Ny chokmåling: Ellemann på laveste niveau siden valget

Venstre har skærpet retorikken, men partiet bløder fortsat vælgere, viser ny meningsmåling.
Venstre får den laveste opbakning siden folketingsvalget.

Det viser en ny meningsmåling foretaget af analyseinstituttet Voxmeter for Ritzau.

Partiet vil kun få 20,4 procent af stemmerne, hvilket er en tilbagegang på hele tre procentpoint. Det vil betyde et tab på fem mandater, så Venstre ville få 38 folketingsmedlemmer valgt, hvis der var valg i dag.

Ikke engang tilbage i august måned sidste år, hvor partiet var igennem en meget offentlig, intern strid om fremtiden for partiformand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen, har partiet  ligget så lavt.

Venstre har i de seneste uger skærpet kursen over for regeringen i spørgsmålet om håndteringen af coronakrisen. Partiet spillede i sidste uge ud med en lang række forslag om skattelettelser og moms-nedsættelse resten af året.

Venstre fik kun 19,5 procent af stemmerne ved folketingsvalget i 2015, men det lykkedes alligevel Lars Løkke Rasmussen at vælte daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt af pinden. Det skyldtes ikke mindst, at alt det Venstre tabte, samlede Dansk Folkeparti op.

Problemet denne gang er, at også Dansk Folkeparti er udfordret.

Kristian Thulesen Dahl kan godt nok notere sig et helt procentpoints fremgang i forhold til sidste uges måling, men med 7,2 procent af stemmerne, ligger Dansk Folkeparti fortsat under valgresultatet og står til at tabe tre mandater.

Fremgang til S

Socialdemokratiet står igen til en mindre fremgang. Partiet går 0,9 procentpoint frem i forhold til sidste uges måling.

Mette Frederiksens parti står til 34,7 procent af stemmerne, hvilket vil være en fremgang på 8,8 procentpoint i forhold til folketingsvalget i juni 2019. Socialdemokratiet nærmer sig dermed igen rekordmålingen fra slutningen af april, hvor partiet stod til 35,6 procentpoint.

De 34,7 procent til Socialdemokratiet ville udløse 65 mandater. 17 mere end ved valget sidste sommer.

Rød blok står samlet til at få 58,3 procent af stemmerne, mens blå blok kun kan samle opbakning fra 40,3 procent af vælgerne.

I mandater bliver det 107 mandater til rød blok og 68 mandater til blå. Dertil skal lægges de fire nordatlantiske mandater.

Meningsmålingen fra Voxmeter er baseret på telefoninterview med 1027 repræsentativt udvalgte personer over 18 år. Den maksimale usikkerhed på det enkelte parti er op til +/- 2,9 procent.

placeholder

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Kommentarer

Mette Fredriksen gør det super godt.
Den bedste statsminister siden Harald Blåtand.
Og så skal vi gøre noget ved klimaet
HUSK KLIMAET

Og 225 timers reglen, drop den

Lad endelig VENSTRE og deres lige FORBLØDE.

Jeg fik nærmest et chok, da Den usynlige mand i partilederdebatten sagde, Jeg kræver skattestop hvis venstre skal med i forhandlingerne !
Når dumhed er så åbenlyst siger jeg bare:
At prøve at være en Anders Fogh kopi, må da gi' bagslag, hvilket så har vist sig at være rigtigt.
Venstre har meldt sig ud af forhandlingerne.
Hvem var det nu der gjorde det samme, en udenrigsminister der krævede skattelettelser til de rige, ellers ville han vælte regeringen.
Det kan da godt være at den usynlige mand, hvad er det nu han hedder, han er vist forperson for bondepartiet... i ved ham hvis far også har været Ufferigsminister, nå, det kan være jeg kommer på det! Kravler han ned fra det høje høje træ ligesom ham der med den Liberale alliance, jeg tror at det var et læspende skvat der også havde en ministersøster der var ualmindelig grådig... Nå jo, Anders Samuelsen !!!
Men hvis nu den usynlige mand og bondepartiet alligevel deltager i drøftelserne om landets genopretning efter coronakrisen, så er det det største politiske knæfald i Dansk Politik nogensinde. Mindre kan vist ikke gøre det.

Som sædvanlig må man sige, At dette indslag handler om den usynlige mand fra bondepartiet og hans magtfuldkomne støjsender, der hele tiden mister stemmer, intet handler om Pia Olsen Dyrh, hvor har du dog den slags fra, du er en større idiot end det du selv tidligere har givet udtryk for.
Find dig dog en sandkasse.
Jeg siger dine stakkels forældre, tænk at ha fået et barn med så tydelige mangler. Hovedrystende !!!

@ th8914892 og Thomas #3968. Sikke en gang gylle.

Annonce