Ny HK-formand: “Vi skal turde fejle og asfaltere, mens vi kører”

Formanden for HK Handel Hovedstaden, Mette Høgh, afløser Per Tønnesen som formand for HK Handel.
Foto: HK Hovedstaden
Mette Høgh, formand for HK Handel.
Overenskomsten skal fremover spille en mere central rolle i tillidsrepræsentanternes uddannelse, så de bliver bedre klædt på til at drøfte rettigheder, samt at få opbygget en tættere relation til arbejdsmiljørepræsentanter.

Sådan lyder den første programerklæring fra den nye formand for HK Handel, Mette Høgh.

“Vi skal sætte hinanden i stævne, så vi kan udvikle nye tiltag, der gavner og udvikler vores medlemmer, så de oplever, at det gør en forskel at være en del af fællesskabet,” siger Mette Høgh til Netavisen Pio.

Mette Høgh blev således tirsdag officielt valgt uden modkandidater på HK Handels digitale kongres. Det var den ottende ordinære såkaldte sektorkongres i HK Handel, siden sektorerne i HK blev stiftet i 1988.

placeholder

“Det forpligter at stå i spidsen for HK Handel – både på forbundsplan og på afdelingsplan,” siger Mette Høgh, som afløser Per Tønnesen, der ikke kunne genopstille som formand på grund af sin alder.

“For en sektorformand ikke gøre det alene. Alle vores medlemstyper skal se sig som en lige stor andel af HK Handel, uanset om de arbejder med dagligvarer eller specialvarer, og om de arbejder i butik, på lager eller kontor.”

Mette Høgh, som har været faglig medarbejder siden 1990, først på det offentlige område og siden 1993 på handelsområdet, blev i 2012 valgt som formand for HK Handel Hovedstaden.

“Vi skal turde fejle og asfaltere, mens vi kører,” siger formanden.

“Med andre ord, vi skal være agile, for det er den verden, som vi er en del af.”

HK Handel, som har 32.000 medlemmer, er et fagforbund for HK-medlemmer ansat i butikker, på engroslagre og kontorer og det er en del af HK Danmark, der med mere end 300.000 medlemmer er Danmarks næststørste fagforbund.

“Der er brug for os og vores fællesskab – måske endda mere end nogen sinde før i en verden, hvor alle vil være direktør i eget arbejdsliv og tager for givet, at de rettigheder, som vi har kæmpet for, er en selvfølge,” siger Mette Høgh.

Det ved vi er løgn

“Men det ved vi er løgn – for til hver eneste overenskomstforhandling har arbejdsgiverne ønsket at fjerne det, som vi tidligere har tilkæmpet. Så intet kan tages for givet.” 

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce