Nu kan du også få et coronapas

"Det er helt afgørende for, at vi kan genstarte det danske samfund, at virksomhederne kan komme op på fuldt blus igen," lyder det fra finansministeren om nyt coronapas
For at holde hånden under dansk erhvervsliv lancerer regeringen nu et såkaldt coronapas, der kan anvendes til at dokumentere vaccination mod COVID-19 i forbindelse med rejser, hvilket for eksempel kan være til netop erhvervsrejsende.

Løsningen lanceres på Sundhed.dk i slutningen af måneden og vil svare til COVID-19 test-passet, der i dag bruges som dokumentation for negativ test.

"Det er helt afgørende for, at vi kan genstarte det danske samfund, at virksomhederne kan komme op på fuldt blus igen," siger fungerende finansminister Morten Bødskov (S).

Kan bruges i flere sammenhænge

"Mange danske virksomheder er globale virksomheder med hele verden som marked. Regeringen lancerer derfor hurtigt en løsning, der kan anvendes i forbindelse med rejser, og vil desuden undersøge muligheden for at lave et digitalt coronapas, der kan bruges i flere sammenhænge."

Digitalt pas

Det digitale coronapas skal hurtigt og nemt kunne udrulles, hvis den sundhedsfaglige vurdering tillader det.

Målet er, at coronapasset skal bidrage til en gradvis, forsvarlig og hensigtsmæssig genåbning i Danmark. Løsningen udvikles i et partnerskab med Dansk Industri, Dansk Erhverv og kulturlivet for at sikre, at det rammer den konkrete efterspørgsel. Passet skal desuden matche de krav, der stilles i EU.

Det digitale coronapas skal være en sikker og genkendelig løsning for borgere og virksomheder og bygge på den digitale infrastruktur på sundhedsområdet i Danmark.

Det vil dog være afgørende, at anvendelsen af coronapas sker på en sundhedsfagligt forsvarlig måde, så kontrollen med epidemien bevares. På nuværende tidspunkt udestår flere spørgsmål om vaccinernes effekt, for eksempel om man fortsat kan sprede smitten, selvom man er vaccineret.

Derfor vil regeringen først senere tage endelig stilling til, om det digitale coronapas skal bruges til andet end rejseformål som led i en genåbning af Danmark. Hvilket blandt andet kunne være at give adgang til festivaler eller restauranter.

Sidstnævnte kan dog betyde, at der laves et A- og et B-hold, ligesom det risikerer at rykke ved den solidariske udrulning af vacciner, da der pludseligt kan komme et markant større incitament til at komme foran i vaccinekøen.

DI tilfreds

Erhvervslivet har længe talt for et sådan coronas, og administrerende direktør i Dansk Industri (DI), Lars Sandal, er derfor måske ikke overraskende tilfreds.

"Det er afgørende for mobilitet og aktivitet i samfundet, og nu skal vi bruge DK's digitale forspring til at skabe en løsning, vi kan have glæde af i mange år," skriver Lars Sandal på Twitter.

placeholder

Det samme lyder fra Lars Sandals kollega i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen.

Erhvervslivet bliver tænkt ind i hele processen

 

"Det er helt rigtigt, at erhvervslivet bliver tænkt ind i hele processen, så vi er inde over både udvikling og indhold," skriver Dansk Erhvervs administrerende direktør på Twitter.

placeholder

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Tydeligt at fremtides borgere vil blive opdelt i et A- HOLD og et B- HOLD. De vaccinerede og de ikke vaccinerede. Nogen der kan få "pas" og nogen der ikke kan. Nogen vil IKKE kunne tåle en vaccination. Og nogen vil af egen fri vilje FRAVÆLGE at blive vaccineret,da de ikke vil vaccineres med en dårlig vaccine med ringe effekt,som f.e.x Astra Seneca eller tilsvarende. Og hvad skal der så ske med alle ikke vaccinerede,...ja det giver jo sig selv..."LEV ELLER DØ" ...Gå den "strømlignede vej,eller bliv sat af af samfundet". De mest effektive vacciner er allerede "øremærket" til eliten. Og resten må nøjes med det de kan få.....Og dem der ikke kan tåle hverken det ene eller andet er OUT.

