Hykleri: Løkke gældsatte Danmark for 167 mio. om dagen

Venstre angriber i dag Thornings regering for at have forøget gælden med 100 millioner kroner om dagen. Men i Løkkes regeringstid voksede gælden med 167 millioner dagligt.

Annonce

Venstre er i dag ude med riven efter Helle Thornings økonomiske politik, som partiet ikke mener er ansvarlig.

venstre gæld

Partiet skriver, at Danmark forgælder sig med 100 millioner kroner om dagen under Thornings regering.

Det var i øvrigt under Løkkes regeringstid, at Danmark fik en henstilling fra EU-Kommissionen for at føre uansvarlig økonomisk politik.

Men det helt store spørgsmål er så, hvordan det forholdt sig, da Lars Løkke var statsminister. Tallene fra Finansministeriet taler sit klare sprog:

FM gæld

Lars Løkke Rasmussen var statsminister var 2009 til 2011. Fra at staten havde et nettotilgodehavende i 2009 på 101 milliarder kroner, havde Danmark i 2011 en nettogæld på 20,7 milliarder kroner. Den offentlige gæld voksede altså med hele 122 milliarder kroner på blot to år.

Hvor meget er det så pr. dag - præcis som Venstre opgør gældsudviklingen under Thorning-Schmidt?

Jo, så dividerer vi 122 milliarder kroner med 730 dage (som svarer til de to hele år, hvor Løkke havde statsministerposten). Det giver 167 millioner kroner om dagen.

Svaret er altså, at Lars Løkke forgældede Danmark med 167 millioner kroner om dagen i sin regeringstid. Helle Thorning forøgede derimod kun den offentlige nettogæld med 100 millioner kroner om dagen.

Det var i øvrigt under Løkkes regeringstid, at Danmark fik en henstilling fra EU-Kommissionen for at føre uansvarlig økonomisk politik. Den kom i sommeren 2010 og kan læses her.

 

Jakob Esmann er Public affairs- og pressekonsulent.

Tidligere medarbejder på Netavisen Pio. 
 


Kommentarer fra Facebook