Ny aftale om fiskekvoter, medie får ny chef og fodboldfans hjalp kandidat

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Så er det blevet tirsdag den 12. oktober og her er Netavisen Pios korte nyhedsoverblik Aktuelt med en håndfuld af de vigtigste nyheder fra dansk politik.

På Netavisen Pio kan du læse mere om regeringens nye boligudspil, som i dag blev præsenteret, ligesom vi har reaktioner på de økonomiske vismænds nye redegørelse. I Aktuelt er der til gengæld nyt om fiskekvoter, nyt om Messerschmidt-sagen, nyt om et medie som får en ny chefredaktør og så er der faglig ballade på en af Danmarks største arbejdspladser, hvor SAS hiver medarbejdere i Arbejdsretten og beskylder dem for at melde sig syge.

Endelig har vi en lidt spøjs historie fra det kommunale Danmark, hvor en V-kandidat har fået hjælp af lokale fodboldfans.

Tak fordi du læser med.


Ny EU-aftale skærer drastisk i fiskekvoter

EU's fiskeriministre er blevet enige om en aftale for, hvordan fiskernes kvoter skal se ud næste år i Østersøen. Det skriver DR.

Det var på forhånd ventet, at der ville ske en stor reduktion på fiskernes torskekvote. Det er også sket, men reduktionen er en anelse mildere end ventet.

Den nuværende torskekvote reduceres i den vestlige Østersø med hele 88 procent, hvilket er fire procentpoint lavere end det ventede på 92 procent, som EU-Kommissionen havde lagt op til.

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) kalder det en "trist situation", men lover at han vil se på hvordan man kan hjælpe fiskerne "bedst herfra".

placeholder

Læs hele historien her.


Aldrig alene: Fodboldfans stemte politiker til tops

Det siges, at man ikke skal blande sport og politik, men det sker indimellem alligevel.

Denne gang i Kolding, hvor en kommunal kandidat fra Venstre , Ole Martensen, har fået en top-placering på partiets liste. Og det skyldes ikke mindst opbakning fra lokale, organiserede fodboldfans.

Medlemmer af Kolding IF Support har meldt sig ind i Venstre for at støtte Martensens kandidatur. Det bekræfter fanklubbens formand:

"Vi vidste, at Ole stillede op, og at han brænder for KIF, så vi meldte os ind i Venstre og skrev senere ud til de medlemmer af KIF Support, som vi tror godt kunne stemme på Venstre," fortæller Kenneth Rasmussen, der er formand for fanklubben, til avisen.

Fodbold-tilhængerne har en tydelig interesse i at Ole Martensen kommer i byrådet. Hans mærkesag er nemlig at "arbejde for et bynært stadion".

Læs hele historien her.

 

Medie får ny chefredaktør

 

Mediet Zetland får ny chefredaktør. Valget er faldet på redaktionschef Ida Ebbensgaard, der dermed forfremmes.

Det skriver Zetland på sin hjemmeside.

"Jeg ser Zetland som et lyst projekt. Noget, der skaber lys over samfundet," siger den nye chefredaktør om udnævnelsen.

Ida Ebbensgaard afløser Lea Korsgaard, der i stedet skal være arbejdende bestyrelsesformand samme sted.

Læs hele historien her.

 

Afgørelse på Messerschnmidt-sag til februar

Messerschmidt-dom forventes februar næste år. Det skriver TV2.

Østre Landsret forventer at kunne afsige dom i straffesagen mod Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt til februar næste år, har retten slået fast på et retsmøde tirsdag.

Messerschmidt blev i august kendt skyldig i dokumentfalsk og i svig med EU-midler, men har anket dommen, som lød på seks måneders betinget fængsel.


SAS hiver ansatte i arbejdsretten: I er ikke syge

En “maskeret overenskomststridig arbejdsstandsning”. Sådan lyder anklagen fra SAS over for en række ansatte, der havde meldt sig syge. Og det skal straffes med bøder, mener flyselskabet. Det skriver Fagbladet 3F.

Sagen drejer sig om, at omkring hver fjerde af de ansatte, der skulle på arbejde i SAS Ground Handling (SGH) i Københavns Lufthavn, meldte sig syge i slutningen af august.

SAS har hevet de ansatte i Arbejdsretten og mener ifølge klageskriftet, at sygemeldingerne ligger i direkte forlængelse af to overenskomststridige arbejdsnedlæggelser i sommer, at de er “systematiske”, hvilket vil være et brud på reglerne. En anklage som 3F afviser.

Læs hele historien her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce