Corbyn er favorit trods fald i popularitet

Labours formand Jeremy Corbyns opbakning i frit fald, men han er stadig favorit til at genvinde formandsposten.
Jeremy Corbyns personlige popularitet blandt medlemmerne af Labour-partiet er faldet dramatisk, men han er fortsat favorit til at genvinde formandsposten, hvis han vælger at genopstille, fordi der ikke tegner sig et klart alternativ til ham.

Det skriver Labourlist på baggrund af en meningsmåling som YouGov har lavet for avisen The Times. Avisen har spurgt 1203 repræsentativt udvalgte Labourmedlemmer.

Corbyns overordnede ’approval rating’ (altså hvor mange der synes han gør godt, minus hvor mange der synes han gør det dårligt) er faldet fra +45 til bare +3 siden maj måned. Der er dog en markant forskel på de nye og de gamle medlemmers syn på formanden. Blandt dem der har meldt sig ind siden parlamentsvalget sidste år har Corbyn en approval rating på +33, mens den blandt de lidt ældre Labour-medlemmer er på hele -22.

Ingen oplagt afløser
Halvdelen af partimedlemmerne vil på nuværende tidspunkt gerne genvælge formanden, mens 47 % gerne vil have en anden. Men når medlemmerne så bliver spurgt om konkrete navne, så falder opbakningen til ’oprørerne’ og opbakningen til Corbyn stiger.

I en direkte duel mellem Corbyn og Angela Eagle vil han vinde 50-40, den nuværende næstformand Tom Watson vil få 39 procent og den tidligere major i faldskærmstropperne, Dan Jarvis, vil blot kunne få 35 procent af stemmerne mod Corbyns 52.

Dan Jarvis er ellers medlemmernes svage favorit, nå de skal pege på en afløser. Men det er kun 13 procent der peger på ham, 12 procent peger på Angela Eagle og 11 procent på tidligere sundhedsminister Andy Burnham, der før har været formandskandidat og tabt. Andre navne som medlemmerne peger på er "den britiske Barack Obama" Chuka Umunna, tidligere minister Yvette Cooper og den nuværende finansordfører John McDonnell.

Hele 31 procent af medlemmerne vil dog helst have ”Someone else, none eller don't know”.

Målingen viser også, at medlemmerne overordnet havde taget partiets budskab om at stemme remain til sig. Således har 90 % af medlemmerne fulgt ledelsens anbefaling om at støtte EU-medlemsskabet.

Du kan se hele målingen her.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce