og enhvers frihed til at tro, ytre og tegne, hvad vi mener, skal vise sin styrke. Derfor er det også meget positivt at opleve, hvordan det jødiske samfund og de muslimske organisationer lægger op til et tættere samarbejde for at skabe en endnu større forståelse for hinandens forskelligheder.

Lad dette være et godt eksempel for os andre. På trods af grusomheden i handlingen så lad os bruge denne tragedie til at stå endnu tættere sammen. De mørke kræfter må og skal ikke lykkes med at få os splittet som nation.

Der er dog kræfter i vores samfund der på baggrund af tragedien lige nu forsøger at puste til ilden og lægge alle muslimer i Danmark for had. Det må ikke ske. Få muslimske grupperingers forkvaklede syn på demokrati og frihed skal ikke bruges til at lægge en hel befolkningsgruppe for had.

Forpligtelsen hviler på Chroristianborg-politikerne
Tværtimod er det netop nu, vi skal forstå, at mistro og udelukkelse for fællesskabet kun skaber yderligere grobund for ekstremisme. Specielt vores politikere på Christiansborg har en særlig forpligtigelse til at gå forrest i den fælles forståelse og skabe sammenhold i stedet for splittelse. Derfor skal min opfordring være, at vi i den kommende valgkamp bruger tragedien til at tale om, hvordan vi styrker fællesskabet og demokratiet og ikke slår politisk plat på terrorhandlingen og bruger den til at skabe yderligere frygt og splittelse i Danmark.

Når det er sagt, så skal vi naturligvis ikke være naive. Når politiet og PET er færdige med efterforskningen og har evalueret terrorangrebet, bør vi tage efterforskningen seriøst og iværksætte de tiltag, som de anbefaler for at undgå lignende terroraktioner i fremtiden

 

Erik Christensen er folketingskandidat i Odense Østkredsen. Har er viceborgmester i Nyborg og formand for Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Han er uddannet lærer og har tidligere været borgmester i både Ullerslev og Nyborg kommune.


Kommentarer fra Facebook