Nu er det meget snart Arnes tur

Forslaget om tidlig pension 1. behandlet i Folketinget: S, SF, DF, Enhedslisten og Alternativet støtter op
Arnes pension - tidlig pension til nedslidte og folk, der har arbejdet meget længe på arbejdsmarkedet - er tirsdag eftermiddag kommet endnu et væsentligt skridt videre.

Sagen er netop 1. behandlet af Folketinget. Debatten viste, at et flertal bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten og Alternativet bakker op om forslaget.

Dermed tyder alt på, at lovforslaget som planlagt kan træde i kraft 1. januar 2021 - således at man kan søge om tidlig pension fra august 2021 - og få udbetalt tidlig pension med virkning fra 1. januar 2022.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) rundede 1. behandlingen af med at takke fagforbund og andre, som siden midten af 90'erne har banet vejen for tidlig pension. Hummelgaard fremhævede særskilt Fødevareforbundet NNF for deres indsats.

Vi hjælper med aftalen om tidlig pension tusindvis af mennesker. Det er jeg stolt af

"Tidlig pension er med til at styrke samfundskontrakten. Det er vigtigt med en ret, som ikke afhænger af visitation. Det er vigtigt med en ret, som bygger på objektive kriterier. Vi hjælper med aftalen om tidlig pension tusindvis af mennesker. Det er jeg stolt af," sagde Peter Hummelgaard, da han rundede debatten om Arnes pension af.

"Stærk og vigtig aftale"

Tirsdag morgen varmede beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard op til dagens 1. behandling af Arnes pension med et Facebook-opslag, hvor han er fotograferet med bryggeriarbejderen Arne, der har lagt figur - og navn - til Socialdemokratiets tidlig pension-forslag.

"Godmorgen. I dag sker noget jeg har glædet mig til længe. Folketinget skal 1. behandle vores lovforslag om en ret til tidlig pension for danskere med de længste og hårdeste arbejdsliv. Sammen med SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti har vi flertal for en stærk og vigtig aftale," skrev Hummelgaard og fortsatte: 
Det er virkelig opmuntrende, at et flertal på Christiansborg kan finde sammen om at udvide rettighederne i vores velfærdssamfund
 "Det er virkelig opmuntrende, at et flertal på Christiansborg kan finde sammen om at udvide rettighederne i vores velfærdssamfund. Alt for længe har vi været vant til det modsatte." 
placeholder
 

Alternativet med - men uden slips

 Under 1. behandlingen tilsluttede Alternativet sig forslaget om tidlig pension: "Vi stemmer for, men vi har ikke slips på, for vi er ikke glade. For der er tale om et reparationsforslag. Mange mistrives på arbejdsmarkedet," siger partiets enlige medlem af Folketinget, Torsten Gejl, der mener, at borgerløb og nedsat tid vil være langt mere hjælpsomt.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Godt politisk håndværk og tak til de partier som bakker op, mangler de radikale, det burde de stemme for også nu.

En skam at de nedslidte får en laaaag næse igen igen, når Socialdemokraterne har magten!

En skam Thomas alias Jens Peder Nielsen alias Bimse og de 20 andre alias, at det er din næse der er lang.. Er du sikker på at dit navn ikke er Pinocchio ???

Henrik!
En lille stakkel, der ikke har intelligens til at debattere på et sagligt grundlag!

Har du altid været en lille stakkel?

Pinocchio... Jeg har bedt dig om ikke at bruge mit navn, jeg er ikke på fornavn med dig eftersom ingen aner hvad du hedder, derfor dummernik, du aner aldrig hvad du skriver om, derfor vil det være bedst for alle at du forlader Pio, så vi kan ha' en saglig debat uden dit svineri !!!

JPN. Det har du ingen forstand på. Din KLAPHAT !

Annonce