Styr dit paranoide vrøvl, Ika... Vi har en opgave med at åbne samfundet langsomt, kontrolleret og i samklang med andre lande, så vi ikke mister for meget velstand og produktion. På den måde kan der også fremover blive råd til at betale ydelser til de gode medborgere, som står udenfor arbejdsmarkedet. Det burde så oplagt være en fælles interesse..

Den iskolde brutale sandhed er tydeligt at KONTANTER kommer frem for alt muligt andet. Derfor bliver det aldrig
en "paranoid erkendelse" at befolkninger verden over unfair opdeles i A og B hold. Kloden går en "krigslignende " tilstand i møde netop fordi det er sådan.Så spar dine blå argumenter og forsvarstaler Niels F.

På nuværende tidspunkt går millionvis af mennesker forventningsfulde rundt i en salig rus, med håb om at
vacciner kan redde dem og give dem "livet tilbage",som det var FØR Corona.De har fuldstændig overset at ingen er fredet selvom de ER vaccineret. Efter vaccination vil alle STADIGVÆK kunne smittes med CORONA. Alle vil stadigvæk skulle SPRITTE AF,HOLDE AFSTAND,og være på vagt ved samvær med andre. VACCINER kan kun lette smitteangrebet så den vaccinerede forhåbentlig IKKE dør af et Coronaangreb. HUSK DET NU alle jer der tror det hele går så godt så godt.

Corona-pandemien er en usynlig krig. Den største krig siden 2. verdenskrig. Historisk kan man læse om datidens krigsførelse. Og finde frem til at en ledestjerne til et bedre samfund ikke er af ny dato. “Coronapas” skal måske gennemtænkes i ordvalg og brug. For ikke at genkalde minder hos den ældre generation. For som det står i Europa-historiebøgerne vedrørende perioden 1940-45:

“De blev udstyret med særlige identifikationskort forsynet med et stort ”J”. Også deres pas blev påført et J, så deres baggrund straks gjorde dem genkendelige ved grænsen til andre europæiske lande. Der blev indført indskrænkninger i deres bevægelsesfrihed, og deres eksistensgrundlag blev ødelagt. Børnene blev udelukket fra offentlige skoler og de unge fra universiteterne.”

Når historien om corona-tiden fra 2020-2025 engang skal nedskrives, bliver ordforrådet nogenlunde enslydende med ovenstående. Men “Digitalt coronapas” da, det er da nyt? Det lyder jo moderne og smart. Og effektivt! Og anderledes?

Det interessante bliver hvordan “de”, som det kom til at gå ud over, reagerer.

Efter anden verdenskrig startede “de” et helt nyt samfund. Langt væk fra Europa.

70 år senere arbejder “dette samfund” sammen med gamle venner mod nutidens største usynlige fjende - en pandemi ved navnet corona. Ved i fællesskab at skaffe flere vacciner imod fjenden. Et positivt fælles initiativ, der kan reducere antallet af globale ofre.

Indtil sejren over coronaen kan fejres i fællesskab, gælder det århundredegamle motto “I krig og kærlighed gælder alle kneb” tilsyneladende.

Herunder også passer-pas internt som eksternt. Hvem er venner? Hvem er fjender?

I enhver krig er alle ofre. Men nogle er mere ofre end andre. Og efter krigen tager ofrene deres fornuftige og langtidssikre beslutninger. Og det gælder formodentligt også for coronaens ofre!

“De” slår sig sammen og skaber det nye samfund! Spændende hvordan det ser ud.

Grønt? Selvforsynende? Nationale? .......?

Annonce