Ny kandidat for Alternativet: Israel er som Hitler

Den tidligere talsmand for Grimhøj-moskeen Mohamad Sabah Ahmed er blevet folketingskandidat for Alternativet. Tidligere har han offentligt sammenlignet Israel med Hitler, forsvaret flerkoneri og kaldt Danmark og USA for terrorister.
Der er kommet en særdeles farverig herre på stemmesedlen, efter Alternativet har opstillet den tidligere talsmand for Grimhøj-moskeen Mohamad Sabah Ahmed til Folketinget. Den århusianske debattør har nemlig tidligere gjort sig bemærket med en række synspunkter, der ligger ganske langt fra det, man normalt vil høre i den demokratiske debat i Danmark. Vi har samlet en række af Mohamad Sabah Ahmeds tidligere offentlige udsagn her.

1: Israel er som Hitler
I 2014 blev imamen i Grimhøj-moskeen Abu Bilal anklaget for at have opfordret til drab på jøder i forbindelse med fredagsbønnen. Mohamad Sabah Ahmed skrev i den forbindelse på sin blog 25. juli 2014:
I øvrigt forstår jeg ikke al den jøde-beskyttelse. Jeg mener som mange andre, at det var synd for dem under 2. verdenskrig. Den tid er ovre nu, og så alligevel ikke. For i Palæstina udøver Israel samme brutalitet, som Hitler brugte, denne gang er det palæstinenserne, det går udover.”

2: Utroskab er det samme som flerkoneri
”Spørgsmålet er bare: Er det værre at have flere koner, så længe det sker i fuld offentlighed, eller er det bedst at have skjulte kærester og elskerinder”, spørger Mohamad Sabah Ahmed på sin blog 8. juli 2014. Han nævner senere i indlægget, at flerkoneri i det mindste sker ”i fuld vished” for kvindens side, og han kalder i den forbindelse grundloven og straffeloven for dobbeltmoralsk.

3: Imam skal fortælle om stening
Efter TV2-dokumentaren afslørede, at man i Grimhøj-moskeen fortæller utroskab skal straffes med stening, sagde Mohamad Sabah Ahmed til TV2 News: ”Hvis en kvinde kommer og spørger en imam om, hvad straffen ifølge islam er for utroskab, skal han naturligvis følge koranens ord. Ellers er han hykler.”

4: Danmark og USA er terrorister
I et blogindlæg om den palæstinensiske terrororganisation Hamas, der sidder på magten i den besatte Gaza-stribe, skrev Mohamad Sabah Ahmed 3. august 2014. ”Det er da hyklerisk, at man her i Vesten råber højt om ”demokrati”, men samtidig ikke accepterer, at folk vil ledes af en terrororganisation.” Til sidst konkluderer han: ”Danmark, Vesten, USA og alle de tavse stemmer i disse lande er lige så meget terrorister, som USA er.”

Mads Havskov Hansen er cand.jur. og debattør.


Kommentarer fra Facebook