Ny coronavariant på vej og støttepartier rykker for kontanthjælpsudspil

Danskerne går på weekend med en stribe mere eller mindre foruroligende nyheder om corona-pandemien med nye virusvarianter, rejserestriktioner og anbefalinger om at indføre vaccination af børn helt ned til fem år.

Herhjemme går verden videre med ministerafhøringer i den såkaldte mink-kommission og kritik af tempoet i regeringens opfølgning på Ydelseskommissionens anbefalinger på kontanthjælpsområdet.

Tak fordi du læser med.

 

Ny corona-variant og anbefaling af vaccination af 5-årige

Danmark har indført rejserestriktioner for Sydafrika plus en række nabolande, som reaktion på advarsler fra EU. Statens Serum Institut opfordrer til, at alle, der har været i et af de syv lande inden for de seneste ti dage, bliver testet. Det skriver en række medier.

Samtidig er det første europæiske tilfælde af den nye variant B.1.1.529 bekræftet i Belgien.

Herhjemme anbefaler Sundhedsstyrelsen, at børn mellem 5 og 11 år bliver vaccineret mod coronavirus. Målet er ifølge Sundhedsstyrelsen at skabe en højere grad af immunitet i befolkningen på et tidspunkt hvor smittetallene har været støttet stigende i nu omkring en måned.

Læs mere her.

Kun mænd tilbage i Ekstra Bladets top

Ekstra Bladet siger farvel til endnu en kvindelig topchef. Chefredaktør Pernille Holbøll har meddelt, at hun forlader avisen, når hendes barselsorlov slutter til foråret.

"Jeg er stolt af de journalistiske resultater, jeg som chefredaktør - og i en periode som konstitueret ansvarshavende - sammen med Kristoffer Eriksen og hele Ekstra Bladet opnåede,” lyder det fra Pernille Holbøll i et opslag på Twitter.

placeholder

Dermed er antallet af kvindelige topchefer på avisen nede på nul efter at Karen Bro sagde farvel i 2019.

Ekstra Bladets chefredaktion består nu af Knud Brix og ansvarshavende chefredaktør Henrik Qvortup.

 

Wammen går hårdt til tidligere ministerkollega

Finansminister Nicolai Wammen sagde fredag i Mink-kommissionen, at hans daværende ministerkollega, Mogens Jensen, og dennes departementschef har svigtet deres ansvar som nogen af de højest placerede i samfundet.

Det skriver Altinget.

Wammen sigtede til, at de to ikke gjorde opmærksom på, at der var tvivl om lovgrundlaget for beslutningen om aflivning af millioner af mink uden for de såkaldte smittezoner i november i fjor. Ifølge Wammen ligger ansvaret for at have styr på lovhjemmel i fagministeriet –som i dette tilfælde var Miljø- og Fødevareministeriet.

”Det er fuldstændig grundviden i et ministerium, at man skal have styr på sine hjemler,” lød det ifølge Altinget fra Nicolai Wammen.

Læs hele historien her.

 

Støttepartier presser på for at få fjernet kontanthjælpsloftet

Tålmodigheden blandt regeringens støttepartier – SF, Enhedslisten og de radikale - er tyndslidt, når det gælder opfølgning på ydelseskommissionens anbefalinger til nye regler for kontanthjælp. Yderligere tøven vil være et brud på det forståelsespapir, som lå til grund for dannelsen af S-regeringen i 2019.

Det skriver Altinget.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) skal derfor som noget af det første fremlægge et udspil og indkalde til forhandlinger, når han om kort tid vender tilbage fra orlov.

”Vi kan selvfølgelig ikke leve med, at det nuværende kontanthjælpsloft fortsætter, for det fastholder børn i fattigdom,” siger Enhedslistens beskæftigelsesordfører, Victoria Velasquez til Altinget.

Læs hele historien her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

placeholder

Annonce