Slaget om Ryanair startet

Arbejdsretten behandler i dag sagen mellem LO og Ryanair. der kommer til at afgøre om fagbevægelsen kan føre konflikt om en overenskomst med selskabet i Danmark.
Imens politikerne render fra Herodes til Pilatus for at hive de sidste stemmer hjem, har mange i fagbevægelsen øjnene stift rettet mod arbejdsretten i København, hvor man i dag begynder de egentlige domsforhandlinger i sagen mellem LO og Ryanair.

Striden handler helt grundlæggende om Ryanair er et irsk selskab, og dermed opererer under irsk lovgivning, eller om selskabet når det har base i København er underlagt dansk lovgivning og dansk fagbevægelse derfor har ret til at kræve overenskomst.

Dagens retsmøde forventes at vare til ud på aftenen, mens den endelig dom tidligst vil komme om et par uger. Hvis LO får medhold, så vil der gå yderligere fem dage før konflikten kan træde i kraft. Konflikten vil bl.a. betyde, at ingen LO-organiserede må tage imod indcheckning, hælde brændstof på flyet eller håndtere bagage på Ryanairs fly.

Ryanair vil føre tre vidner. Det vil være personaledirektør Eddie Wilson og to andre Ryanair-medarbejdere. LO vil føre fire vidner. Det vil blandt andet være formanden for Flyvebranchens Personale Union, Thilde Mortensen Waast, og to tidligere Ryanair-piloter, skriver branchemagasinet check-in.dk.

Udenforan Arbejdsretten er der tætpakket med både mennesker og masser af gule vester og røde faner.

Tre steder er i fokus i dag: Inde foran arbejdsretten, inde i arbejdsretten og senere på Islands bryggeHvad handler...

Posted by Luftens Helte on 15. juni 2015

Man kan følge med live fra retten hos blandt andet: 
Flyjournalist Andreas Krog fra check-in.dk liveopdaterer direkte fra retsmødet.

Også journalist Martin Flink fra finans.dk følger med på Twitter.

Også LO følger med på Twitter. På Twitter kan man også følge med på #arbejde og #luftenshelte

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook