Ny bog: Messerschmidt klar til kup mod Tulle

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt har Pia Kjærsgaards opbakning til at fjerne Thulesen Dahl som formand, lyder det i ny bog.
Er Morten Messerschmidt ude på at skaffe Kristian Thulesen Dahl af vejen som formand for Dansk Folkeparti?

Hvis man skal tro bogen "Kong Kristian", så er svaret ja. Det skriver flere medier, herunder Ekstra Bladet og avisen Danmark.

Bogen, der er skrevet af journalisterne Kaare Hanghøj Johansen og Kristian Brårud Larsen, udkommer på mandag.

Her beskrives, hvordan Morten Messerschmidt har lagt detaljerede kupplaner og angiveligt delt poster ud til partikollegerne, hvis de vil støtte ham.

Mini-Tulle som næstformand

Europaparlamentarikeren Peter Kofod får tilbudt posten som næstformand, hvis han bakker Morten Messerschmidt op. Pia Kjærsgaard skal være gruppeformand, hvis hun har lyst, mens partiets nuværende gruppeformand, Peter Skaarup, må ned i hierarkiet, skriver Ekstra Bladet.

”Morten Messerschmidt holder møder med en række personer på tomandshånd. Han er klar til at gå efter Kristian Thulesen Dahl, siger han til flere uafhængigt af hinanden. Morten Messerschmidt vil være formand for Dansk Folkeparti”, står der i bogen.

Helt afgørende for planen om at vælte Kristian Thulesen Dahl er Pia Kjærsgaard.

"Der er kun én i Dansk Folkeparti, som kan prikke Kristian Thulesen Dahl på skulderen og fortælle ham, at det er på tide at gå af. Det er store dele af partiet enige om," står der i bogen.

Det er således Pia Kjærsgaard - og ikke Kristian Thulesen Dahl - der hentydes til i kapitlets titel.

Venter på anklagemyndigheden

Ifølge bogen er det fortsat usikkerheden, om anklagemyndigheden vil rejse sigtelse mod ham i Meld/Feld-sagen fra EU eller ej, der holder Morten Messerschmidt tilbage fra at fjerne formanden.

Bogen baserer sig på baggrundssamtaler med over 100 centralt placerede personer.

Over for avisen Danmark afviser Morten Messerschmidt, at han har konspireret mod formanden.

Kristian Thulesen Dahl vil hellere se fremad.

"Jeg mener, at det er mere nuanceret, og derfor har jeg en overbevisning om, at vi kan klare tingene i fællesskab, frem for at vi skal begynde sådan en kiggen tilbage og tage bogen for gode varer og begynde at slå ud efter hinanden," siger han til avisen Danmark.

Krisemøde blev optaget og lækket

Som Netavisen Pio forleden kunne fortælle, så er udgivelsen af bogen blevet imødeset med stor frygt i Dansk Folkeparti, som torsdag indkaldte partiets kredsformænd til krisemøde for at lukke ned for diskussionen om bogen.

En lydfil fra mødet blev efterfølgende refereret i Ekstra Bladet.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Uanset bogens konklusioner er der ingen tvivl om, at Messerschmidt gerne ser sig selv siddende på formandsstolen i DF. Manden er en intellektuel karriererytter, som arrogant og vedholdende svømmer rundt i vælgerhavet med alskens påstande - som regel rettet mod muslimer. Messerscmidt har begået klare ulovligheder ved at misbruge store summer af EU's midler. Det vil være meget overraskende, hvis ikke der rejses sag mod ham for svindel. Det fortjener han.

Ja det ender vel med at han bliver udenrigsminister;-)
Jeppe Kofod er karriererytter, som arrogant og vedholdende svømmer rundt i vælgerhavet med alskens påstande, især imod 15 årige jomfruer!

Hvilke påstande har JK om 15 årlige jomfruer? Ingen mig bekendt.

Jeppe Kofod beklager bare og siger at det aldrig skulle være sket, han har helt ret, men Mette Frederiksen gav ham en ministerpost alligevel!
Børnenes statsminister;-)

Hvad har Jeppe Kofod med DF at gøre??? tror du mener Peter Kofod og han har ikke noget at gøre med Jeppe Kofods og hans 15 årig pige at gøre.

Hvis du kun har vrøvl at kommentere med, så spilder du både din egen og vores andres tid.
Jeppe K. er genvalgt flere gange efter hans (efter nogles mening) uheldige, men lovlige sag. Så mon ikke man skal lade det være op til Kofoeds vælgere at afgøre hans fremtid, og ikke til oppositionens, som du tilhører.

Genvalgt som minister?
Hans det er Mette Frederiksen der har valgt ham som minister!
Lidt ynkeligt at hun samtidig kalder sig børnenes statsminister!

Når man kun har sladder som kilde ,er sandheden. ikke til stede. Kofod har sonet og undskyldt,og stop så den hetz.

Helle tænker du på de otte dage før han blev genvalgt af hans gruppe på Bornholm, af klappende socialdemokrater?
Mette Frederiksen har ingen moral og etik!

Morten Messerschmidt - EU svindleren...
Ja, sæt endelig en kriminel til at lede DF - det skal nok hjælpe...

Annonce