Ny EP-kandidat for S: EU skal ikke være større, men bedre

Vi skal turde kritisere EU på de områder, hvor EU enten er gået for langt eller har sovet i timen, mener ung kandidat.
Når Socialdemokratiet i Region Hovedstaden i næste måned skal vælge kandidater til næste års Europa-Parlamentsvalg, så vil 29-årige Mads Hersbøll være en af kandidaterne.

”Jeg har efterhånden været medlem og aktiv i DSU, Frit Forum og Socialdemokratiet i 10 år, og jeg har længe haft lyst til at stille op for det parti, som jeg holder meget af, og som har de samme fællesskabsværdier som mig. Samtidig er jeg af flere gode kræfter i partiet blevet opfordret til at stille op, hvilket har bekræftet mig i, at tiden er den rigtige til at kaste mig ind i kampen for et mere socialdemokratisk EU,” skriver han i en pressemeddelelse.

EU er en fantastisk, men har svigtet
Mads Hersbøll, der oprindeligt er født i Sønderjylland og har været formand for den socialdemokratiske studenterorganisation Frit Forum i Odense, mener ikke, at der er brug for mere EU:

”Jeg er grundlæggende idealist og mener, at EU er en fantastisk opfindelse, der har været med til at sikre fred i Europa, og EU er stadig afgørende i forhold til at få løst nogle af vores tids største udfordringer som klima- og ulighedskrisen.

Når det er sagt, så har EU svigtet i forhold til at levere brugbare løsninger i forhold til for eksempel skattespekulation og flygtningekrisen. Det er afgørende for mig, at vi tør kritisere EU på de områder, hvor det skriger til himlen, at EU enten er gået for langt eller har sovet i timen. Ellers mister vi befolkningen, og så kommer den populistiske bølge til at vokse og vokse,” skriver han.

Opvokset i grænselandet
Mads Hersbøll er 29 år og født i Tønder, uddannet i statskundskab fra Odense Universitet og bor nu på Frederiksberg.

Han har tidligere arbejdet på Christiansborg for Socialdemokratiet, mens han i de senere år har arbejdet med politisk kommunikation både hos to kommunikationsbureauer og i den finansielle sektor.

Han har tidligere også skrevet frivilligt for Netavisen Pio. Alle hans gamle artikler kan ses her.

Socialdemokratiet i Region Hovedstaden vælger sine EP-kandidater på et repræsentantskabsmøde den 21. april.  På Socialdemokratiets kongres til efteråret vil alle kandidaternes rækkefølge på stemmesedlen blive besluttet.

 

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce