Ny højrefløjsgruppe i EU og EL-borgmester på pause efter voldtægtssag

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen til en ny uge på Netavisen Pio.

Konturerne af en ny EU-skeptisk gruppe af højrenationale partier tegner sig i EU, og Dansk Folkeparti har meldt sig under fanerne i gruppen med navnet ‘European Alliance for People and Nations’. Grupperingen vil arbejde for at værne om nationalstaternes suverænitet, bekæmpe illegal indvandring og terrorisme samt kæmpe mod EU’s bureaukrati.

En voldstægtsag i Enhedslisten København har betydet, at Teknik- og miljøborgmester i København Ninna Hedeager Olsen har valgt at holde en pause.

Og så går Folketinget Ombudsmand nu i rette med integrationsminister Inger Støjbergs fremstillingen af Ombudsmandens udtalelser i den såkaldte ”barnebrudssag” om adskilte asylpar.
 

Dansk Folkeparti vil med i ny EU-skeptisk højrefløjsgruppe

Mandag formiddag fremlagde den italienske indenrigsminister og formand for Lega-partiet Matteo Salvini, De Sande Finners Olli Kotro, Alternative für Deutschlands Jörg Meuthen og Dansk Folkepartis Anders Vistisen deres fælles plan om at danne en ny gruppe i Europa-Parlamentet efter europaparlamentsvalget, der bliver afholdt 26. maj.

Den nye alliance, der har fået navnet European Alliance for People and Nations, er en åben invitation til at samle Parlamentets tre nuværende højregrupper i én stor gruppe.

Højrefløjens splittelse har været til gavn for føderalisterne, lyder det fra Anders Vistisen fra DF.

Han mener, at det ”det vil være historisk,” hvis alle EU’s højrenationale partier lykkes med at forene sig efter valget.

Læs mere om den nye alliance her.
 

Enhedslisten-borgmester på pause efter voldtægtssag

Teknik- og miljøborgmester i København Ninna Hedeager Olsen (EL) holder en pause fra politik, efter at en voldtægtssag har ramt Enhedslisten København.

Det meddeler borgmesteren selv på sin facebook-profil.

 


I torsdags kom det frem, at et bestyrelsesmedlem i Enhedslisten København har være involveret i en voldtægtssag. Manden har selv har meldt sig selv til politiet, og han er beskyttet af et navneforbud. Østre Landsret har besluttet, at manden skal varetægtsfængsles.

Den formodede voldtægt skulle have fundet sted i Ninna Hedeager Olsens lejlighed, og den forurettede kvinde var enten beruset eller udmattet af træthed. Manden nægter sig skyldig. Det viser en udskrift af retsbogen fra Københavns Byret fra onsdag 3. april, som B.T. blandt andet har fået adgang til.

 

Løkke puster igen til debatten om mindsteløn

Selvom statsminister Lars Løkkes åbning i forhold til at lave en dansk mindsteløn, ikke har mødt støtte mange steder fra, så åbnede han igen debatten mandag under lønmodtagernes topmøde i KB-Hallen i København.

Her var arbejdsvilkår et af hovedtemaerne i statsministerens tale, og Lars Løkke Rasmussen valgte for anden gang på under en uge at sparke gang i debatten om mindsteløn.

“Når der er alvorlige problemer på visse områder som for eksempel på transportområdet, så er vi nødt til at se fordomsfrit på tingene og overveje, om regeringen og lovgivere skal have en stærkere rolle i samspil med arbejdsmarkedets parter,” siger Lars Løkke Rasmussen.

Onsdags var statsministeren på banen, hvor han i et debatoplæg på Facebook åbnede for muligheden for mindsteløn inden for visse områder.

 
.

Læs mere om topmødet på Politiken.
 

Ombudsmand til Støjberg i sag om asylpar: "Ikke korrekt" 

Ombudsmanden går i rette med Støjbergs udlægning af hans udtalelser i sag om asylpar.  

Udlændinge- og Integrationsministeriet giver offentligheden et forkert indtryk af Ombudsmandens vurderinger i sagen om adskillelse af asylpar. Det er ikke korrekt, når Inger Støjberg og hendes ministerium giver indtryk af, at Ombudsmanden skulle have konstateret, at papirerne i sagen om adskillelsen af asylpar understøtter ministerens forklaring.

Det slår Ombudsmanden fast i en ny udtalelse.

Igen og igen har Inger Støjberg ved samråd i Folketinget, i ministersvar og i udtalelser til pressen fremhævet, at »Ombudsmanden lægger til grund, at det ikke var ministeriets samlede intention at pålægge Udlændingestyrelsen at iværksætte en ulovlig praksis.

Ombudsmanden konstaterer, at dette udsagn “let opfattes sådan, at jeg har ment, at ministeriets forklaringer til mig er understøttet af de foreliggende akter og oplysninger i sagen”. Men som han slår fast i sin nye udtalelse er “Dette er ikke tilfældet”.

Læs hvordan om ombudsmandens går i rette med Integrationsminister Inger Støjberg på Information.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook