Norsk logik er ikke logik for Løkke

Mens Venstres formand Lars Løkke Rasmussen ikke har kunnet sige nej til luksus, har Norges GGGI-repræsentanter ingen problemer med at rejse på almindelige businessclass-billetter

Annonce

Sådan skriver DR Nyheder på deres hjemmeside, efter de har været i kontakt med Norges miljøminister Bård Vegar Solhjell. I en mail skriver miljøministeren til DR:

”Når det gælder Norges styrerepræsentants rejser i forbindelse med sit arbejde i GGGI, er disse foretaget efter den norske stats rejseregler. Dette indebærer almindelige businessclass-billetter ved oversøiske rejser og økonomibilletter ved rejser i Europa.”

Partisoldater i strid modvind
Dette står i skærende kontrast til Løkkes luksusforbrug. Venstres formand har nemlig formået at bruge godt 770.000 kroner på 15 flyrejser. 144.111 kroner for hotelovernatninger på de 15 rejser. Samt 91.000 kroner på limousiner.

Selv har Lars Løkke Rasmussen søgt ly, mens mediestormen raser for fulde hammer. Og lige nu er det i stedet udenrigsordfører Søren Pind, politisk ordfører Ellen Trane Nørby og den nyankomne Jakob Engel-Schmidt, der stiller op til interview i strid modvind.

Det har blandt andet ført til ynkelige anklager om, at der bliver drevet heksejagt på Lars Løkke Rasmussen med den begrundelsen, at man jo heller aldrig ville bede FN’s generalsekretær Ban Ki-moon eller NATO’s Anders Fogh Rasmussen om rejsebilag.

Rod i bilag ligner et mønster
Men rejsebilagene er på vej. Også selvom Søren Pind i starten af ugen har sagt, at det ikke var muligt:

”Det kan han ikke, fordi GGGI er en sammenslutning af en lang række lande med forskellige kulturer for, hvordan det her skal gribes an, sagde Søren Pind til DR Nyheder mandag den 14. oktober.

Det viste sig senere ikke at være rigtig. For angiveligt har Lars Løkke Rasmussen selv sendt bud efter rejsekvitteringerne allerede i søndags. Altså den 13. oktober.

På søndag kl. 13.00 vil Venstre-formanden så fremlægge sine bilag på et pressemøde. Men skaden er allerede sket. Løkkes og Venstres popularitet er dalet drastisk, og sagen begynder at tegne et mønster af en mand, der ikke kan holde styr på sine bilag. Eller rettere er ligeglad med, hvem der betaler dem


Kommentarer fra Facebook