Ny HK-formand valgt efter gyservalg

Blot fem stemmer skilte de to formandskandidater.
Med stemmetallene 178 mod 173 vandt Anja C. Jensen valget om at blive ny formand for fagforbundet HK.

Det er første gang i forbundets 121 år historie at en kvinde står i spidsen for landets næststørste fagforbund med 220.000 medlemmer.

Det skal handle om medlemmerne udfordringer, før det handler om HK’s udfordringer

"Jeg er simpelthen så glad og stolt over, at jeg nu skal stå i spidsen for HK Danmark. Vi har et stort arbejde foran os. Ikke mindst i forhold til at få stoppet og vendt den negative medlemsudvikling. Og det glæder jeg mig til at løse i tæt samarbejde med den nye næstformand, sektorer og afdelinger," lyder det fra Anja C. Jensen.

"Uden HK’erne går Danmark i stå. Og det fortjener vi meget mere anerkendelse for. Derfor skal vi også være meget bedre til at tale hinanden op, støtte hinanden og dele med hinanden. Det skal handle om medlemmerne udfordringer, før det handler om HK’s udfordringer," siger hun.

Hun var i kampvalget oppe imod Martin Rasmussen, der har været næstformand for HK de seneste tre år.

Fortid som receptionist

Anja C. Jensen overtager stafetten fra Kim Simonsen, som går af på grund af alder efter over 13 år i formandsstolen.

51-årige Anja C. Jensen har siden 2019 været næstformand i HK Privat. Hun er oprindeligt uddannet receptionist og har tidligere blandt andet arbejdet som specialkonsulent i Kost- og Ernæringsforbundet og som faglig sekretær i HK/Handel.

Hun har også drevet en café på Frederiksberg.

Anja C. Jensen har desuden en fortid som aktiv kommunalpolitiker på Frederiksberg, hvor hun i to perioder repræsenterede Socialdemokratiet. Første gang fra 2009-2013 og igen fra 2015-2018.

Overraskende næstformand

Der var også kampvalg om næstformandsposten i HK, men det blev ikke nær så tæt som formandsvalget.

Mads Samsing, der først på kongressen annoncerede sit kandidatur, vandt overraskende næstformandsposten.

Med hele 231 stemmer ud af 355 vandt han over sine to modkandidater, Jesper Thorup og Pernille Lange.

Du og dine kollegaer skal opleve, at HK’s arbejde tager afsæt i din dagligdag

I sin opstillingstale slog han på, at HK skal blive bedre til at tage udgangspunkt i medlemmernes dagligdag og arbejdsliv:

"For at vi bliver flere, så skal både nuværende og kommende medlemmer opleve, at vi er nærværende og relevante. Om du arbejder i butik eller på bibliotek, er laborant eller lægesekretær. Om din arbejdsgiver er Salling, Siemens eller Silkeborg. Du og dine kollegaer skal opleve, at HK’s arbejde tager afsæt i din dagligdag, og at vi arbejder for det arbejdsliv, du drømmer om," sagde han.

39-årige Mads Samsing kommer fra en post som næstformand i HK Kommunal. En post som han har haft i over ni år, og han er oprindeligt uddannet socialrådgiver.
 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Et stort TILLYKKE til Anja C. Jensen.

Annonce