Ny LA-ledelse på plads, Kristian Jensen afløser Løkke og rød blok lige nu

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Det er blevet tirsdag den 11. juni og på Christiansborg fortsætter forhandlingerne mellem Mette Frederiksen og de øvrige partier i rød blok. I dag har forhandlingerne handlet om udlændinge- og integrationspolitik.

Men der er også sket andre ting i dansk politik. Det har vi altsammen med i Netavisen Pios nyhedsoverblik, som vi kalder Aktuelt.

Velkommen til.

 

Liberal Alliance fordele poster

Liberal Alliance har fordelt posterne i den nye folketingsgruppe, fremgår det af et tweet.  

Ved et konstituerende gruppemøde blev det besluttet, at 27-årige nyvalgte Alex Vanopslagh bliver politisk leder, mens Ole Birk Olesen fremover skal være partiets gruppeformand, og Simon Emil Ammitzbøll-Bille bliver Liberal Alliances gruppesekretær.

Det sidste medlem af folketingsgruppen, Henrik Dahl, må vente til senere på sommeren når partiet skal fordele ordførerskaber.

placeholder

 

Regeringsforhandlinger: Mette F indkalder Connie Hedegaard

De konservatives tidligere klimaminister og klimakommissær i EU, Connie Hedegaard, er tirsdag eftermiddag indbudt af S-formanden til møde i Landstingssalen på Christiansborg med Frederiksens forhandlinsgdelegation.

Det sker ifølge Ekstra Bladet, fordi Mette Frederiksen vil 'lytte til valgets tale' om klima- og miljøkrisen.

Derfor vil Frederiksen også bruge de igangværende forhandlinger til at lytte til eksperter og erfaringer, ud over at hun løbende mødes med de røde partier, som i disse dage deltager i forhandlingerne.

Connie Hedegaard var miljøminister fra 2004 til 2009 i Anders Fogh Rasmussens regeringer og fra 2010 til 2014 EU-kommissær for klima.

Læs hele historien her.

 

Kristian Jensen afløser Lars Løkke Rasmussen (sådan da)

Når Venstre lørdag går på scenen på Folkemødet på Bornholm for at holde partiledertale, så bliver det næstformand Kristian Jensen, som vil tale til folket. Det skriver TV2/Bornholm.

”Meldingen fra Venstre er, at Lars Løkke Rasmussen skal være med til at fejre kongeskibet Dannebrogs 800-års fødselsdag sammen med kongefamilien,” fortæller Pelle Nybirk, kommunikationsansvarlig hos Folkemødet om forklaringen på, at der nu bliver udskiftning på pinden, når Venstre skal holde sin partiledertale på Folkemødet.

Bornholmerne får dog en anden lejlighed til at høre Lars Løkke Rasmussen tale. Som den siddende statsminister er det nemlig ham, der åbner Folkemødet klokken 11.30 torsdag.

Med mindre altså, at Mette Frederiksen når at danne en ny regering inden da. I så fald kan det være, at det i stedet skal være Mette Frederiksen, der som siddende statsminister får æren.

Kilde: TV2/Bornholm

 

Hvad nu rød blok?

Hvor står de røde partier efter valget og hvilke muligheder har Mette Frederiksen for at samle opbakning til sit projekt. Det har Netavisen Pios redaktør David Troels Garby-Holm talt med magasinet Ræson om.

Adspurgt om hvad Mette Frederiksen kan tilbyde de øvrige partier i rød blok, siger han blandt andet at: ”Hun kan tilbyde realpolitisk indflydelse på et mere levedygtigt og længerevarende politisk projekt end det, der forelå i 2011. Også fordi 2011 jo i høj grad med at blive et genopretningsprojekt, hvor pengene hvor små og manøvrerummet lille.

Den her gang er det mulighed for at sætte nogle mere varige aftryk i forhold til den grønne dagsorden, børn, uddannelse og velfærd.”

Hele artiklen kan læses her.

 

Pio Podcast: Valgets faglige stemmer - Opsamling

Under hele folketingsvalgkampen mødtes Pios skarpe valgpanel af faglige aktive for at diskutere dansk politik set med faglige briller.

Her tog vi de faglige kampe i valgkampen seriøst - og så nærmere på, hvad der rykker stemmer ude i skurvognene og på vuggestuerne. I dette afsnit ser vi tilbage på valgkampen og gør status over valget.

I studiet: Mette Skovhus Larsen, Nicolai Bentsen og Signe Hagel. Vært: Sarah Scheer, journalist på Netavisen Pio.

placeholder

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Det kan altså ikke være studenterhuen der strammer hos Pio-folkene, når de ikke studser over bemærkningen om kongeskibets 800 års fødselsdag.

Annonce