Annonce

Nu bliver det Arnes tur: Forslag præsenteres tirsdag

Regeringens forslag om en ret til tidlig tilbagetrækning præsenteres tirsdag
Et af de mest længe ventede udspil i dansk politik er nu klar til at blive præsenteret.

Statsministeriet har nemlig indkaldt til pressemøde for at præsentere udspillet: "Ny ret til tidlig pension - værdig tilbagetrækning for alle".

22. januar 2019 præsenterede Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen, syv overordnede principper for tidligere tilbagetrækning.

Dengang sagde mange, at det ikke kunne lade sig gøre.

Nu skulle det være Arnes tur, lød det dengang.

Og nu - 574 dage efter præsentationen af principperne bag forslaget om tidlig pension - bliver det så Arnes tur:

Regeringens konkrete udspil vil blive præsenteret på et pressemøde tirsdag den 18. august kl. 13.00 på slagteriet Danish Crown i Horsens.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

"Dengang sagde mange, at det ikke kunne lade sig gøre. Nu viser vi, at det kan det godt," skriver statsministeren i et opslag på Instagram.

Det er uretfærdigt

I en kronik i Avisen Danmark, underskrevet af fire af regeringens ministre, gentager de fire - statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nicolai Wammen, skatteminister Morten Bødskov og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard - hvad der i det sidste godt halvandet år har været hovedargumentet for at indføre en ret til tidlig tilbagetrækning:

De, der er startet tidligt, har tilmed ofte job, der er fysisk hårde.

At der er brug for en ordning for dem, der har været længst tid på arbejdsmarkedet, fordi det ikke er retfærdigt, at dem der har de hårdeste jobs også er dem, der skal være længst tid på arbejdsmarkedet. Samtidig med at det netop er dem, der kan se frem til færrest år på pension.

"Det er uretfærdigt, at de, der har arbejdet, siden de var helt unge, skal blive på arbejdsmarkedet lige så længe som de, der måske først er begyndt at arbejde langt oppe i 20’erne."

"De, der er startet tidligt, har tilmed ofte job, der er fysisk hårde. Mange år værker og sætter sig i ryggen, knæet og skuldrene. Det gælder blandt andet for dem, som i en ung alder er startet på landets byggepladser, og dem, der år efter år har ydet omsorg for de udsatte og ældre," skriver de fire.

Tidlig pension kan ikke stå alene

De fire understreger, at udspillet ikke kan står alene, men at der er brug for flere initiativer for at forebygge nedslidning og få flere til at blive længere på arbejdsmarkedet.

"Vi ser frem til tirsdag at fremlægge vores udspil. Vi vil også fortsat arbejde for et bedre arbejdsmiljø, så vi forebygger nedslidning. Og virksomhederne skal blive bedre til at se potentialet i seniorerne. Med de rette hensyn kan mange heldigvis arbejde til pensionsalderen og også efter,” understreger de fire ministre.

placeholder

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet