Ny DSU-formand til kamp for retfærdighed

Efter halvanden måneds valgkamp har DSU’s kongres i dag valgt ny formand. Valget faldt på 24-årige Alexander Grandt Petersen.
Stemningen var spændt. Ingen var sikre på noget. Men i dag er en halvanden måned lang formandsvalgkamp i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom afsluttet. Alexander Grandt Petersen er blevet valgt som ny formand med 121 stemmer mod Kasper Sand Kjærs 102 stemmer. Tre stemte blankt.

Jeg har ikke helt fattet det endnu, og notifikationerne på min telefon vælter ind. Men arbejdet går jo i gang allerede i morgen, og kongressen har været ret klar - det er først og fremmest kampen mod ulighed, som vi skal kæmpe.”

Alexander Grandt Petersen, som siden 2012 har været næstformand i DSU, var oppe imod Kasper Sand Kjær, som er ungdomskonsulent i LO.

Ulighed i krisens skygge
Begge kandidater holdt valgtale, inden afstemningen gik i gang. Alexander Grandt Petersen lagde i sin tale vægt på de uretfærdige konsekvenser af krisen:

Jeg er bange for, at vi får et samfund med større kløfter - mellem rig og fattig, udkant og storby – hvis ikke DSU tager kampen op. De borgerlige kalder os i den debat misundelige. Jeg kalder os retfærdige.”

Alexander Grandt Petersen er 24 år gammel, oprindeligt fra Esbjerg, hvor han meldte sig under de røde faner som 13-årig. Han er tidligere formand for Danske Skoleelever og altså nu forhenværende næstformand i DSU.

Pas på hinanden
Dirigentbordet ønsker tillykke med valget, men vi vil også minde jer om, at DSU er stærkest, når vi står sammen. I skal passe på hinanden. Også i morgen skal der være plads til alle,” formanede dirigent og tidligere Køge-borgmester Marie Stærke til kongressen, da valgresultatet var offentliggjort.

På det tidspunkt var Alexander Grandt Petersen og Kasper Sand Kjær allerede gået forrest. De gav hinanden en krammer, da valgresultatet blev kendt.

De to formandskandidater stillede op sammen med hver deres næstformandskandidat og forbundssekretærkandidat. Kasper Sand Kjærs næstformandskandidat Sofie Berg Axelsen og forbundssekretærkandidat Marie Borum Pedersen frafaldt, da valget af Alexander Grandt Petersen blev kendt.

Ny næstformand i DSU er derfor Maj Jensen Christensen fra Randers, som blandt andet har været politisk medarbejder i den socialdemokratiske studenterorganisation Frit Forum, og på forbundssekretærposten var der genvalg til Jakob Sørensen fra Holstebro, der har været forbundssekretær siden 2012.


Kommentarer fra Facebook

Annonce